user_id napísal:
Gusto0 Nj. nasinci moc nevnimaju malovanu ani pomyselnu stredovu ciaru. Kysle tvare ani reci o zakone o zvoneni som vsak zatial od nikoho nemal ani ked som predbiehal bez zvonenia. Mozno stastie a mozno som len nepocul/nevnimal :lol:

juju_pepe Najviac vie pokazit den poakodeny bike po naraze do niekoho, preto tiez vacsinou zvonim.
Raz som tak v lese zvonil asi 20m v predstihu a mlady parik uz skakal do jarku. Dobre som sa zasmial.

Snazim sa k nim chovat ohladuplne, viem ze poniektori ciklisti zjazduju povedla chodcov ako sialeni, tak sa to snazim vybalancovat. To, ze su vacsinou po celej ceste stoicky neriesim. Ked ich to v detstve nenaucili, ja s tym uz neurobim nic.
17.02.2024 - 23:04:35
00
Je niekde definovane ako ma vyzerat zvoncek?

Ja som dnes medzi kamzikom a ahojkou co je asi kilometer mozno naratal 5 skupin oveciek roztahanych a so psom a ani jeden nebol na vodzke.

Ked som taku jednu stretol naposledy tak som ju slusne upozornoval ze ten pes by mal byt na voditku v lese a aj vzhladom na to ze asi 200m spat som stretol stado srniek.
Smaozrejme sa spustil picung na mna ze sa mam starat o seba a podobne.
18.02.2024 - 00:42:31
00
Je to teda tak spravne, ze pes v lese ma byt na vodzke? Lebo tiez takych stretavam, v MK aj na Kobyle.
Ak je to pravda, tak im to nabuduce uz budem hovorit. Tesim sa na tie picungy.
18.02.2024 - 11:34:11
00
Tu to máš zhrnuté https://www.mthiker.sk/clanky/126563/turistika-s-chlpacom.html

Čo viem, možno ma niekto opraví, tak na celom území BA pes musí byť na vôdzke a mať náhubok, okrem miest, kde je voľný pohyb psa dovolený.
18.02.2024 - 12:13:01
00
Ja som na kobyle stretol vela turistov aj ao psami a pekne sme sa navzajom vyhybali … aku karmu si vozite takych ludi stretavate :) btw, nemyslim ze musia byt v lese psi z vodzke. Neriesme zakon ale tak kde sa ten pes ma vybehat ked nie v lese? To je to iste ako s detmi. Kde sa ma dieta lepsie vykricat a vysaliet ak nie v lese?
18.02.2024 - 15:52:36
23
Napr. detskom ihrisku.
18.02.2024 - 15:59:59
00
Tak dnes pri behu som stretol kamoša so psom. Klasicky som si rukami chranil stehna aby na mňa neskakal, pes ma onuchal a išiel ďalej...
Obisiel ma a je*bol ma do zadku 😬.
18.02.2024 - 16:02:30
01
lapaloma napísal:
Ja som na kobyle stretol vela turistov aj ao psami a pekne sme sa navzajom vyhybali … aku karmu si vozite takych ludi stretavate :) btw, nemyslim ze musia byt v lese psi z vodzke. Neriesme zakon ale tak kde sa ten pes ma vybehat ked nie v lese? To je to iste ako s detmi. Kde sa ma dieta lepsie vykricat a vysaliet ak nie v lese?

tam kde je to dovolene ;) v miestach kde je volny vybeh psov
18.02.2024 - 16:40:32
00
lapaloma napísal:
Ja som na kobyle stretol vela turistov aj ao psami a pekne sme sa navzajom vyhybali … aku karmu si vozite takych ludi stretavate :) btw, nemyslim ze musia byt v lese psi z vodzke. Neriesme zakon ale tak kde sa ten pes ma vybehat ked nie v lese? To je to iste ako s detmi. Kde sa ma dieta lepsie vykricat a vysaliet ak nie v lese?


Nehnevaj sa , ale Vacsiu <>inu som už dávno nečítal - nepočul .

