Dnes som bol s dvoma zalesakmi na bikoch na trase Petrzalka, Slavin, Koliba, Biely Kriz. Chcel som ist aj dalej, ale chlapici mi tam premrzli a chceli ist spat.
Dnešný výjazd bol venovaný strednej časti pohoria, začiatok klasicky v Rohožníku, ktorý má dobrú strategickú polohu. Plán bol len na prvú časť trasy, po Záruby. Zvyšok som si len tak jazdil Ono keď nechcem, aby sa mi v tejto časti MK trasy opakovali, tak je potrebné sa dobre zamyslieť, kadiaľ ísť. Celkom som bol aj spokojný, počasie neskutočné, sucho a teplo. Popadané konáre boli len v niektorých úsekoch, padnutých stromov minimum.
Len dve výraznejšie stúpania. Klauža suchá a zjazdná, len plno múch, ktoré otravujú práve v tých najstrmších úsekoch (nad 20%). Z Majdanu na Orešanské sedlo je to o tom, že pokiaľ si človek zvolí jednu zo strán lesnej cesty a potrebuje sa ku koncu presunúť na druhú, tak hlboký nezjazdný jarok je proti a musí na chvíľu zosadnúť. Ináč takisto sucho, takže fajn.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/8f39301301/
Naposledy som bol v MK lesoch pred takmer mesiacom a aj to "len" na BA mtb maratone, kde nebolo vela casu na kochacky a fotecky Predpoved slubovala letne teploty, tak som to chcel vyuzit a uzit si atmosferu neskoreho babieho leta. Vyrazal som nieco po 9tej z oblubeneho startovacieho bodu bikerov a hikerov z Trnavy a okolia - z parkoviska na Majdane. Teplota cca 13°C a zamracena obloha nebola idealna na kombinaciu kratke/kratke a tak som hned pred startom natahoval navleky na ruky. Vestu som zatial nechal v ruksaku, ved som mal pred sebou stupanie cez Polamane a okolo Ciernej skaly na Stary Plast a ocakaval som naplnenie predpovede. Pri horarni som si vsimol, ze Cierna skala je v oblakoch, co nevestilo nic dobre a uz som sa "tesil" ako budem na Starom Plasti namiesto vyhrievania sa na drkotat zubami. Kym som vsak na neho vyliezol, zacal fukat avizovany vetrisko a nizku oblacnost rozohnal a teda boli aj nejake vyhlady. Kvoli vetru som sa ale dlho nezdrzal, hodil na seba aj vestu a isiel dalej smer Amon, Uhliska a pramen Mesacna luka, ktory ale cez rurku netiekol. Na Klokoci uz dulo naozaj kvalitne, takze rychlo porobit par cvakov a schovat sa do lesa. Potom som sa este motal v lesoch medzi Klokocom, Starym Plastom a Majdanom. Vodu som nabral az na Husom stoku a este si vyslapal stupanie Jagerka - Sisoretne a cez Oresianske sedlo k autu, resp. ku Kuratkovi na dobru fazulovicu.
Som si tu od Jula kukol fotku kh-klokociny, pripomenulo mi že som sa tam už dlho nebol odfotiť vtáčími búdkami, tak reku skúsim ... Nuž chyba, prvá časť ťažba, potom veľa popadaného dreva, chodník ledva čitateľný, vlastne všetko po Klokočiny na zaplakanie a konček potom OK ... ale taký malý kúsok že sa to moc neoplatí jazdiť...
