Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
No, čo je zaujímavé na odporúčaných tréningoch od Garminu tak napríklad dnes mi garmin hodinky 2x15 minút Prah, zatiaľ čo edge1040 3x7 minút prah.
Celkovo sledujem že odporúča nejak menej anaeróbnych tréningov a ak už aj nejaké odporučí tak napríklad šprinty a len na 10 sekúnd ktoré by mohli byť kľudne dlhšie.
Uvidím či sa to po čase zmení aj s dátami z hodiniek (odhad hrv) ktoré som si kúpil pred týždňom. Lebo len čisto cyklopočítač a meranie hrv vždy ráno, tak to má slabé odporúčania na tréning.
No, čo je zaujímavé na odporúčaných tréningoch od Garminu tak napríklad dnes mi garmin hodinky 2x15 minút Prah, zatiaľ čo edge1040 3x7 minút prah....
podobne rozdiely som si vsimol medzi predikciou na bike vs beh, oboje na hodinkach.
Ovela "zaujimavejsie" je, ze taky isty trening v ten isty den odporuca mne, ako aj dalsim dvom kamosom
za mna su to hausnumera, ale priznam sa, ze niekedy sa dam vyprovokovat
Forerunner 955
EDIT: Ale aby som nebol tak úplne offtopic, tak odkedy som zvýšil čas tréningu na 13-16 hodín týždenne tak aj klasická práca v robote sa stala fyzicky o dosť ľahšou (a nie nie je to tým že som si tam už na to zvykol, pracujem tam už 9 rokov) ale posledného pol roka nechodím ani z tej práce taký unavený, čo pripisujem tréningu a zvyknutie si tela na väčšiu záťaž, a keď prídem do práce tak to je pre telo o dosť menšia záťaž ako keď som tak netrénoval.
27.11. NP 225 Z3/4, dnes NP 231 Z3, okrem toho, ze v tom mas nejako bordel, tak predpokladam, ze ti garmin uz krici pretazovanie 😉
všetko je ok, to Z3 a Z4 som uviedol podľa pulzov, pri väčšom výkone včera boli menšie pulzy ako pri menšom výkone predpredvčerom ale to neni chyba wattmetra, jeho kalibrácie (jak by vydedukoval stax), ... ale moja že som ináč zregeneroval, vyladil, ... , preťažovanie kričí garmin furt, mäkký je
Ti čo používajú garmin a HRV viete mi napísať aké hodnoty máte a vek? Dik
Sovicka30 Viem ti povedat ze hodnoty z Garminu a Oura (ktoru pouzivam skoro rok) su dost rozdielne. A tym z Oura verim o dost viac. Kazdopadne ked som na tom idealne (optimalny trening, spanok, regeneracia, bez alkoholu a bez stresu v praci) tak sa viem dlhodobejsie dostat priemerne cez 80 az k 90 (rekord mam 99) s peak cez noc az cez 140. Ale napriklad teraz ked vsetko zo spomenuteho je presne opacne tak som priemerne okolo 50. Vek 39.
To je pre sportujuceho zdraveho cloveka pred 40 urcite dost podpriemerna hodnota. Ako pisem - take mam ked nic nerobim, spavam pod 6 hodin a som v strese (ale nie chory).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
20 minút 230 W, 141 bpm
20 minút 235 W, 152 bpm
20 minút 240 W, 157 bpm
Celkovo sledujem že odporúča nejak menej anaeróbnych tréningov a ak už aj nejaké odporučí tak napríklad šprinty a len na 10 sekúnd ktoré by mohli byť kľudne dlhšie.
Uvidím či sa to po čase zmení aj s dátami z hodiniek (odhad hrv) ktoré som si kúpil pred týždňom. Lebo len čisto cyklopočítač a meranie hrv vždy ráno, tak to má slabé odporúčania na tréning.
podobne rozdiely som si vsimol medzi predikciou na bike vs beh, oboje na hodinkach.
Ovela "zaujimavejsie" je, ze taky isty trening v ten isty den odporuca mne, ako aj dalsim dvom kamosom
za mna su to hausnumera, ale priznam sa, ze niekedy sa dam vyprovokovat
Forerunner 955
EDIT: Ale aby som nebol tak úplne offtopic, tak odkedy som zvýšil čas tréningu na 13-16 hodín týždenne tak aj klasická práca v robote sa stala fyzicky o dosť ľahšou (a nie nie je to tým že som si tam už na to zvykol, pracujem tam už 9 rokov) ale posledného pol roka nechodím ani z tej práce taký unavený, čo pripisujem tréningu a zvyknutie si tela na väčšiu záťaž, a keď prídem do práce tak to je pre telo o dosť menšia záťaž ako keď som tak netrénoval.
My môžeme len šúchať nôžkami
všetko je ok, to Z3 a Z4 som uviedol podľa pulzov, pri väčšom výkone včera boli menšie pulzy ako pri menšom výkone predpredvčerom ale to neni chyba wattmetra, jeho kalibrácie (jak by vydedukoval stax), ... ale moja že som ináč zregeneroval, vyladil, ... , preťažovanie kričí garmin furt, mäkký je
https://www.relive.cc/view/vE6JYZpKYxO (https://www.strava.com/activities/10300455179)
https://www.relive.cc/view/vevW31K1pyv (https://www.strava.com/activities/10309980900)
https://www.relive.cc/view/vdORjDVwXrO (https://www.strava.com/activities/10315370392)
Zabudol som odinštalovať ten "softwérový wattmeter", takže si tie údaje radšej nevšímajte.
Nidky by som nebol veril, že "dám" takédlhé a súvislé stúpanie. V priemere to bolo cca 5%, ale miestami aj 14-15%. Ale pocit na vrchole bol fantastický. A nenastúpila ani žiadna kríza, či enormná únava.
nemám HRV ale je to zaujímavá a veľmi prínosná vec čo sa týka tréningu
tréningová energia za november 2023 bola 5,72 kWh (204 W x 28,05 hod.) pri 138 bpm a priemernej teplote +1°C
Sovicka30 Viem ti povedat ze hodnoty z Garminu a Oura (ktoru pouzivam skoro rok) su dost rozdielne. A tym z Oura verim o dost viac. Kazdopadne ked som na tom idealne (optimalny trening, spanok, regeneracia, bez alkoholu a bez stresu v praci) tak sa viem dlhodobejsie dostat priemerne cez 80 az k 90 (rekord mam 99) s peak cez noc az cez 140. Ale napriklad teraz ked vsetko zo spomenuteho je presne opacne tak som priemerne okolo 50. Vek 39.