Tento týždeň boli ukradnuté dve elektrobicykle priamo z uzamknutej pivnice - prvý elektrobicykel Cube Reaction Hybrid ONE Bosch - MTB 27,5 2018, poznavaci znak je atypicky domontovaná vidlica Marzocchi 27,5", výbava Deore, brzdy mix SLX a Deore XT, Motor Bosch Performance, ukradnutý bez batérie a nabíjačky a druhý Haibike SDURO HardSeven Life 2.5 Street 2019 - Yamaha - MTB 27,5" je najmenšia atypická veľkosť bez batérie, úplne nový bez úprav. Miesto Šarišské Michaľany.
Prednedavnom som videl zaujimave video na YT, kde chlapikovi kradli veci z pozemku a tak si vsade podaval fotopasce a do veci nastrkal gps lokatory a nasiel si tak vsetky veci (v spolupraci s policiou). Bolo to v USA, zlodej (starsi seriozny pan) zapieral do poslednej chvile, neby tych lokatorov nedostane sa k nim.
Takze mozno poucenie do buducnosti a vela stastia pri hladani.
Btw ja mam na dome kamery a v bude alarm a to mam e-bike "len" za 2k.
Do pekla, to mi je luto. Ja sa tiez dost spolieham na Thule zabezpecenie, rovnako ako ste to mali vy. Akym sposobom sa im to podarilo prelomit? To pilili alebo lamaki hrubou silou? Ci t oboli odbornici na vyhackovanie zamkov? Dakujem za prakticke rady na co si dat pozor.
Pozerám, ako je v čeľustiach chytený rám. Pri slabšom dotiahnutí (ak je priestor, ak by sa dali dole riadilá, sedlo, možno predné koleso) stačí možno otočiť rámom o 90° a je to z čelustí von.
Stale nechapem to slabe zabezpecenia, ja mam nasobne mensiu hodnotu u seba doma a predsa mam v bude alarm, kameru a blizsie nespecifikovanu ochranu proti zlodejom. A to zijem v oblasti, kde ked necham bicykel pred domom, na druhy den si ho tam najdem.
Ak niekto chce poslem mu odkaz na funkcne kamery, ci alarmy za desiatky eur z Ciny, pripadne odporucim nieco profi a uplnym zufalcom to aj namontujem;o).
Ludia mate v garaziach, v pivniciach, v domoch veci za desiatky tisic eur a ste lakomi zvysit si bezpecnost tychto veci radovo v desiatkach, ci v stovkach eur?
A pri jednom bicykli odídem aj so zadnou vertikálnou konštrukciou, ktorá je spojená so spodným rámom dvoma skrutkami na ručné povolenie/dotiahnutie.
Tie dve skrutky sa daju povolit, ale nedaju sa uplne odskrutkovat. No ta moznost s povolenim uchytenia kolies a potom pootocenim celeho bicykla ta, aby sa to dalo pohodlne z celusti vytianut, to je vazna slabina. To aby som vymyslel nejake dodatocne zabezpecenie.
boledo00 pre neštandardný profil rámu som tu videl jeho upevnenie nie čeľusťami ale pomocou ozubeného remeňa (ako u kolies) ak by bol remeň pretkaný oceľovými drátmi, bolo by to lepšie, aj pri preprave stabilnejšie. Neviem ako je to u tých kolies, či sa dá ten ozubený remeň prerezať.
Bolo to v garáži. To bola foto aby som vedel po dovolenke ich rovnako naskladat späť. Boli ešte spojené motozamkom všetky dokopy. Bohužiaľ v garazi kamery nemám. Ale garáž je v dome.
Bolo to v garáži. To bola foto aby som vedel po dovolenke ich rovnako naskladat späť. Boli ešte spojené motozamkom všetky dokopy. Bohužiaľ v garazi kamery nemám. Ale garáž je v dome.
Evidetne moze byt aj v bunkri a pre zlodejov to neznamenalo ziaden problem.
Dufam, ze sa poucis a nabuduce bude na zlodejov cakat aspon ten alarm a kamera, ktore ja povazujem za povinnu jazdu kazdeho zabezpecenia.
