??? Divné reakcie …

Každopádne to 333 vidím ako hádzanie hrachu na stenu.

Je to slepá viera biošov. Akoby si farára chcel presvedčiť že sex so ženou je skutočne svelá vec. Zatiaľ čo to farár verejne odmieta, potajomky sexuálne obťažuje miništrantov. Takže je viac ako pravdepodobné že Ivan vlastne má ebike, len ho utajuje a hanbí sa ho priznať a hrá veľké divadlo čistokrvného biobikera pred tými čo ho poznajú.
A podľa presadzovania spaľovacích motorom na biku, sa mi zdá že už taký kedysi mal a bol lepší ako ebike.

Takže vlastne I-van by sa mal volať E-van :). Dokonca Evan sa po anglicky čita ako Ivan :D
30.08.2023 - 08:50:41
00
a potom si sa zobudil :D
30.08.2023 - 08:53:19
03
Jedného dňa sme sa s priateľkou rozhodli že sa pridáme k jednej akcii ktorú organizovala predajňa bikov. Taký výletík na bikoch spojený s pešou turistikou. Skrátím to 8) 8) 8) .....v skupinka asi cca 25 ľudí mala takmer 2/3 ebiky a tí ostatní športovci takže sme boli na chvoste pelotónu a museli na nás čakať pretože sme im nestíhali .
Podotýkam že v skupine boli ľudia rúznej vekovej kategórie....od detí až po ľudí pred dôchodkom.

Od tej istej skupiny som si stiahol gpx do môjho garminu.....boli sa po práci povoziť na bikoch v dosť neskorú večernú hodinu po okolitých lesoch a lúkach. Tak som si gpx stiahol a v iný deň keď sme mali s priateľkou čas sme sa vydali po ich stopách....ich nájazd km a čas za aký to "dali" bol priaznivý a nič nenasvedčovalo že by to mohlo byť zlé :lol: . Zasa to skrátim......nám tá jazda trvala viac než 3 hodiny ....čiže raz toľko čo im podľa záznamu a info o trati z webu. Tak som začal pátrať , skúmať fotky z webu a zbierať info z okolia .....a samozrejme som sa dopátral zasa k výsledku že viac než 2/3 ich malo zasa ebiky :worried: ....takže to zhrniem....keby sme chceli spoločne s nimi absolvovať nejaký výjazd na klasickom biku tak by sme im jednoducho nestíhali :hai: . Takže ebiky dosť miešajú karty a budú miešať .

Kôli problémom s kĺbami a kolenom si chcem takisto jeden zaobstarať ale to je ešte hudba budúcnosti 8)
30.08.2023 - 09:02:21
02
swdev333 : no ved prave, bicykel, ktory ti pridava dostatocne dlhu dobu 500w je motorka jak vysita. Jedno, ze musis tocit pedalmi, to je len detail. Staci nimi otocit. Druha vec, aj najnizsia podpora byva prisilna. Je treba totiz si uvedomit, ze 50kg zena ma rovnako silnu podporu , ako 130kg chlap napriek nasobicu. Radost z jazdy je bezna zalezitost u motoriek, ktore cez pekny den sa idu previezt volakde len tak. To nikto nespochybnuje. Ale to so sportom nema nic spolocne a to je predmetom hejtovania :) kedze sa tu casto vyskytuje potreba zdoraznovat, ako velmi sa namahaju na ebikoch ( podobne sa tvrdi, ze zjazdovanie je tak narocne ako slapanie do kopca :D). Nehovorim, ze sa neda aj na tom dobre spotit, ale ak by ten motor pridaval povedzme 100-150w, tak ok, to by bolo asi tak akurat. Dajme tomu 200w pre tych tazsich. Ale nie 500 :D
30.08.2023 - 09:03:25
08
swdev333 napísal:
ivan, tiez sa iba vyhybas odpovedi ?. A tiez kritikou, ktora je uz pomerne pritiahnuta za vlasy. Skus niekedy nejaky ebike a potom budes vidiet aj pozitiva a aj realne negativa a smer vyvoja (na hayabusu naozaj z ebikeu nikto nepresedla ?).


riadne pritiahnute tie prispevky za vlasy, co ? :D a všetci v nich sa vyhybaju odpovedi na rozdiel od e-bikerov ktori namiesto aby poriadne tlačili do pedalov tak len odpovedaju :D
30.08.2023 - 09:08:56
00
marseluspp, tiez mi pride trochu prehnane to vyhybanie sa ebikeom ako cert krizu a vselijake mylne predsudky. Ale asi ku vsetkemu sa najdu extremni odporcovia, pre ktorych fakt argumenty neplatia... Myslel som, ze sa ozve aspon zopar menej radikalnych odmietacov a napisu nieco ine ako hovadiny o ZŤP, zakaze vstupu motorkam, atd. A beriem to tak, ze na zdravsiu kritiku si to vacsi odporcovia musia vyskusat, inak to je skor o domyslani. No zda sa, ze su tu len kritici s vidlami, ktori by nikdy na taky diablov vynalez nesadli a potom v podstate opacna strana fanusikov.

