Asi dosť odveci otázka , ale koľko sa plánujete 26 zdržať na diskusii ?

"Mozno sa to zda, ako polovacka na bajkerov, no zial realita je taka, ze najviac staznosti na meste je prave na nas."

To je v **** tak to poviem, na tomto Slovensku, takže Tí čo si to reálne odsierajú, nakoniec vlastne sú vinovatí a najviac ponosu ide na nás. Lebo sú medzi nami vemená čo sa správajú ako trollovia...

Dobre vedieť (Y)

Bude sa beseda konať za každého počasia btw ?
24.07.2023 - 18:11:58
01
Ministerstvo dopravy SR
"MOST NA TRENČIANSKEJ PANELKE BUDE NUTNÉ VYBUDOVAŤ NANOVO
Rekonštrukcia 7,5 km úseku cesty I/9 medzi Mníchovou Lehotou a Chocholnou, ktorá odštartovala minulý rok na jar, zahŕňa rekonštrukciu niekoľkých mostov, výmenu podložia, recykláciu starej betónovej vozovky a jej nahradenie novou asfaltovou vrstvou. Pri rekonštrukčných prácach však zhotoviteľ zistil, že most cez rieku Váh je v havarijnom stave a nebude možné ho len zmodernizovať, ale bude nutné postaviť novú mostovku a spevniť podporné časti mosta. To predĺži dokončenie daného úseku stavby na koniec roka 2024. Ostatné úseky cesty by mali byť dokončené do konca tohto roka."
26.07.2023 - 08:46:21
01
A je len otazkou casu, kedy sa toto iste stane s mostom cez Vah v meste.
26.07.2023 - 09:36:55
00
most cez Vah pojde dole na 100%
26.07.2023 - 11:31:10
00
Juraj1987 napísal:
To je v **** tak to poviem, na tomto Slovensku, takže Tí čo si to reálne odsierajú, nakoniec vlastne sú vinovatí a najviac ponosu ide na nás. Lebo sú medzi nami vemená čo sa správajú ako trollovia...

Ono to nemusi byt len o spravani sa , ale jednoducho len o tom, ze je vela ludi na jednom mieste (napr. podobne ako v BA lesoparku). Vtedy cyklisti budu chodcami na singlacoch vnimani negativne resp. budu mat snahu ich odtial eliminovat, aj ked sa spravaju slusne.
26.07.2023 - 14:01:20
00
A takto náhodou , nemá byť singletrack jasne vyhradený len pre bikerov ??? Keď sa už chceme baviť otvorene, aby cyklisti jazdili len po svojich "chodníkoch" ??
26.07.2023 - 14:09:48
00
Pod pojmom singlac som myslel vseobecne chodnik v lese.
Neriesim teraz pravny status, nepoznam ani historiu tych kyslikoviek, ale asi primarne boli urcene pre pesich. Pesi
na nich maju vzdy prednost.
Pri tych singlacoch budovanych specialne cyklistami pre cyklistov, aby sa odlahcilo vseobecnym "zdielanym" lesnym chodnikom je problem inde - robia ich primarne "trailovo" orientovani bikeri a vysledok je spravidla o niecom inom ako jednoduchy vrstevnicovy chodnik v lese, ktory ti XC orientovani preferuju a pouziju ako jeden z mnohych usekov pri ich vyjazde resp. na pristup hlbsie do lesa. To je konstatovanie, nie staznost.
Navyse ja asi legislativne nemozne obmedzit vstup pesich na takyto chodnik.
Ono aj opacny pripad zakazat vstup cyklistov na kyslikovky tiez moze byt legislativne zaujmavy.
26.07.2023 - 14:12:06
00
K mostu v meste. Zatial pod nim jazdit mozeme.
Vytah z clanku.
"Rekonštrukcia mosta sa vzhľadom na koordináciu s ďalšími stavbami, ako je oprava starej panelovej cesty v úseku Chocholná – Mníchova Lehota a aktivitami v meste Trenčín (EHMK 2026) plánuje realizovať po roku 2026,” vysvetlil pre Trenčiansky Štandard Martin Guzi z komunikačného odboru SSC."
https://trencin.standard.sk/400970/stary-cestny-most-v-trencine-nadalej-slabne-hrozi-mu-kolaps
26.07.2023 - 18:29:39
00
Inak bol , ak môžem sa opýtať , niekto na tej debate na Brezine ??
26.07.2023 - 21:05:10
03
Vcera vecer som prebehol asi po roku cez Brezinu. No a asi tam zase rok nepojdem. Milion ludi vsade, masaker. Som to od Kiosku stocil rovno dole cez Kukucinku.
28.07.2023 - 08:16:53
00
i.ibb.co

Takže info tabuľka na Brezine , od Divočákov.

