Konkretne vcera 13st. a severak, bezna vytrvalostna kludna jazda na zvlnenej ceste. Pod tym som mal Craft extreme a Castelli nanoflex navleky. Zo zaciatku mi padlo par kvapiek, ktore nemohli predstavovat absolutne ziadny problem pre tento typ oblecka, prave naopak, uplny ideal. Pocitovo fajn, ale doma po vyzleceni dresu okamzity pocit chladu a (opat) neprijemne zistenie o totalne mokrom natelniku. Toto sa mi fakt pri nicom inom nestava, vynimocne ked neodhadnem cez zimu Alphu a pripadne neuvazena vyssia intenzita. Cez jar/leto som to nosil ked bolo do max.16-18st. a trochu viac vody, vtedy som to jednoducho pripisoval premoknutiu alebo spoteniu pri vyssej intenzite. Ale vcera rozhodne nic z toho :^)
09.10.2023 - 10:16:36
00
Ja to nosím ráno keď vyrážam a je tak 10-15 stupňov. Pri návrate okolo obeda tak k 20. Ale potim sa už na začiatku, aj v tej krátko rukávovej aj vo veste. Strih všetko paráda. Dlho rukavova, ale Light wind, aj zimná fiandre cabrio úplne v pohode. Ale tie su gore windstopper. Cez víkend keď bolo okolo 10,ale pri návrate k 20 som si dal radšej isadore signature dlho rukavovy termo dres, a bolo to neporovnateľne lepšie.
09.10.2023 - 10:23:36
00
Ja mam skor skusenost, ze ma omnoho vyse prefukne v tej bunde ako vo windstopper bunde. Cize do teploty 13 stupnov a vetru ako bolo vcera urcite nie. Skor ju davam len rano do prace ked je chladnejsie ale moc nefuka.
09.10.2023 - 15:22:32
00
Fakt nikto nemá Castelli PERFETTO RoS 2 WIND? Som zvedavý ako je na tom, aj keď tam je membrána od gore, takže by to tam mohlo fungovať lepšie.
09.10.2023 - 15:41:41
00
Mam castelli go a gore windstopperovy dres s kratkym rukavom a tie u mna funguju dobre. Aj ked tu nejake 2 strany dozadu pisali ze sa pod tym vela potia. Ono to obliekanie je silno individualne a zalezi ci cesta alebo mtb, ci slnecno alebo veterno atd.
09.10.2023 - 20:19:04
00
dnes mi dorazili gore 3/4 gate, skvele sedia... dobra vložka a nie hrubé... ako klasicke letne len su mega elasticke :) na moje hrubšie telíčko XL krasne sedí
https://www.mtbiker.sk/shop/oblecenie-a-batohy/nohavice/34-nohavice/gorewear-c3-34-bib-tights-nohavice-cierna.html
casteli nano tuto , zateplene XL sú pocitovô menšie ale obliekol som, to mám pod 12st...
09.10.2023 - 20:36:58
00
MarosHe napísal:
Fakt nikto nemá Castelli PERFETTO RoS 2 WIND? Som zvedavý ako je na tom, aj keď tam je membrána od gore, takže by to tam mohlo fungovať lepšie.


Ja ho mam a rozhodne nemam podobne skusenosti, ako tu piseste s tym Fiandre Light No Rain. Zatial mi pride, ze funguje ako ma. Posledna cca hodku a pol jazda v 13-14 stupnoch, pod nim merino natelnik od Isadore a navleky na rukach, pocas jazdy este zacalo mrholit. Vsetky kvapky ostali len na povrchu a ked som prisiel domov tak natelnik trosku spoteny, ale nic velke a nic co by som citil za jazdy.

