Urazas policajtov, ktori si robia svoju robotu a kontroluju aby sa tam aj TEBE v ceste nemotal a neohrozoval ta napity cyklista? Este aj hras hrdinu v style "skusili by ma chciet zastavovat"? Neviem, pridu mi to take silacke reci na nete o nicom. :muscle:

scarinko napísal:
Dnes na hradzi TU stali dvaja zeleni buzici a v ruke drzali dreger a skusali to na cyklistov 😄
15.04.2024 - 10:12:28
014
Čo od neho čakáš? Podľa neho je úplne v poriadku, keď ako cyklista poškodí cudziu vec. Tak isto, ho netrápi, že by ako cyklista zrazil chodca.
15.04.2024 - 10:39:41
00
blackman napísal:
Urazas policajtov, ktori si robia svoju robotu a kontroluju aby sa tam aj TEBE v ceste nemotal a neohrozoval ta napity cyklista? Este aj hras hrdinu v style "skusili by ma chciet zastavovat"? Neviem, pridu mi to take silacke reci na nete o nicom. :muscle:


To je úplne legitímna poznámka, nič proti tomu.

Problém však spočíva v "hodnite za peniaze", teda v tom, že v reáli je asi sto dôležitejších veci, ktoré by mala Polícia kontrolne riešiť, než je fúkanie cyklistov na hrádzi. Keby sme mali dostatok policajtov a nízku kriminalitu, tak budem prvý volať po tom, aby robili poriadky na hrádzi (najmä spôsob jazdy žiletkárov a e-bajkerov). Ale na Slovensku hynie či sa zraňuje oveľa viac ľudí v autách či kvôli autám, od prostého nedodržania rýchlosti až po nevenovaniu sa riadeniu a pod., než kvôli cyklistom pod vplyvom na hrádzi, pričom hodinové náklady na toho policajte sú rovnaké na tej hrádzi aj trebárs na nehodovom úseku v meste...
15.04.2024 - 11:03:30
02
Na cyklocestach typu hradza sa pohybuje viac zranitelnejsich ucastnikov (deti) ako na cestach, preto je v poriadku ak hodnota za peniaze ide bokom a policajti davaju fukat aj tam. :-)
Nezabudajuc, nikdy nevies, ci opity cyklista z hradze nebude pokracovat aj na cesty s auto premavkou.
15.04.2024 - 11:17:19
09
Jaroh Dajme bokom tvoju dojmologiu na temu comu sa ma PZ SR venovat a comu nie. Mas vedomost o tom, preco tam ti policajti boli? Ak tam ludia hlasia zvyseny vyskyt opitych ludi na bajkoch, tak to musia preverit. Davali fukat aj na BK a v inych lokalitach. Minimalne sa zopar cyklistov zamysli, ci si da v bufete 6piv a dve biele, ked vie, ze niekde mozu cihat policajti(ak uz mu teda nedopne, ze moze sposobit nehodu, pripadne niekoho zabit).
K tvojim dojmom ti pripajam aj statistiku. A na margo Mariana, mne nepride uplne normalne nazyvat policajtov co si robia svoju robotu "zeleni buzici".
Príloha:
Screenshot_20240415_111409.png
Screenshot_20240415_111409.png 110.72 KiB thumb_up0thumb_down

15.04.2024 - 11:24:39
05
blackman, v zásade sa nehádam, ako som napísal, policajti na hrádzi mi nevadia, napak - kľudne by som ich tam posilnil nejakými cyklohliadkami, keby na to boli peniaze.

Bohužiaľ ten graf je bez interpretácie dosť mätúci.
Dve veci:
- nemám na to podklady, ale je úplne zrejmé, že tie tisícky prichytených cyklistov pod vplyvom sú v dedinách na ceste krčiem a pod., nie na hrádzi počas dňa. My sa tu však bavíme o hrádzi počas dňa. Očakával by som, že tam asi veľa cyklistov nad povolených 0.5 promile nechytili, i keď zase videli veľa pekných korčuliarok. Nech sa ale radšej postavia čo ja viem v Rusovciach alebo v Čuňove po záverečnej, tak by asi ich práce bola efektívnejšia.
- je postatný rozdiel v potenciálnych dopadoch, ak ide pod vplyvom cyklista na hrádzi a ak ide vodič po ceste, rozdielje vo fyzike - cyklista pod vplyvom pri prípadnej nehody určite urobí menšie škody, ako vodič auta pod vplyvom. Preto by sa štátne peniaze na prevenciu (čo je tento prípad) mali vynaložiť tam, kde to môže zachrániť viac životov, zdravia či majetku.