Ja som tam bol v stredu, čakal som trocha viac bikerov. Samozrejme , že sa vždy nájde človek, čo by rád úplne zrušil bikerov na Brezine. Tu tomu nebolo inakšie. Ale tak, každý sme nejaký samozrejme . Akurát , že myslím žeeee riešiť bikerov použitím , resp. uplatnením právomocí PZ SK pomocou represie, mi príde ako krajné a čiastočne nešťastné riešenie. TAK UVIDÍME, či sa s chodcami, bežcami a psíčkarmi dohodneme a nájdeme spolu diplomatické riešenie alebo to nepôjde , hah. Za mňa by mi určite pomohlo, keby už dobráčisko od kosti neničil značenia single trailov . Aby sme sa diplomaticky separovali od ľudí, čo užívajú náučný kyslíkový chodník .

Ja som šiel včera ----> Soblahov, nad južanskými kakaovými plantážami pekné rozbitý terén , pokladajú sa tam káble zrejme, tak bacha ľudkovia, je to trochu hrboľaté...:)
28.07.2023 - 08:33:12
00
Ahojte, iba dávame do pozornosti, že budúcu Sobotu(5.8.), bude na nevyhnutný čas uzavretá cyklotrasa v úseku Nemšová-Horné Srnie. Ospravedlňujeme sa, veríme, že to pochopíte :handshake:

Prílohy:

11.jpg
11.jpg 208.86 KiB thumb_up0thumb_down

29.07.2023 - 23:33:31
04
https://www.trencinak.sk/clanky/1478/na-sidlisku-juh-v-trencine-vybuduju-bicyklovy-pumptrack-za-viac-ako-236-tisic-eur
11.08.2023 - 10:39:59
02
https://mytrencin.sme.sk/c/23203529/v-trencine-vyrastie-jeden-z-najvacsich-pumptrackov-na-slovensku-okruhy-budu-pre-skusenych-aj-deti.html

V Trenčíne vyrastie jeden z najväčších pumptrackov na Slovensku. Okruhy budú pre skúsených aj deti Mnohé obce v okrese Trenčín už podobnú dráhu majú.

Výstavbu pumptracku ocenilo najmä občianske združenie Divo traily, ktorého členovia stoja i za cyklistickými trailmi v lesoparku Brezina.

„Osobne i ako občianske združenie a cyklistická komunita si myslím, že tento projekt je úžasná vec. Mnoho obcí v okolí Trenčína majú postavený pumptrack, či už to je Drietoma, Bošáca, Trenčianska Turná, alebo Selec. V krajskom meste to stále chýbalo. Dráha v Trenčíne bude mať celoslovenský význam, keďže to bude jeden z najväčších pumptrackov v krajine,“ priblížil Adam Babjak, predseda OZ Divo traily.

Podobné dráhy v Trenčianskom kraji majú podľa neho len miestny význam, nemôžu sa na nich organizovať majstrovstvá, ani kvalifikácie.

„Nemajú nutnú dĺžku a náročnosť. Tento pumptrack je navrhnutý na usporiadanie slovenského pohára, alebo majstrovstiev. Bude spĺňať parametre, ktoré schválila medzinárodná cyklistická asociácia,“ vysvetlil.

Ako ďalej povedal, túto dráhu neplánujú využívať komerčne, určite však plánujú na nej organizovať rôzne aktivity a podujatia.

„Či už to budú tréningy pre deti, alebo či sa s mestom dohodneme na tom, že tam usporiadame nejaký závod pre deti s tým, že výťažok z neho by sa použil na nejakú dobročinnú vec, alebo výstavbu trailov na Brezine. Nemáme v pláne sa na tom obohacovať,“ podotkol Babjak.

Zároveň si myslí, že tento cyklistický areál do Trenčína priláka i cezpoľných cyklistov.

„Turistika za pumptrackmi je veľmi populárna. Sami ju praktizujeme,“ dodal.

Babjak taktiež poukázal na to, že dráha pod Juhom môže byť vhodným priestorom na zdokonalenie sa v jazdení na trailoch, ako sú napríklad na Brezine.

„Je veľmi ťažké ísť rovno do hory a skúšať tam jazdenie v lese, kde neviete, čo vás čaká. Na asfaltovom pumptracku si ľudia môžu vyskúšať všetky tieto vlny. Ľudia si tu môžu zdokonaliť napríklad jazdenie klopenými zákrutami,“ povedal.

Pumptrack však nie je dráha vhodná iba pre cyklistov.

„Využiť ju môžu skateboardisti, kolobežkári, videl som na podobných trasách jazdiť i ľudí na kolieskových korčuliach. Dráha bude určená pre celú verejnosť. Bude však nutné, aby sa ľudia medzi sebou tolerovali. Dúfam, že tam ľudia nebudú jazdiť bez heliem, že sa nestane nejaký úraz,“ uzavrel Babjak.
11.08.2023 - 10:42:39
03
Včera som sa čudoval,že čo to tam idú budovať. Bagrom už odhrnuli vrchnú vrstvu hliny.
11.08.2023 - 10:45:47
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up