No neviem kadial si isiel ale ja som si to uzil: prvych 100m zvaznica namiesto chodnika od Konskych hlav (okrem prvych 20m), potom v lese horsie viditelna stopa (moje prve foto), kto nepozna trail by sa mohol stratit. Za dalsich par metrov uz stopa bola viditelna az po prijazd na luku, tam bol chodnik cez vysoku travu (dalsie moje foto). Za touto sekciou prebehla tazba = lepsie vyhlady smerom na Cmelok. Kusok dalej prerieduju mlady les, asi 4 ks skor konarov ako stromov boli na traily a tie som odpratal, je mozne ze v tom pokracuju. Za Klokocinami zacina pre mna nezjazdny usek, prilis strmy, nemam na to bike/brzdy/skill ale vsimol som si ze sa o to niekto stara, tento usek bol v lepsom stave ako minuly rok. Je mozne ze vietor ktory fukal v ten den ked som to isiel ja polamal konare na ktore sa stazujes. A co sa tyka vtacich budok tak cely trail je podla mna mimo VO Turecky vrch, kopiruje jeho hranicu. Dole do Perneka som nikdy nepokracoval, asi by som to aj tak len tlacil s ohladom na hustotu vrstevnic na mape
Julo v pohode, ja si to pamatam ako chodnik lukami a lesom v celej dlzke, teraz je 50% zvaznica. Ked sa kuknes na nazoomovanu mapu tak uvidis ze chodnik ide casto vo vnutri VO, napriklad prejazd cez asfalt pred "Rozglaby" je urcite aj s pamatnou foto ... A to drevo ako pises, asi smola ze bolo po silnom vetre ... btw trochu ma prekvapilo ze som stretol zo desat pesich "turistov", vcul ale premyslam ze niektori mozno boli neuspesni hubari, v kazdom pripade mal som tuto oblast zapamatanu ako ludoprazdnu, takze ma to trochu sokovalo ... a este som na okolo Michalovho vrchu vyrusil trubiaceho daniela, zdrhol do strminy a potom po ceste hore zvaznicou som ho znovu pocul bucat ...
ivast: Ide po hranici VO, aj asi na 2 miestach je tabula vlavo v lese. Aj ja som tam stretol ludi, aj so psom Moznoi domaci. Ale asi prvykrat som tam vobec niekoho stretol, Dole pri Perneku plno aut, asi dost hubarov veru.
juliusv: dik za odpratanie, este bude treba zas, ale nabuduce.
Inak na secret traili z Baby uplne na konci, ako sa napoji na zvaznicu (nie prve prekrizovanie) padol jeden velky strom, ale obist sa da (na peso). Zvalil sa rovno cez trail.
No banda, máme vysadených ďalších 600-700 bukov, neviem presne. Lesníci doniesli 1000, ale nebolo nás až toľko tak sme to nestihli všetko. Dobrovoľnícku akciu máme iba na pol dňa. Ale sadili sme do čisto nového oplotku, zvieratá to určite nezničia. No a ja pol dňa dovolenka a výjazd začínal rovno v lese na Troch Brestoch, protekcia ivast čítal som tvoj status trailu Konské Hlavy - Klokočiny. Jazdím to pravideľnie niekoľko krát za rok. Preľakol som sa po tvojom statuse a mýliš sa, resp. nepíšeš pravdu. Akože sú 2 padnuté stromy, ale iba 1 sa nedá odísť. Prakticky celé som to prešiel v sedle, zastavoval som iba na fotky, lebo foto dokaz je viac ako nepravdivé info. Hrebeň je v úplnom jazdivom poriadku. Ak nájdete nejaký padnutý konár v budúcnosti, nie je hanba odhodiť namiesto nariekania na fóre. juliusv pozná lepšie, však aj fotky dodal minule. Skvelé pojazdenie dnes, aj jedlé gaštany som ešte našiel. Kto si dá cestu na Šenkárku, ešte nejaké nájde! https://sk.mapy.cz/s/dejabefoka
Mozem otazku ? Preco buky? Duby miznu. Zostavaju v ubohom stave len na vrcholoch kopcekov v Karpatoch. Male samosemence hned obzerie zver. Nebolo by ich dobre v Karpatoch trocha obnovit prosim?
Ahoj. Uz sme sadili aj duby (viac krat), aj smreky. Dokonca si aj pamatam kde, bol som kuk a smreky maju cez 5+ metrov teraz. Ale je pravda, najviac sadime buky. Nech sa paci, zorganizuj brigadu, dohodni s lesnikmi a vysad duby. Budeme ti vdacni. Len mi nevrav, ze ty nie, ze to ma niekto iny spravit ...