Ale nemusíme pokračovať, moja poznámka o hodnote za peniaze bola iba poznámkou, naozaj mi policajti na hrádzi či iej frekventovanej cyklotrase ako takí nevadia.
15.04.2024 - 11:35:41
01
Prepac ale to znie ako teoretizovanie od stola. Kazdy kto sa na hradzi pohybuje tak musi uznat ze obcasne aj castejsie fukanie je tam opodstatnene bez ohladu na den a cas. Pohybuju sa tam davy ludi od chodcov, korculiarov az po casovkarov :) Vela cyklistov si tam dava "tour de bufet" takze aj z financeho hladiska to nebude problem, urcite rozdaju dost pokut aj ked meranie "hodnoty penazi" je v takomto pripade uplne odveci.

Ja som takto minuly rok fukal na konci Race a vtedy som sa trochu bavil s policajtami o tom ze ten limit 0,5 vie byt zradny kedze to ludia nevedia odhadnut. Hovorili mi ze mali vacsich chlapov ktori prave vysli z bufetu po pive a nafukali nulu :D
15.04.2024 - 11:41:03
00
Nehnevaj sa ale idu len tak kde citia zarobok, nie pre nejaku osvetu alebo nebodaj bezpecnost. V zivote som nevidel jedineho cajta co i len napomenut nejakeho pesiaka ze nema co liezt na cyklo cestu oznacenu znackou. NIKDY! ked ich na to upozornis tak ta poslu do haja ze maju inu robotu, napr zrat tresku v aute a cihat za krickom na vodicov. Staci sa postavit na lavku medzi TPD a Stary most a maju na mesiac zarobene ale to neee. Pesiak je imunny. Na toho sa nesmie sahat, podobne ako na ukrajinca. Ti tam mozu labzovat v stovkach a vlastne pohodka, ved cyklisti nech davaju pozor. A zastavovat sportoveho cyklistu ktory zjavne ide nejaky trening ma isto opodstatnenie. Urcite nafuka aspon 2 promile ?
15.04.2024 - 11:49:03
01
Jaroh cela statistika je tu: https://www.minv.sk/?statisticke-ukazovatele-sluzby-dopravnej-policie&subor=471269. Popravde ja neviem preco boli vyslani prave tam a nejdem o tom ani spekulovat. Ak mas pocit, ze by boli uzitocnejsi niekde inde, tak podaj podnet, lebo pochybujem, ze PZ ma vo feedoch toto vlakno. Nechcem to ani nijako dalej rozmazavat, chcel som len poukazat na to, ze co napisal Marian, nie je celkom normalne...
15.04.2024 - 11:50:11
01
mizaky napísal:
takze aj z financeho hladiska to nebude problem, urcite rozdaju dost pokut aj ked meranie "hodnoty penazi" je v takomto pripade uplne odveci.


Pod "hodnotou" nemyslím výber pokút, tých by tam vybrali dosť, ale ušetrené úmrtia, ušetrené náklady na zdravotnú starostlivosť o zranených z dopravných nehôd a ušetrené škody.
Nie je to teoretizovanie od stola, práve naopak - bezpečnosti cestnej premávky sa pracovne venujem dlhodobo. Som síce mimobratislavčan, ale hrádzu (i ostatné cyklotrasy v okolí Bratislavy) v plnej premávke celkom poznám a aj preto po nej nejazdím, ak to nie je nutné. Viem, že je to úplna plnka.
Bavíme sa však o efektivite nákladov na tých policajtov a tam je skrátka aj preplnená hrádza zanedbateľným problémom oproti problémom na cestách, ktoré by mali policajti viac riešiť.


Naposledy upravil Jaroh dňa 15.04.2024 - 11:55:20, celkovo upravené 1 krát.

15.04.2024 - 11:53:17
01
blackmannormalne podla koho? Podla teba, mna alebo dostatocnej likovacej komunity na tomto fore?
Ked uz mali stat na hornej hradzi a rozdavat pokuty vsetkym co tam nemaju co robit a tam merat alkohol ale tam svietilo slnko a oni stali v tieniku 😉
15.04.2024 - 11:55:18
00
Ci teba nebude skoda v tom office, ked vies tak paradne supplovat robotu policie. Tymto pozdravujem team "sportovych cyklistov, ktory mali asi nejaky trening" na cyklotrase Jurava, ktori vleteli zjavne daleko cez 40kmh medzi nas, kde bolo aj kopec deti a revali do pitcheeeeeee...lebo ved srat na ludi, hlavne nech mam dobry cas v segmente....


