marseluspp napísal:
Ale bioš je proste bio. Dá si kávu, 5 proteínových tyčiniek, 2 redbuly s dá to isté ako ebiker….

Presvedčiť zarytého bioša na jazdu na ebiku je ťažšie ako presvedčiť pannu na nezáväzný sex. V oboch pripadoch to skôr či neskôr zažijú :)

Inak tu zaznel nový vyraz “mechanický pohon” takže ak chcete vymeniť bioš za mechoš, tak je najlepší čas hlasovať… :)

eboš.pp ...eb už na to...
15.09.2023 - 20:42:38
01
marseluspp napísal:
...je ťažšie ako presvedčiť pannu na nezáväzný sex. V oboch pripadoch to skôr či neskôr zažijú :)


Nič v zlom, ale niekedy je mi už ozaj trápne aj za teba :) Prejavuješ sa ako úchylný starý panic :?:
15.09.2023 - 20:52:53
25
peter120 napísal:

Nahodil som oval :) , hned sa mi ide lepsie. Baterku mi netreba.


Aký je rozdiel medzi ovalom a chipnutým ebikom? Žiaden. V oboch pripadoch sa uvolnil potenciál účinnosti sustavy oproti štandardu. Peťo vitaj medzi cheatermi.
16.09.2023 - 00:49:43
00
gravel1 napísal:
Nič v zlom, ale niekedy je mi už ozaj trápne aj za teba :) Prejavuješ sa ako úchylný starý panic :?:


Za mňa ti nemusí byť trapne ale skôr za to že tu podľa seba súdiš druhých… :)
16.09.2023 - 00:55:29
00
marseluspp napísal:
Aký je rozdiel medzi ovalom a chipnutým ebikom? Žiaden. V oboch pripadoch sa uvolnil potenciál účinnosti sustavy oproti štandardu. Peťo vitaj medzi cheatermi.

Kedze oval je kus hlinika bez baterie, ziadny cheat sa nekona 8)
V podstate optimalizacia ludskej sily bez externeho zdroja energie. :y:
16.09.2023 - 08:52:07
02
divíš sa ? to sú tie výpary z baterky :-)
16.09.2023 - 10:15:30
03
marseluspp napísal:
Za mňa ti nemusí byť trapne ale skôr za to že tu podľa seba súdiš druhých… :)

Nesúdim, len komentujem čo tu vidím a čo vidia všetci...okrem teba :facepalm:
16.09.2023 - 11:41:41
03
Dlho predlho som tu nebol, a teda parádny gulášik sa tu medzičasom uvaril. Tak len takto po bodoch :

1. Myslím si, že téma postupne stráca potenciál, šťavu, obsah, množia sa viac či menej osobné útoky. Som prekvapený a vcelku nerozumiem tomu, prečo aj rozumní ľudia, ktorí navyše disponujú aj celkom slušným vekom, sa z času na čas neudržia, a nechajú sa vtiahnuť do tejto zbytočnej debaty, v ktorej už bolo všetko podstatné dávno vypovedané, a všetky argumenty pregnantne formulované tak zo strany odporcov ako aj prívržencov elektrických bicyklov.

2. Našťastie sa pohybujem úplne mimo trás, kde by čisto teoreticky mohlo dôjsť k stretom týchto 2 kultúr, takže vyslovene negatívne ani pozitívne osobné skúsenosti nemám. Predsa som sa však na medzinárodnom triatlone v Podersdorfe pred 2 týždňami stretol s úplne nepochopiteľným správaním zo strany užívateľov elektrobicyklov. Robil som dcére support na half ironovi, takže som sa pohyboval v priestoroch depa resp. obrátky niekoľko hodín. Organizácia bola skvelá, narúšalo ju len absolútne nezodpovedné a egoistické správanie elektrocyklistov všetkých vekových a váhových kategórií, prevažne Rakúšanov a Maďarov. Títo ľudia nebrali vôbec ohľad na pretekárov ani na divákov, a neustále sa pohybovali bicyklami po okrajoch trate, kde boli chodníky pre peších a priestor vymedzený pre divákov. Taktiež sa pokúšali prechádzať v priestoroch obrátky krížom cez dve cesty so zeleným pásom mimo určených miest riadených regulovčíkmi/policajtmi resp. organizátorským personálom. Tí najodvážnejší sa pokúšali odkotviť kovové zábrany tesne pred cieľom a prejsť aj tam, pričom stačilo "prebicyklovať" o 500 metrov ďalej, kde bol prechod široký, bezproblémový a hlavne bezpečný. Vidieť triatlonistov, ako po 5 resp. takmer 9 hodinách extrémnej záťaže musia spomaľovať a uhýbať sa elektrocykloturistovi takto križujúcemu trať bolo smutné a priznám sa, aj zlosť do mňa vošla. Keď mohli na svojich tenkých plášťoch žiletkári a gravelisti prechádzať okolo oblúkom v úctivej vzdialenosti od trate, nechápem prečo tak neučinili aj tí, čo vedia ako si vychutnávať život, aby som teda parafrázoval miestneho tematického majstra vzletnej prázdnoty.