Včera som išiel druhý krát obchvat Konských Hláv od Baby. Na jednom úseku na začiatku som spadol, netrafil som dobre úzku stopu a predné koleso sa zviezlo mimo. Chcelo by to tam stopu trochu rozšíriť.
Vďaka ľuďom (Laco Findl?), čo ten úsek teraz spevnili. Očividne pôvodný stav viacerým jazdcom vadil.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Len dve výraznejšie stúpania. Klauža suchá a zjazdná, len plno múch, ktoré otravujú práve v tých najstrmších úsekoch (nad 20%). Z Majdanu na Orešanské sedlo je to o tom, že pokiaľ si človek zvolí jednu zo strán lesnej cesty a potrebuje sa ku koncu presunúť na druhú, tak hlboký nezjazdný jarok je proti a musí na chvíľu zosadnúť. Ináč takisto sucho, takže fajn.
Trasa: http://www.cykloserver.cz/f/8f39301301/
fotky uz robim len mobilom, lebo fotak sony rx100 mi zrejme uz doziva
https://eu.zonerama.com/riso/Album/10527681
No neviem kadial si isiel ale ja som si to uzil: prvych 100m zvaznica namiesto chodnika od Konskych hlav (okrem prvych 20m), potom v lese horsie viditelna stopa (moje prve foto), kto nepozna trail by sa mohol stratit. Za dalsich par metrov uz stopa bola viditelna az po prijazd na luku, tam bol chodnik cez vysoku travu (dalsie moje foto). Za touto sekciou prebehla tazba = lepsie vyhlady smerom na Cmelok. Kusok dalej prerieduju mlady les, asi 4 ks skor konarov ako stromov boli na traily a tie som odpratal, je mozne ze v tom pokracuju. Za Klokocinami zacina pre mna nezjazdny usek, prilis strmy, nemam na to bike/brzdy/skill ale vsimol som si ze sa o to niekto stara, tento usek bol v lepsom stave ako minuly rok. Je mozne ze vietor ktory fukal v ten den ked som to isiel ja polamal konare na ktore sa stazujes. A co sa tyka vtacich budok tak cely trail je podla mna mimo VO Turecky vrch, kopiruje jeho hranicu. Dole do Perneka som nikdy nepokracoval, asi by som to aj tak len tlacil s ohladom na hustotu vrstevnic na mape
juliusv: dik za odpratanie, este bude treba zas, ale nabuduce.
ivast čítal som tvoj status trailu Konské Hlavy - Klokočiny. Jazdím to pravideľnie niekoľko krát za rok. Preľakol som sa po tvojom statuse a mýliš sa, resp. nepíšeš pravdu. Akože sú 2 padnuté stromy, ale iba 1 sa nedá odísť. Prakticky celé som to prešiel v sedle, zastavoval som iba na fotky, lebo foto dokaz je viac ako nepravdivé info. Hrebeň je v úplnom jazdivom poriadku. Ak nájdete nejaký padnutý konár v budúcnosti, nie je hanba odhodiť namiesto nariekania na fóre.
juliusv pozná lepšie, však aj fotky dodal minule. Skvelé pojazdenie dnes, aj jedlé gaštany som ešte našiel. Kto si dá cestu na Šenkárku, ešte nejaké nájde! https://sk.mapy.cz/s/dejabefoka
Ahoj. Uz sme sadili aj duby (viac krat), aj smreky. Dokonca si aj pamatam kde, bol som kuk a smreky maju cez 5+ metrov teraz. Ale je pravda, najviac sadime buky. Nech sa paci, zorganizuj brigadu, dohodni s lesnikmi a vysad duby. Budeme ti vdacni. Len mi nevrav, ze ty nie, ze to ma niekto iny spravit ...
Vďaka ľuďom (Laco Findl?), čo ten úsek teraz spevnili. Očividne pôvodný stav viacerým jazdcom vadil.