ivan, o kvalitach trolejbusy tu nepochybuje asi nikto, ale to je pre vacsinu uz stroj uplne inej urovne, t.j. trolejbusa, aj hayabusa nie su realnou konkurenciou ebikeov, tak ako ebikey nie su priamou konkurenciou klasickych bikeov. Je to moderna varianta, nie nahrada. Stale je vela oblasti, kde by bicykel s motorom bol nevhodny. A ani to nie je o supereni v rychlosti.
Ja som len chcel vediet, ci tu su zaryti odporcovia maleho bzuciaceho motora v bicykli aj po vyskusani, lebo viacere prispevky su tu zjavne skor o nepochopeni, nez kritike.
30.08.2023 - 09:15:14
00
moderna záleži ako na to pozeraš, ked na to pozreš z časovej perspektívy tak e-bike je anachronicky prežitok
30.08.2023 - 09:21:52
00
Toto je extrémistická téma. Strednú vrstvu tu nenájdeš. Tu sú iba vrchlky E-volúcie a na druhej strane extrémne neprispôsobiví zastancovia historického spôsobu užívania bicyklov :)
30.08.2023 - 09:29:19
04
winter78, to je jasne, ze ebikey zmiesat s klasickymi nejde dobre, pretoze podobni ludia su na ebikeoch vzdy rychlejsi. No to nie je priamo problem ebikeov. Blbo som sa citil napr. aj ja na 27,5" 17+ kg endure, ked ostatni mali lahke XC-cka (niezeby som si bol isty svojou kondickou aj keby som mal aj ja XC ?).

lto, dost vsetko zakladas na tvrdeni, ze aj najmensia miera dopomoci na vsetkych ebikeoch je velmi velka a ze sa nechavaju ebikeri iba lenivo unasat motorom ?. Pravdupovediac na mojom ebikeu mi to po klasickom bicykli tiez prislo aj na eco mode pomerne silne, ale iba to cloveka podnecuje ist rychlejsie, ak vladze a vyjst aj kopce, kde by sa predtym vliekol a velakrat zastavoval. Navyse na rovine vela ludi vypina motor uplne, hlavne na ceste alebo z mierneho kopca to casto nema vyznam, lebo sa da ist 25+ aj bez pomoci. Trufam si povedat, ze nikto zvyknuty na namahu z klasickeho bikeu na tom ebikeu nezlenivie. Iba ide rychlejsie a dalej a trufne si aj na sialenejsie vystupy niekde v lese na rozbitych trailoch. A zaroven aj vyletni cyklisti maju moznost odviezt sa dalej bez vacsej namahy a postupne zistia, ze ked poriadne zaslapu, tak je to este lepsie.
30.08.2023 - 09:31:41
07
odvezu sa dalej tam im dojde baterka a spät pojdu autobusom, ta ja toto nepotrebujem že by som daval pozor ešte na dalšiu baterku, toto je marceluspp sloboda ? šak si len obyčajny otrok /najnižšia vrstva/ dalšej baterky co ju musiš obsluhovat, sloboda je ked sadneš na klasický bicykel a nenecháš sa rušit nejakou baterkou
30.08.2023 - 09:39:40
01
Silou-mocou si treba najst sposoby vyuzitia, kde ebike nedava zmysel a postavit na tom tvrdenie, ze ebike potom nedava zmysel nikde alebo len ako prostriedok urazania ludi, ktori nespadaju do kategorie 50 kg zien, dochodcov, beznohych a podobne, vsak? ?

Uplne rovnaka by tu bola aj kritika downhill, slopestyle, bmx, trial alebo inych bicyklov, pri ktorych nejde o surove slapanie do pedalov, keby bol niektory z tychto cyklozanrov zrazu na Slovensku masivne rozsireny.
30.08.2023 - 10:02:24
02
lto, zabudol som este napisat, ze aj ta dopomoc, ktora mne pride pomerne vyrazna, zdalekaaa nie je 500W. Ono totiz samotny moj motor ma vraj 565 W ako maximalny mozny vykon, ale to je naozaj maximum v turbo mode (ktory bezne nikto nevyuziva) a v situaciach kedy jazdec stale tlaci do pedalov a kvoli extremnemu stupaniu alebo inym faktorom treba na otocenie kolesami az taky velky vykon. Takze v skutocnosti ebikeri vacsinou idu na normalnejsich trasach mozno tak s pomocou 50-150 W navyse a bud idu iba rychlejsie (urobi to z nich sportovcov s celkovym udrzatelnym vykonom 200-300 W) alebo idu pomaly (neslapu skoro vobec) podobnou alebo nizsou rychlostou ako priemerny cyklista na klasike. V skratke ten motor iba posunie cloveka vykonovo k ludom, ktori sa cyklistikou zivia, nejde to ani zdaleka k motorkam...
30.08.2023 - 10:22:26
00
nie je to 50-150, vidim to bezne
30.08.2023 - 10:34:11
00
swdev333 bol som raz na výjazde s kamošmi čo išli na e-bikoch, oni celú cestu len riešili to či im vydržia baterky...ďakujem neprosím...teraz som zas nabehal za 4 dni 300km...to by som asi musel furt nabíjať...kamoške som nedávno vynášal e-bike z pivnice no teperiť sa s takou rárohou keď moje HT vynesiem v jednej ruke... No hej...nejaký kopec by som vyšiel rýchlejšie ale mal by som z toho pocit že podvádzam sám seba...
30.08.2023 - 10:34:20
02
Som sa pobavil teraz 😁
30.08.2023 - 10:43:53
00
keyboard_arrow_up