Kedze som dostal ziadosti na PM o zaslanie konkretnych odkazov dam to radsej sem nech sa nemusim opakovat.
Alarm
Lacna Cina, ktora napodiv funguje, nemontoval som sice nikde, ale testoval na sebe viac ako 2 roky. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Cena cca 92.9 na mall.sk napriklad.
Narocnost montaze a sprevadzkovania stredne obtiazna,
2 roky prevadzky bez problemov, nevyhoda...nemoznost nastavenia PIR cidla, chyta do od potkana vyssie vsetko.
V pripade, ze chce niekto nieco profi a navyse sa neche narobit, nemoze vrtat, tahat kable a pod odporucam UA Ajax. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Ponuka bezdrotove modely s vysokym dosahom a priechodnostou cez prekazky, kedze pracuju na 8xxMHz. Sifrovana komunikacia, vyborna appka, ci sw pre PC, baterie s dlho zivotnostou a systemy s vysokou modularnostou (PIR, fire, flood cidla, kamery....atd). Vhodne aj do hotovych domov, pretoze odpada nutnost kablovania. PIR cidlo je zaroven odolne voci domacim zvieratam, posiela udaje o stave baterie, ci teplote.
Nevyhoda je vyssia cena startovacie sady 500-600 eur.
Bezne security firmy vacsinou ponukaju nieco od Paradoxu, Jablotronu, ci Satelu. Ceny budu asi vyssie, pozor montaz sa moze pohybovat radovo v stovkach eur a taky Jablotron si uz sami nenahodite;o)).
K alarmu, hlavne k tomu cinskemu, co vas zobudi o polnoci lebo vam tam chodi macka, ci potkan je dobre mat aj nejaku kameru,
Cenu proti kamier rozoberat nebudem, na SK hra prim cinska Dahua a Hikvision, ja osobne preferujem tchajwansky Vivotek.
Ale poradit si vieme aj lowcostov lacnou a hlavne funkcnou cinskou kamerou. Otvoriť v novom oknethumb_up0thumb_down
Ceny od 25-30 eur, predavaju na Ali viaceri vyrobcovia, poznam cca 10 majitelov, ja sam mam nejake na dome, pretoze sa mi po testoch uz nechcelo ich davat dole a sluzia dodnes.
Vyhoda je nizka cena, bezdrotove pripojenie umoznuje pripojenie aj objektov mimo dom, na objekty ako garaz, ci pivnica, kolna a pod uplne postacujuci obraz uz pri 2MPx modeloch.
Nevyhody zaznam len na SD kartu, oproti profi kameram horsi obraz samozrejme, ale mne sa podarilo rozbehat zaznam aj na pc hoci obchodnik tvrdil, ze to nejde...bohuzial len cez sw beziaci pod Win, takze ukladanie priamo na NASko a pod zatial nepripada do uvahy.
Treti system obrany odporucam uz googlit samostatne pod pojmami gps tracker,, gps antitheft a pod, Co pouzivam ja uz blizsie specifikovat nebudem. Pre pouzivatelov Apple odporucam napriklad airtagy.
pre majiteľov samsungov zase smarttagy. do ebajku sa schovať dá a funguje výborne, na YT je dosť recenzií aj porovnávačiek s airtagmi, či podobnými produktami iných značiek
Prosim o pomoc pri hladani ukradnute bicykla Kellys E-Carson 70 P velkosť rámu L 28" 725Wh, sivej farby. Na riaditkách bol namontovaný drziak na mobil Quadlock s modrou packou na uvolnenie, na predstavci detska sedacka Thule Yepp 2 mini modrej farby. Na rame bol kosik na vodu. Bicykel bol novy, mal najazdenych 158 km. Seriove cislo KLT31601535.
Ukradnuty bol z noci 24.8.2023 na 25.8.2023 medzi 22:00 hod a 3:00 hod. v Bratislave - Karlovej Vsi (Mlynska dolina).
Odmena za pomoc pri najdeni ista.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Takze mozno poucenie do buducnosti a vela stastia pri hladani.
Btw ja mam na dome kamery a v bude alarm a to mam e-bike "len" za 2k.
https://www.mtbiker.sk/bazar/elektrobicykle/horske-elektrobicykle/pevne-a-hardtail/4504231/cube.html
Ale na prvy pohlad to podozrive je.