scarinko napísal:
Nehnevaj sa ale idu len tak kde citia zarobok, nie pre nejaku osvetu alebo nebodaj bezpecnost. V zivote som nevidel jedineho cajta co i len napomenut nejakeho pesiaka ze nema co liezt na cyklo cestu oznacenu znackou. NIKDY! ked ich na to upozornis tak ta poslu do haja ze maju inu robotu, napr zrat tresku v aute a cihat za krickom na vodicov. Staci sa postavit na lavku medzi TPD a Stary most a maju na mesiac zarobene ale to neee. Pesiak je imunny. Na toho sa nesmie sahat, podobne ako na ukrajinca. Ti tam mozu labzovat v stovkach a vlastne pohodka, ved cyklisti nech davaju pozor. A zastavovat sportoveho cyklistu ktory zjavne ide nejaky trening ma isto opodstatnenie. Urcite nafuka aspon 2 promile ?
15.04.2024 - 12:02:07
02
Opitý, či agresívne jazdiaci cyklista môže niekoho zraniť. Samotný cyklisti si vyboxovali 0,5 promile. Tak nech to kontrolujú. Na margo tých meraní pri krčme a podobne. Zákon platí pre všetkých. Opitý cyklista z dedinskej krčmy sa bude presúvať po ceste a hrozí riziko zrážky. Akú hodnotu za peniaze by si vyčíslil pre človeka, ktorý zrazil, či dokonca zabil blbca? Ako sa bude cítiť? Čo ten stres z vyšetrovania? Čo náhrady škody? Akú hodnotu za peniaze má zrazené dieťa? Alebo starší človek? Kde každá zlomenina môže byť fatálna? Stačí 1 nešťastný pád na hlavu a človek v horšom prípade ostane nejakom vegetatívnom, či podobnom stave doživotne a s poškodeným mozgom, v lepšom prípade umrie.
15.04.2024 - 12:07:30
00
blackman
preco ma spajas s niecim takym? len koli tomu ze idem rychlejsie ako priemerny rodic s dietatom?
tiez kazdy vodic ktory nejde po meste 40 je cestny pirat ktory jazdi 120? asi nie.
pisal som ti to len v suvislosti s tym ake to smiesne keby mna chceli zastavovat koli podozreniu ze vediem "vozidlo" pod vplyvom alkoholu. nic viac nic menej.

to ze su tu skupinky strava influencerov ktori robi cyklistom len zle meno je skor smutne ale s tym ja nic nemam. idu tomu naproti aj clanky s MTbikeru ako sme videli, zakazy nie su problem a ked citam niektore komenty na strave kde chalan nesiel do zakazu tak mu tam pisu ze ale ved sa tade da normalne jazdit zakaz nezakaz. tak co uz s takymi. treba taketo veci verejne prezentovat aby ten obraz cyklistu bol este horsi v ociach verejnosti.
Na hradzu ja ani nejazdim, iba ked sa vraciam z rakuska cez Rajku alebo opacne.

Jano1987 ti hnusni ozrati cyklisti si napr v takom Rakusku vyboxovali 0,8 promile ;)
napriek tomu jediny kto ma dnes v Rakusku ohrozil na ceste bol slovensky kamion s ECV LV ktory aj napriek tomu ze mal cely protismer volny a nikde nic oproti neslo tak ma lizol snad menej ako meter v rychlosti isto 80+ kedze siel z kopca a poryv vetra ma skoro vykydol do jarku. Vsetky ostatne rakuske auta krasne cez cely protismer.
k tym padom na hlavu, preto sa nosia prilby ale kedze uces, teplo a vietor vo vlasoch su prednejsie ako mozog na ceste tak su prilby nepovinne.
15.04.2024 - 12:08:30
01
Jano1987 napísal:
Opitý, či agresívne jazdiaci cyklista môže niekoho zraniť.


Je mi jasné, že debata s tebou je zbytočná, ale pre ostatných

Samozrejme, že opitý cyklista môže niekoho zraniť, ba dokonca aj zabiť. Ale o tom môj komentár nebol.

Môj komentár je o tom, že:
1. máme obmedzené finančné aj ľudské zdroje pre políciu a preto:
2. tie obmedzené zdroje mala polícia použiť na to, kde má jej práca väčši efekt.

Pre menej chápavých skúsim pesničku od Petra Nagya:

Chytili sprejera, sprejera frajera
Že písal na stenu sprejom "Ľúbim ťa"
A policajt sa vytešuje
Zápisnicu vypisuje
A zatiaľ opodiaľ
Okradli mi kámošku
A vypáčili sámošku
A vybrali štyri banky
Sfalšovali nové známky
A ukradli super autá
To netrápi policajta

A zatiaľ opodiaľ
Za rohom sa tiene mihli
Pichajú si hnusné ihly
A zlodeji v cudzom byte
Vyňuchali prachy skryté
Otrhali plagáty
Nič tu na nich neplatí
15.04.2024 - 12:47:12
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Príslušenstvo / Svetlá)
keyboard_arrow_up