… platí to aj pre vrahov a ich obete ?! Platí to aj pre obete násilných činov a znásilnenia ?! Platí to pre obete holokaustu a iných vojnových konfliktov ?! To akože keď niekto je prekliaty karmoš musí stretávať len “ zlých “ ľudí a oni si to vlastne “ zaslúžia “ ? Abo naopak ? Karmou je neschopnosť a nepripravenosť čeliť “ zlu “ v akejkoľvek podobe a situácii , mysliac si , že dobro je dobrom oplácane .
18.02.2024 - 17:03:14
00
Nie, plati pre tych co maju chronicky problem s chdcami, mamickami s kocikmi a psickarmi v lese alebo hoc aj na cyklotrsach. Ale samozrejme ak ta tesi veci prekrutit ad absurdum tak go on
18.02.2024 - 17:17:59
01
Konštatujem , že je to individuálne … v mojom prípade platí , že idem s láskou v ❤️‍🔥 , no kto ďábla svojou aroganciou a drzosťou vyvolá , nemám problem s ničim … už som aj trestne oznámenie podal aj výsluchov sa zúčastnil a veru aj dotyčnej dokázal , že nerešpektovanie zákonov sa nevypláca .
18.02.2024 - 17:23:53
00
lapaloma neviem. Donedavna som byval skoro kazdy den v lese na biku. Nestavali sa to zakazdym, ani kazdy tyzden ale stavalo sa mi to. Mozno preto ze sa sam snazim byt maximalne ohladuplny tak ma takato ignoracia inych ludi obcas rozpali. Vacsinou si len v duchu nieco poviem a dalej ignorujem ale nemam ani problem sa s nimi pekne porozpravat. Ja som typ cloveka co slusne upozornuje druhych ak sa spravaju ako hovada, zahadzuju smeti kade-tade, otravuju ostatnych, fajcia kde nemaju atd... Zatial si spominam len na jedneho cloveka co sa pri tom so mnou rozpraval slusne a ospravedlnil sa. Ostatni boli proste magory co si mysleli ze na nich utocim a mali potrebu si dokazat ze su alfa samci a alfa samice, pripadne si vymyslali hluposti ako ospravedlnenie.

andrej25 toto sa mi teraz stava casto. Pes pobehuje po lese kde su na vstupe oznamy ze psy maju byt na voditku, prijde ku mne, obsmieta sa okolo a z nicoho nic ma zozadu buchne do nohy alebo sa o mna oprie. Toto nemam rad ani normalne ale teraz ked mam dolamanu nohu a vsetko neskutocne boli, ledva drzim stabilitu, tak ma tie recicky ze sa nic nestalo a ze pes sa chcel len hrat tak trochu viac nasieraju.
18.02.2024 - 17:43:51
00
lapaloma: na Dráždiaku sú tabule, že zákaz kúpania psov. Keď sa tam nikto nekúpe, alebo je to ďaleko od ľudí, OK, kašlem na to. Ale oni sú schopný v júli v sobotu cez deň, keď tam je polovica Petržalky prísť a vypustiť psa do vody, hádzať mu tam veci a ak ho niekto upozorní, že ten pes tam nemá čo robiť, tak dostaneš 3 varianty odpovede: 1) pes je čistý, čistejší ako divá zver, čo tam chodí, 2) pes poslúcha a netreba sa ho báť (reálne možno tak 1/20 má seriózny výcvik) 3) máš držať (doplň ľubovoľnú nadávku) a starať sa o seba a ak máš problém, rád ti to vysvetlí aj ručne (samozrejme, zvyčajne musíš byť viditeľne fyzicky slabší). Darmo sestra minulý rok vysvetľovala fešákovi s pitbullom, že jej 3 ročný syn sa bojí psov a má si ho zobrať preč. Osobné útoky na sestru, že je krava, jeho pes poslúcha a synovec sa nemá čoho báť, že pes sa chce len hrať. Vysvetľuj 3 ročnému dieťaťu, že dospelý pitbull, keď na neho skáče a uteká z ním, že sa chce hrať. Synovec tam panika a plač, krik na pol Dráždiaku, každý videl že je vydesený a fešák sa tváril, že nič sa nedeje. Cudzí ľudia nakoniec po 5 minútach zasiahli a donútili odísť toho fešáka. U nás na detskom ihrisku, kde sú všade tabule, že zákaz vstupu zo psom, tak mamičky tam pravidelne brali psov do pieskoviska a darmo sa ostatný rodičia sťažovali, že tí psy tam nemajú čo robiť. Keby to bol jazvečík, Yorkshire a podobne, tak to chytíš za krk a prehodíš cez plot. Ale z vlčiakom, dobermanom, a podobnými sa hádať nechceš. Prečítaj si diskusie na FB. Každý 1 majiteľ ti povie, že ten jeho pes je neškodný a špičkovo vycvičený. Viac ako polovica psov ignoruje rozkazy svojich pánov.
18.02.2024 - 18:42:19
00
Jeden taký neškodný voľne pustený pes na Kolibe napadol môjho na vôdzke a rozhryzol mu ucho? majiteľka, tá herečka Fialová mala čo robiť aby si ho chytila lebo ju úplne ignoroval a to som mala stafforda. Druhá vec, čo ma nenormálne vytáča je, že majitelia nechávajú psov aby pokojne oštiavali všetko okolo, bicykle, batohy položené v bufete na zemi, stoly, stoličky v bufetoch, všetko. Nedávno mali mestské lesy BA na facebooku info kampaň ohľadom psov ma vodzkach, 99 % komentárov bolo v zmysle, že to majú ľudia na háku, prípadne že cyklisti ohrozujú ľudia viac ako psy ?
18.02.2024 - 18:58:26
00
Však v poriadku … len nech “psovdržky “nezabúdajú , kto je pri moci . Aki poľovníci a aké zákony sa schvaľujú . Nestrasim , len konštatujem 😎
18.02.2024 - 19:05:45
00
keyboard_arrow_up