* Cenový strop - do 4.000,00 €. Ale to je už vážne strop a skôr nejakú lacnejšiu alternatívu.
* Typ biku :
celoodpružený * Baterka ( 630, 750 Wh, ...) - taká, ktorá vydrží aj vyše 100km pri štandardnom alebo ECO režime
* Co bude jazdiť (rovina, cesty, kopce, ....) - všetko možné - poľné cesty, hrádza a pod. 40%, lúky a kopcovité terény - 30%, lesné cesty - 30%
* Vyskove metre, profil trasy - štandardne okolo 300-500výškových metrov, ale keď sa rozhodnem, tak aby som zvládol aj 1000 vm
* Ako bude jazdiť (vylety, skoky, dropy, zjazdy, ....) - zväčša normálna jazda zameraná na objavovanie a výlety. Čiže žiadny extrém
* Koľko váži - váha 85 kg
* akú má kondíciu - štandardne urobím tak do 100 km týždeň momentálne, ale chcem to posunúť tak na dvojnásobok. Kondícia priemerná. VO2 max 45 - vek 40 rokov. Výška 180cm.
Pises skor take cykloturisticke trasy, ja by som isiel do HTcka (na typ vyjazdov, ktore si popisal je celopero overkill si myslim) pripadne ako su touring Cube Nuride (viac MTB), Kathmandu (viac trekking). Rodicia maju Kathmandu, nevedia si ich vynachvalit. Maju nosice, ktore su sucastou ramu, daju sa na to kupit originalne tasky, ktore zacvaknes/vycvaknes, nic nehrkoce. Zvladne to aj tazsiu zvaznicu, boli napr. na Malom Sturci uplne bezproblemov. Jasne, ze nejaku hrebenovku po korenoch nie, preslo by to, ale by to bolo trapenie. Do 4000€ uz su tam kusky s 12speed XTckom aj 4 piestikovymi XT brzdami a vzduchovou vidlou. Bosch motory + bateria, za cca 4 roky nemali s tym ziadny problem.
Ja mam od jula Cube Stereo Hybrid 140 HPC SLX 750 s Bosch, 1060km a 18000m vyskovych, bezproblemov, je to tank