Rozhodcovia to evidentne zase "nevideli" na zaspinenie si svojich ruk, podobne ako na inych ovela vacsich pretekoch v poslednych rokoch. Vlastne normalka. Za ten cas len jeden prizabity Belgican s odtrhnutou celustou a zopar poriadne doskriabanych Pro jazdcov (ironia). Je to nebezpecny profesionalny sport.
Matus Stocek je evidentne dostatocne sebavedomy a vo forme, aby si z nejakeho vseobecneho predpokladu fanusikov, ze "PS to predsa musi vyhrat" nic nerobil, a vyslo mu to - s odretymi usami. Pre PS smutna epizoda. Ako som pisal vyssie, to "odchadzanie" je niekedy velmi tazke pre sportovcov, co cely zivot nic ine nerobili.
27.06.2023 - 12:29:40
01
Taká doplňujúca otázka. Teraz už Sagan nebude obliekať dres s národnou trikolórou cez hrudník? Teda najbližšie preteky TdF už bude mať dres bez toho? Bude sa ťažšie hľadať v tom balíku tiel pri pohľade z vrtuľníku.
27.06.2023 - 12:34:06
00
Podla mna ano, normal dres...
27.06.2023 - 12:43:12
00
JOLI Tak tak, nebude mat trikoloru a teda budes musiet dobre pozerat farbu bicykla alebo bude mat mozno prilbu inej farby. Mozno to pomoze PS v tom, ze pre superov bude tazsie dohladatelny a bodaj by aspon jednu etapu na tej TDF vyhral. Ako v januari oznamil odchod, tak je to hrozne. POdla mna ma toho uz aj on plne zuby a skor Spesl a ine znacky sa snazia vyuzit este jeho postavu na marketing.
27.06.2023 - 12:48:51
01
ale pasiky na rukavoch a golieri budu kedze je MS byvaly
Taky aky mal na majstraku

sportal365images.com
27.06.2023 - 12:50:52
00
a to este ho asi poslu trapit sa aj na Vueltu :(
27.06.2023 - 13:12:13
00
Musel som si to normálne niekoľko krát pozrieť čo sa tam všetko po páde udialo toto keby rozoberal nejaký analitik tak by to bolo na slušnú hodinku :lol: Po páde mu normálne preplo ešte že ho jeho kolega odviedol preč :tmi:
thumb_up0thumb_down
27.06.2023 - 13:21:55
02
Ale zase niekto má pekný suvenír v podobe jeho prilby. :lol: Musí sa nechať, že prilby nerozdáva iba z radosti víťazstva, ale aj v ťažších chvíľach. :D
27.06.2023 - 13:53:34
02
Tak ako Saganova reakcia nie je žiadne prekvapenie. Peter nikdy nechodil so servítkou pred ústami. Dostal však dar od prírody v podobe talentu, ktorý dokonale spenažil a bavil ľudí niekoľko rokov.

Okrem toho to bol jeho posledný majstrák, veľa adrenalínu a pád.

A zase mi je smiešne ako sa tu píše, že mal už minulý rok skončiť. Nikto predsa nevedel ako na tom bude aj tento rok. A peniaze tiež ešte treba zarobiť. Dobre vedel, že v menšom tíme to nebude o nejakej veľkej pomoci.
Kopa pretekárov sa po tridsiatke presiera v pelotóne bez väčších úspechov.
A MTB si osobne myslím, že berie ako skutočnú rozlúčku s cyklistikou, pretože na tej ceste to už nie je ono.
27.06.2023 - 14:53:42
01
a co je Sagan snad jediny nervak na svete? Pisete jak keby sme tu boli vsetci svatuskari a nikdy nikomu nevynadali ani pri ovela mensej kolizii na bicykli :)
joj, keby tie vsetky moje nadavky a prostredniky niekto nakrucal a pustil mi z toho cely film, tak by som sa hanbil jak pes a navzdy by som chodil iba kanalmi :D
27.06.2023 - 15:02:42
011
No ja by som sa po takom pade aj tazko zdvihal ale on uz ma aj pady natrenovane 😁
27.06.2023 - 15:05:00
00
scarinko napísal:
ale pasiky na rukavoch a golieri budu kedze je MS byvaly
Taky aky mal na majstraku