3. Keď už som sa dostal až k nemu, marselupp Ty si viac ako e-biker, Ty si eee-biker. EEE ako Endless Empty Eloquence ;)

Nuž, ako vidno, aj ja som sa nechal vtiahnuť do debaty :) . Ale bol to môj posledný príspevok v tejto téme. Jazdime na čom chceme, len sa preboha nesprávajme ako burani.
16.09.2023 - 17:33:02
210
Moc to berieš vážne. Myslím túto tému. Tu je to užlen taký ping-pong argumentov zo zotrvacnosti.

Hlavne je to taká duševná ozdravovňa pre elektrohejterov a ja im tu robím takého terapeuta. Pomáham im uvolňovať stres a emócie čo sa v nich zbytočne hromadia. Naviac som možno tým pár ebikerov v realnom živote zachranil od blbých poznamok, keď sa tá nenávisť ventiluje tu.

Tvoje dnešné sedenie bolo úžasné. Príď zase ;)

Ale máš pravdu kedysi tu bolo veselšie… :)
16.09.2023 - 19:59:25
00
Ako bolo povedané, téma hejtu je určená na exotov čo kupujú kadejaké pofiderne skvosty za 5 korún aby mohli ohrozovať vysokou rýchlosťou a aby mali na čom behať po krcmach. Také niečo je hneď zrejmé.

Rastislav Baranek má e-zjazdak, samozrejme to má na tréning aj medailu s ním dal, čiže hejt sa ho vôbec netýka.
Mňa však šokujú tunajšie reakcie, asi nie je (nemajú) všetko naporiadku . ?
17.09.2023 - 08:36:33
00
e-zjazdak ? To ma aky vyznam ? :o Enduro chapem, treba do kopca s tym, ale na zjazdaku sa neslape do kopca.
17.09.2023 - 08:56:39
00
E-zjazďák je nová verzia ebiku, kde motor pomáha iba smerom dole. Je to práve kvôli tréningu.

Ebiker smerom hore šlapaním energiu vyraba a ukladá sa do baterie. Takto sa zvýši odpor ebiku, čo vedie k vyrazne ťažším tréningovým podmienkam. :)

Zase smerom dole pomaha motor vyvinúť oveľa vyššiu rýchlosť a akceleráciu, čo vedie k treningu zvladania prejazdu terénom za vyšších rýchlostí. :)

Tým amerických vedcov zistil že prave táto metôda posunie hranice ľudských možností až do oblasti kde to kedysi viedlo až k psychyckému či fyzickému zlyhaniu. Veľmi pozitivne účinky pri tejto metode zaznamenali keď testovaný subjekt užival doplnok zvaný Protein T23, ktorý nielen že urýchľuje nervové synapsie ale umožňuje priamo prevádzať vesmirnu energiu do svalov subjektu. Takto jedinec dlhú dobu nieje závisly na fyzickej potrave a naviac je preukazané že sa nejedná o drogu či doping ale o doplnok výživy. Takže ak je mysel jasná a čistá, telo sa stava neprekonatelnym strojom schopnym akejkolvek činnosti.

Vynálezcom tejto metôdy je znamy slovák vystupujuci skromne na jednom cyklo fóre .Jeho pravú identitu nikto nepozná, no jeho prinos pre oblasť cyklistiky je verejnosti znama… ;)

Tento koment sa postupne zmenil na bájku čo je na Em-Té-Bájkovom fôre nemôže byť ničím nezvyčajným :D
17.09.2023 - 09:52:03
00
lto napísal:
e-zjazdak ? To ma aky vyznam ? :o Enduro chapem, treba do kopca s tym, ale na zjazdaku sa neslape do kopca.

Ma ten novy enduro zjazdak od Kelkysu- theos. Ziaden dh bike a trenuje na nom. Kedze je ten bike tazky ma to ako posilku. Takze ked presadne na lahsi Dh bike je to citit. Tiez natom robi intervaly. To su dalsie vyhody e-bikov ale tazko to vysvetlovat na fore kde 90% ludi jazdi zvaznice. Tiez som natom fyzicky asi lepsie dolekopcom ale tak mozno to spravili mt7 kazdopadne tento rok som nikde nemusel pouzit 2prsty na brzdovych pakach.
17.09.2023 - 10:17:23
00
Ebike ako posilka mi nedava zmysel. Intervaly, ak myslis trening slapania, tak to sa robi inak, na to nepotrebujes ebike. To sa jazdi na cestaku, na asfaltke, tak ako to robia normalni DH jazdci, nie postihnuti e-ckom :lol: Potrebujes stravit nejaku tu sezonu treningom na asfalte, s latkatovou krivkou, intervalmi, objemom, atd. aby si spravne chapal, o com je trening, lebo potom sa ti zda, ze je to vyhoda ebiku :lol:
17.09.2023 - 10:22:01
01
Ach Lubo chodi aj do posilovne aj na cestu aj na e-bike..vsetko ma svoj zmysel. Ved si pozri jeden zavod v Dh co tam robia s bicyklami nonstop praca s bicyklom. Ved su viac vo vzduchu ako ma traily. E-bike je len cast z jeho pripravy. Nie vsetko sa da natrenovat v posilke tak pouziva nato aj e-bike.
17.09.2023 - 11:12:03
00
keyboard_arrow_up