Toto tu uz bolo?
https://m.kukuhub.com/en/kukumaker.html
13.11.2023 - 18:26:20
00
hmm akurat som premyslal aj nad mlyncekom na filter, ak sa mi podari predat ten co mam tak mozno objednam
ked sme pri tom kolko by som vedel pytat zan? dal som tam nove kamene a nikdy nepouzil uz od vtedy :D
https://www.mazzer.com/en/product/super-jolly-3/
13.11.2023 - 18:51:34
00
BigGuy napísal:
Ja som akurát objednával z Tichbo.
https://www.tchibo.sk/products/402021904/vaha-na-kavu

Máte ju niekto? Ci nekupujem nejakú blbosť.


Mám ju doma, funguje už piaty rok. S presnosťou už má problém niekedy. Dvihnem odmerku, položím naspäť a 0,1-0,2g zmena. Potom už pri tom istom vážení ukazuje rovnako. Už môže byť aj zanesena bordelom, mám ju voľné na linke celý čas na policke kde je často aTá istá váha je aj na Aliexpresse za polovicu, samozrejme "bez záruky".
13.11.2023 - 21:06:16
01
ostogiske napísal:
hmm akurat som premyslal aj nad mlyncekom na filter, ak sa mi podari predat ten co mam tak mozno objednam
ked sme pri tom kolko by som vedel pytat zan? dal som tam nove kamene a nikdy nepouzil uz od vtedy :D
https://www.mazzer.com/en/product/super-jolly-3/

Do SJ by som Ti vedel ponúknuť nové super Ditting kamene (typ ako K30 (ale pravotocive a 3 diery) resp. SSP).
13.11.2023 - 21:21:40
00
Ramon1

https://youtube.com/shorts/JVFTsSUTb5U?si=_drH6QSddX9T11mW[/quote]

P.ci mne to takto pekne nejde, poďme nájsť príčinu prečo 🤔
PS: to že som lopata mi písať nemusíte 🤷🏻😀

https://youtube.com/shorts/-atNFP4A3Js?si=wOXc6tkSNBizPaSD
14.11.2023 - 08:27:49
00
Aká káva (praženie)? Aká gramáž? Aký mlynček? Aký šikovný barista? :)
14.11.2023 - 10:52:40
00
Otázka, aj k vyššie postnutemu videu od Romana, ako počítate dĺžku prípravy espressa, aj s preinfuziou, alebo od prvej kvapky v šálke? Tz. tých 25-30s na espresso rátam aj s preinfuziou, ako si ja myslím? Či zle si myslím?
14.11.2023 - 11:07:11
00
to nebude uplne svetle :D
Roman tam urcite narval aspon 20g a Bajto by som tipol single mozno.
14.11.2023 - 11:26:27
00
MarosHe napísal:
Otázka, aj k vyššie postnutemu videu od Romana, ako počítate dĺžku prípravy espressa, aj s preinfuziou, alebo od prvej kvapky v šálke? Tz. tých 25-30s na espresso rátam aj s preinfuziou, ako si ja myslím? Či zle si myslím?

Si predstav "Slayer shot" s preinfúziou napr. 20s a máš odpoveď.
Možno u kávovarov bez preinfúzie sa to môže rátať od začiatku, ale neviem si to predstaviť u kávovarov s nastaviteľnou (a dlhou) preinfúziou. Ja rátam od prvých kvapiek, teda váha to ráta, a potom sa orientujem podľa chuti, či je lepšia 23s alebo 30s extrakcia alebo niečo medzi tým.
14.11.2023 - 11:44:54
01
Ako bol som v tom na pochybách, lebo čo som čítal nejaké články, tak tam uvádzali že sa to ráta aj s preinfuziou. Ale pri dlhých preinfuziach by to asi bol nezmysel.
14.11.2023 - 11:58:56
00
ja neviem ci je na to jednoznacna odpoved. docitas sa o oboch moznostiach. mne dava zmysel pocitat cas od spustenia pumpy. Kava je v kontakte s vodou ihned bez ohladu ci robis preinfuziu alebo nie... a je teda rozdiel ci ti zacne tiect kava po 6s alebo po 20s. Kazdopadne si treba vybrat jeden sposob a toho sa drzat
14.11.2023 - 12:36:23
00
Ja nemám na MareX nastaviteľnú preinfuziu, ale ju mám v dĺžke cca 11 sekúnd, a skúšal som aj tak aj tak počítať.
14.11.2023 - 12:44:24
00
ja to mam asi na Classice tiez ak sa to rata tak ze ide na nizsi tlak chvilu (myslim 4 bar)
14.11.2023 - 13:15:13
00
Všetky tieto čísla je treba brať len orientačne. Jediné správne je: tak mi to chutí.
Boli kávy, z ktorých som robil 18s extrakcie, lebo boli chuťovo podstatne lepšie, ako "štandardné" 25-30s. Ale zasa: podľa mojich chuťových preferencií, inému/inej by možno viac chutilo 23s (alebo 33s)...
14.11.2023 - 13:53:29
03
Súhlasím s bedom a pridávam jeden úzko súvisiaci článok z blogu (možno niektorí poznáte):
https://strivefortone.com/2020/09/19/low-pressure-turbo-shots-and-the-perfect-espresso/
14.11.2023 - 15:56:07
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up