Ak niekto chce poslem mu odkaz na funkcne kamery, ci alarmy za desiatky eur z Ciny, pripadne odporucim nieco profi a uplnym zufalcom to aj namontujem;o).
Ludia mate v garaziach, v pivniciach, v domoch veci za desiatky tisic eur a ste lakomi zvysit si bezpecnost tychto veci radovo v desiatkach, ci v stovkach eur?
Tie dve skrutky sa daju povolit, ale nedaju sa uplne odskrutkovat. No ta moznost s povolenim uchytenia kolies a potom pootocenim celeho bicykla ta, aby sa to dalo pohodlne z celusti vytianut, to je vazna slabina. To aby som vymyslel nejake dodatocne zabezpecenie.
Evidetne moze byt aj v bunkri a pre zlodejov to neznamenalo ziaden problem.
Dufam, ze sa poucis a nabuduce bude na zlodejov cakat aspon ten alarm a kamera, ktore ja povazujem za povinnu jazdu kazdeho zabezpecenia.
Alarm
Lacna Cina, ktora napodiv funguje, nemontoval som sice nikde, ale testoval na sebe viac ako 2 roky.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Cena cca 92.9 na mall.sk napriklad.
Narocnost montaze a sprevadzkovania stredne obtiazna,
2 roky prevadzky bez problemov, nevyhoda...nemoznost nastavenia PIR cidla, chyta do od potkana vyssie vsetko.
V pripade, ze chce niekto nieco profi a navyse sa neche narobit, nemoze vrtat, tahat kable a pod odporucam UA Ajax.
Ponuka bezdrotove modely s vysokym dosahom a priechodnostou cez prekazky, kedze pracuju na 8xxMHz. Sifrovana komunikacia, vyborna appka, ci sw pre PC, baterie s dlho zivotnostou a systemy s vysokou modularnostou (PIR, fire, flood cidla, kamery....atd). Vhodne aj do hotovych domov, pretoze odpada nutnost kablovania. PIR cidlo je zaroven odolne voci domacim zvieratam, posiela udaje o stave baterie, ci teplote.
Nevyhoda je vyssia cena startovacie sady 500-600 eur.
Bezne security firmy vacsinou ponukaju nieco od Paradoxu, Jablotronu, ci Satelu. Ceny budu asi vyssie, pozor montaz sa moze pohybovat radovo v stovkach eur a taky Jablotron si uz sami nenahodite;o)).
K alarmu, hlavne k tomu cinskemu, co vas zobudi o polnoci lebo vam tam chodi macka, ci potkan je dobre mat aj nejaku kameru,
Cenu proti kamier rozoberat nebudem, na SK hra prim cinska Dahua a Hikvision, ja osobne preferujem tchajwansky Vivotek.
Ale poradit si vieme aj lowcostov lacnou a hlavne funkcnou cinskou kamerou.
Ceny od 25-30 eur, predavaju na Ali viaceri vyrobcovia, poznam cca 10 majitelov, ja sam mam nejake na dome, pretoze sa mi po testoch uz nechcelo ich davat dole a sluzia dodnes.
Vyhoda je nizka cena, bezdrotove pripojenie umoznuje pripojenie aj objektov mimo dom, na objekty ako garaz, ci pivnica, kolna a pod uplne postacujuci obraz uz pri 2MPx modeloch.
Nevyhody zaznam len na SD kartu, oproti profi kameram horsi obraz samozrejme, ale mne sa podarilo rozbehat zaznam aj na pc hoci obchodnik tvrdil, ze to nejde...bohuzial len cez sw beziaci pod Win, takze ukladanie priamo na NASko a pod zatial nepripada do uvahy.
Treti system obrany odporucam uz googlit samostatne pod pojmami gps tracker,, gps antitheft a pod, Co pouzivam ja uz blizsie specifikovat nebudem. Pre pouzivatelov Apple odporucam napriklad airtagy.
Ukradnuty bol z noci 24.8.2023 na 25.8.2023 medzi 22:00 hod a 3:00 hod. v Bratislave - Karlovej Vsi (Mlynska dolina).
Odmena za pomoc pri najdeni ista.