Ked to tu citam, az sa mi slinky zbiehaju. UZ ste zazili chalani situaciu, ze ste prisli z kola a boli ste taki hladni a unaveni, ze ste sa nevladali najest? To je hladak. V takom pripade by som na kole zozral vsetko, este ze rastu pri ceste jablka, hrusky, slivky a vsetko podobne...
Naviazem suvisiacu temu. Viete hned po navrate jest? Bez ohladu na hlad. Ja potrebujem odhadujem tak stvrthodinku nez mozem do seba dostat jedlo bez nutenia.
Aj ja. Prvu polhodinu sa mi totizto obnovuje krvny obeh, vracia sluh a pozvolna aj obraz. Potom este chvilu hladim okolo seba a ked najdem chaldnicku a trafim jedlo do ust, tak uplynie aj 3/4 hodiny.
to ze by som nevladal jest sa mi este nestalo, ale stava sa mi, ze si to jedlo nevladzem pripravit a tak len sedim vykoteny v kresle a zbieram sily...no a vacsinou tak do hodinky nastane stredoveka rabovacka a ladnicka podlahne v nerovnom boji
no na "dlhšie" MTB jazdy....nad 60 km, som zistil, že len tyčinka mi nestači, ani dve ani tri ani....
rohlik maslo šunka, ako vraví moj kamoš pomalé glicidy ....
cestou malá 10° ( niekolko X ) a v cumel bagu samozrejme nejaká rozpustená "rakovina" A JE TO !
Dobrá vec je tesne pred výjazdom sa poriadne nažrať Segedínskeho guľášu. Nemusíš nič vláčiť zo sebou a to jedlo sa ti bude aspoň 3 hodiny pripomínať samo.
Ja vacsinou pri mojich 2-3 hodinovych strekach nejem ani nepijem nic. Nosim zo sebou jednu horalku, keby som vyhorel, aby som aspon prisiel domov. Pri dlhsich vyjazdoch si dam rad kofolu k vyprazanemu syru s tatarskou omackou v bufetoch a chatach.
V mojom pripade sa o nejakom vykone asi hovorit neda. Jazdim priemerne tepy okolo 145-150 sem tam vyletim na 180 (moj ANP je 168), takze ziadna slava. Inak mam taky pocit, ze bez pitia vydrzim trochu viac ako ostatni, ale mozem sa mylit.
V mojom pripade sa o nejakom vykone asi hovorit neda. Jazdim priemerne tepy okolo 145-150 sem tam vyletim na 180 (moj ANP je 168), takze ziadna slava. Inak mam taky pocit, ze bez pitia vydrzim trochu viac ako ostatni, ale mozem sa mylit.
Zdar!
Rozmýšľam či založiť novú tému Hlaďák, ale zmestí sa to aj tu. Busic ver mi jedna horalka nic moc, a bez vody chudák organizmus. Mal som hlaďák raz v živote a verte že som bol na sračky, odvoz domov zo Starej Bystrice autom, čakal som na našich v krčme, triaslo ma jak osiku, proste neurobíš nič. Takže radšej zober ionťák a papanie a nešpekuluj.
Dlha trat u mna znamena: cez 100 km v kopcoch, pravdaze s obcerstvovacimi pauzami. V Malych karpatoch je plno bufacov a restik: Koliba, Biely kriz (nastastie uz s nizsim poctom komaric)-stipu samice komara ze jo ), Zoska... takze do vaku beriem dve tri horalky a cistu vodu (max liter). Rozmyslal som nad Camelbakom,aj som ho kupil a potom som ho daroval fotrikovi (vzdy vyzera taky dehidrovany, ked dojde z hradzovej bicyklovacky).
Keby som siel do oblasti. kde je nedostatom bufetov, tak by som bral 12 horaliek s 3 litre vody(mam to otestovane v Tatrach na 10 hodinovej pesej ture so 65 litrovym ruksakom na chrbte)
Rozmýšľam či založiť novú tému Hlaďák, ale zmestí sa to aj tu. Busic ver mi jedna horalka nic moc, a bez vody chudák organizmus. Mal som hlaďák raz v živote a verte že som bol na sračky, odvoz domov zo Starej Bystrice autom, čakal som na našich v krčme, triaslo ma jak osiku, proste neurobíš nič. Takže radšej zober ionťák a papanie a nešpekuluj.