Jó celosvetové majstrovské pásiky sú večné. To viem. Len veľmi zle viditeľné, keď nie je aktuálny majster sveta. ;)
27.06.2023 - 15:34:46
00
Male mentalne cvicenie, najma pre tých, co su si isti tym, ako to vyhodnotili.
Predstavte si, ze ten predny padnuty, Cech, je P.S. a zadny padnuty je napriklad Cavendish.
Nezmenilo by to vase vyhodnotenie situacie? Napr v zmysle, ze sa tam Cav tlacil a zostrelil PS? ;)

Edit: preklep,
plus to, ze odhodena prilba isla pod kolesa prichadzajuceho cyklisti boli vidiet az z tohto videa...
27.06.2023 - 15:58:06
03
Hack3r napísal:
Stocek ma cestnu karieru pred sebou, ten sa este navyhrava dost

Toto mi z celej diskusie, ktorá tu prebieha, príde ako najšokujúcejšie tvrdenie. Reagoval by som na to ako Jožko Heteš:"Len aby, len aby.", ale reálne si príliš neviem predstaviť svet, v ktorom by sa Matúš Štoček ešte v profi cyklistike veľa navyhrával. Kiež by som sa mýlil a po nejakej dobe by mi tento príspevok niekto oplieskal o hlavu. Hoci má tento rok slušnú formu, ale od nejakého "normálneho" víťazstva je stále ďaleko.
Možno na týchto MSR áno, ak ale bude svrček napĺňať svoj potenciál, tak ani tam nie.
27.06.2023 - 20:54:53
01
Postřehy z republikového šampionátu v Tlmačích

Saganova arogance
Chování Petra Sagana po skončení závodu bylo nejhorším momentem celého šampionátu. Sagan neodhal správně dojezd. Šel do závěrečného spurtu ze špatné pozice, nechal jet rychleji pravou stranu a toho využili Vacek a Štoček. A nesmyslně najel do Bitnera, když už prostě neměl prostor kudy předjíždět. Závod by nevyhrál, nevyhrál by pravděpodobně ani slovenský titul. Štoček sice trochu zavíral stopu, ale ne vlnou, jel rovně. A sprinter, když je na špatné pozici a nemá kudy projet dopředu, i kdyby byl dvakrát rychlejší, tak prostě prohrál, protože nemá kudy projet. Byla to pouze Saganova chyba. Pád na cílové pásce zavinil Sagan. Tečka.
I to následné extempore si mohl s nadhledem odpustit. Ohrozil dojíždějící závodníky, nadával Pavlu Bittnerovi, kterého přitom sám shodil a následně nepodal ruku na stupních vítězů Štočkovi a vyčinil i jemu. Závodník s tolika úspěchy na největších závodech světa by se nemusel chovat tak arogantně na domácím šampionátu.

A jak dlouho společně?
Pořádáme společné šampionáty střídavě, jednou na Slovensku, druhý rok u nás. Nejsem si jistý sportovním přínosem, v posledních letech byla pochopitelně marketingovým přínosem účast světové hvězdy Petra Sagana, ale ta letos skončila. V kontextu se společným šampionátem jsem před nějakou dobou napsal, že "rozvod" nastane v případě odlišných sponzorů českého a slovenského svazu cyklistiky. Letos k tomu už částečně došlo, i když oba svazy mají za partnery automobilku Škoda, tak pořadatel tady dal prostor i Mercedesu. To se asi líbit v budoucnu nebude. A já osobně jsem pro samostatné šampionáty, ze sportovního hlediska je to lepší. Dva šampionáty v jednom jsou prostě až moc divné.

https://www.roadcycling.cz/clanek/postrehy-z-republikoveho-sampionatu-v-tlmacich
27.06.2023 - 21:11:34
010
keyboard_arrow_up