Ale nemam ho este velmi dlho a okrem tejto jednej jazdy som ho naposledy mal oblecene na jar (lebo sak dlhe leto) a to si uz fakt nepamatam, ci aj v nejakych tazsich podmienkach. Problem som ale s nim nemal zatial ani raz.
10.10.2023 - 09:23:07
11
Castelli - velkostne dobrodruzstvo, cast1: spodny diel -
presne pred 4 rokmi som kupoval prve castelli gate - konkretne 3/4 Tutto Nano - kupoval som podla vseobecnej rady - kup o cislo vacsie, tak som kupil L. pri prvom obliekani som myslel ze to na seba ani nedostanem, ale chyba. o par jazdach vlozka kdesi na chrbate, na lytkach mi nedrzali dobre. ale nezdali sa mi nejak volne. gate (material) perfektne, znosil som ich. vlozka kiss air2 je tragedia sama o sebe a rychlo sa presedela. zlou polohou som ju aj po bokoch predral.
tak som si doprial nove - zobral som M-ko podla velkostnej tabulky a skusenosti. a cuduj sa svete, po prvej jazde, sedia ako uliate. jediny moj problem je, ze na castelli M-ko som moc vysoky (180cm). chcelo by sa o par cm scvrknut.
ked som kupoval Polare3, mal som doma dvoje M aj L- L-ka mi boli ako volne Endury. M-ko ok ale kratke. na leto mam endurance3 tiez v M, lebo to mi predsa sedi. ako sa to vezme. material nieje tak pruzny a uz je trosku problem. hlavne s trakmi. ale naucil som sa ich obliekat, vlozka je presne tam kde ma byt a nakoniec, musim uznat, ze mi sedia a dobre sa v nich jazdi.
v tomto domneni som zobral na jar kratke nano flex pro race a navleky nano flex 3G na dlhe jarne a jesenne jazdy koli lepsej vlozke Progetto X2, a moznosti zhodit navleky. material overeny, identicky s tutto nano. po obleceni sa zdali ok, pri jazde som zistil ze mam vlozku kdesi na vajcach - tak 4cm dopredu oproti idealu. okrem toho nemaju silikonovy lem a vytahuju sa mi, tak ich mam v konecnom dosledku kratsie ako klasicke kratke. po predoslych skusenostiach su male a potreboval by som neuveritelne! kupit prave L-ko. jazdene uz nevratis, tak su v skrini a cakaju co snimi bude. drahy ?omyl?
v casti druhej sa dozviete ako to bolo s vrchnym dielom - comming soon. hašteg sijutojakkkti
11.10.2023 - 21:01:31
07
ahaa, najprv som myslel, ze to je vo finstine, ten hesteg :)
11.10.2023 - 21:05:38
01
Gusto0 Trochu sa ti cudujem, ze po tom vsetkom si este stale ostal verny Castelli. Ja som sa na nich vykaslal uz davnejsie. Jednoducho mi nesedi ich strih. Preto skoro vsetko kupujem Sportful, lebo ta znacka sije akoby na mieru pre mna. A je mi viacmenej jedno, ze Perfetto ma Gore a Fiandre nie.... Rozdiely vo funkcnosti materialov su minimalne, za to strih je na prvom mieste. Napriek tomu som nedavno zanevrel na svoje instinkty a opat raz na skusku vosiel do tej rieky, do ktorej sa uz druhy krat nevstupuje ze ano.... :D :tmi: Kupil som si Perfetto ROS rukavice. Uz su v bazari.... absolutne mi nesedia :^) hlavne ze som odstrihol vysacku :@
12.10.2023 - 08:33:41
00
Mne sedia gate od Sportful aj Castelli asi rovnako, ale top vložka od Castelli mi príde lepśia ako top vložka od Sportfull. Veľkostne som mal problém iba s tými Tutto nano gaťami, lebo tie sa časom nejako rozťahujú a tiež museli ísť na bazár. Ale som zvedavý na pokračovanie príbehu o dresoch, lebo Perfetto a Gaba mi sedia skvele, ale letné dresy od Castelli som vždy musel vrátiť, lebo tam mi nesedí nič.
12.10.2023 - 08:42:16
00
jachmel ja mam toho dost aj od sportfulu a prave mne je castelli sympatickejsie. aj materialovo, aj strihovo. aj ten popis k produktom ktory pisu - vies co kupujes, uz ti len musi sadnut :-D
pre mna silo isadore - stare kolekcie, podla novych tabuliek by som uz ale zase nevedel vybrat a musel skusat. tam som mal ale problem cena/zivotnost.
12.10.2023 - 09:21:28
00
Gusto0 napísal:
jachmel "prave mne je castelli sympatickejsie aj strihovo" vs "hašteg sijutojakkkti"


To mi nejak nevychadza, ale mam pre teba Castelli Perfetto RoS rukavice vo velkosti M ak by bol zaujem :D
12.10.2023 - 10:04:27
00
tie nosim zrovna sportful a ked zoderiem kupim ten isty model :-)
strihovo hlavne vrch tela kedze nemam hrudnik ani ramena a mam tenke rucicky. hašteg je mysleny hlavne v tom zmysle, ze ak od tej znacky uz nieco mas, neznamena to, ze ked kupis iny kusok v rovnakej velkosti, ze ti bude sediet. a to myslim nieje dobre. viem ze maju sportovu radu ktora je kompresnejsia a volnejsie kusky, ale bolo by dobre, keby boli site tak, aby si nemusel zakazdym triafat velkost. a tento isty problem som mal aj so sportfulom. kde jedny dlhe gate v L-ku ledva natiahnem a sedia mi a iny model mi bol uplne volny. inak pre mna su to dcerske znacky.
sportful ma navyse nejak divne nakombinovane materialy pri niektorych kuskoch. jedny gate maju zdvojeny material az pod kolena, ale nie v rozkroku. vysledok je taky, ze uz okolo +5 ti taha na vajca a uplne to zabija potencial tych gati ktore by sa dali nosit po nulu.
12.10.2023 - 10:42:03
00
Inak mne sa dosť v tomto obdobi osvedčil dres Sportful midseason pro. Je jemne zatepleny a s rôznym termom a navlekmi je celkom široké teplotne použitie. Aj ked fúka tak s craft termo tričkom s membránou je úplne v pohode. Inak zaujímavé že Vám takto lietajú veľkosti. Ja mám všetky nohavice od Sportful či zime alebo letné L, všetky sedia rovnako a perfektne. A čo sa týka dresov, búnd tak tam Sportful všetko XL.
12.10.2023 - 19:04:15
00
keyboard_arrow_up