Katko ty si ale fajnovy. Ja som tiez uz asi 3 krat zazil hladak, ale nikto ma neviezol. Musel som si to odslapat sam, sice s vydatnou pomocou kamaratov a vyjedenim ich zasob horaliek. To potom vyzera ako keby viezli domov zdochlinu a ten zvysok cesty trval aj viac ako 2 nasobok obvykleho casu . Brat horalku proti hladaku je dost nebezpecne. Jedla treba mat primerane a konzumovat ho postupne. Prichadzajuci hladak sa da niekedy len tazko odhadnut. A podla pit treba aj najma kvoli krcom. Ci s takym sa nestretate?
Katko ty si ale fajnovy. Ja som tiez uz asi 3 krat zazil hladak, ale nikto ma neviezol. Musel som si to odslapat sam, sice s vydatnou pomocou kamaratov a vyjedenim ich zasob horaliek. To potom vyzera ako keby viezli domov zdochlinu a ten zvysok cesty trval aj viac ako 2 nasobok obvykleho casu . Brat horalku proti hladaku je dost nebezpecne. Jedla treba mat primerane a konzumovat ho postupne. Prichadzajuci hladak sa da niekedy len tazko odhadnut. A podla pit treba aj najma kvoli krcom. Ci s takym sa nestretate?
Hladak som zazil raz a nebolo to nic prijemne. Isiel som na ziletke 110 km za na mna kratky cas 3,5 hodiny a cecal som len kofolu. Kofola efekt vsak trva len 15 min a pruser bol, ze k dalsej bolo daleko. Pedalovat s hladakom je velmi neefektivne,ale odslapal som na polovicny vykon az k bufacu.
jaj,myslel som ze sa to stava len mne,hlavne na maratonoch,najlepsie sa zadarilo na stiavnickom,kde som skoncil na vyzivnej infuzke...
tiez sa mi stava ze ked dlho nic nejem,citim ze hladak je uz tu a ja do seba nieco nahadzem,tak chytim take krce,aj som uz tyckoval... no hladaky su svine
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Naviazem suvisiacu temu. Viete hned po navrate jest? Bez ohladu na hlad. Ja potrebujem odhadujem tak stvrthodinku nez mozem do seba dostat jedlo bez nutenia.
rohlik maslo šunka, ako vraví moj kamoš pomalé glicidy
cestou malá 10° ( niekolko X ) a v cumel bagu samozrejme nejaká rozpustená "rakovina"
ked idem na viac ako 3-4 hodky tak aj nejaky chlebik so syrom..
btw strasne mi chutia tie zapekane toasty so syrom a sunkou za 15,-Sk v bufete na kamziku plus kofolka...mnam mnam
Máme rovnaké stravovacie návyky. Veľmi vhodná je aj uvarená klobáska, prípadne niečo na opekanie.
Zdar!
Zdar!
Zdar!
no neviem ako ty, ale ja som to myslel cisto ironicky...ja totiz nejem skoro ziadne maso
inak voda(pitie) je pri vykone urcite dolezita, ale nie vela...casto vidim niektorych ako vypiju 3/4 litra naraz a potom nevladzu
Keby som siel do oblasti. kde je nedostatom bufetov, tak by som bral 12 horaliek s 3 litre vody(mam to otestovane v Tatrach na 10 hodinovej pesej ture so 65 litrovym ruksakom na chrbte)
Katko ty si ale fajnovy. Ja som tiez uz asi 3 krat zazil hladak, ale nikto ma neviezol. Musel som si to odslapat sam, sice s vydatnou pomocou kamaratov a vyjedenim ich zasob horaliek. To potom vyzera ako keby viezli domov zdochlinu a ten zvysok cesty trval aj viac ako 2 nasobok obvykleho casu
Katko ty si ale fajnovy. Ja som tiez uz asi 3 krat zazil hladak, ale nikto ma neviezol. Musel som si to odslapat sam, sice s vydatnou pomocou kamaratov a vyjedenim ich zasob horaliek. To potom vyzera ako keby viezli domov zdochlinu a ten zvysok cesty trval aj viac ako 2 nasobok obvykleho casu
Hladak som zazil raz a nebolo to nic prijemne. Isiel som na ziletke 110 km za na mna kratky cas 3,5 hodiny a cecal som len kofolu. Kofola efekt vsak trva len 15 min a pruser bol, ze k dalsej bolo daleko. Pedalovat s hladakom je velmi neefektivne,ale odslapal som na polovicny vykon az k bufacu.
tiez sa mi stava ze ked dlho nic nejem,citim ze hladak je uz tu a ja do seba nieco nahadzem,tak chytim take krce,aj som uz tyckoval... no hladaky su svine