juju_pepe napísal:
-

vyzeraju ako koalicne jednozubce :D
18.04.2024 - 18:32:35
00
v KE je zas najnovšia móda ísť pešo v strede všetkého (chodník,spoločný chodník/cyklochodník,cyklocesta,lesná asfaltka) škoda že som nevzal kameru a nenatočil to...
18.04.2024 - 19:23:54
00
Tomas11 :-D to sa mi stava cim dalej tym castejsie. uz stym dopredu ratam. lesna asfaltka, idu dvaja vedla seba vo vyjazdenych kolajach. takze napriek uctyhodnej sirke cesty nemas sancu ich bezpecne s odstupom obist. ked ma zacuju (casto v dostatocnom predstihu) a chcu sa uhnut tak sa prekrizia - vymenia si kolaje. vyzera to ako urcita forma retardacie :-D v podstate musim skoro uplne zastavit a pockat kym sa dohodnu na ktoru stranu ustupia :-D

ale mam este jeden postreh - ide skupinka ludi roztahanych po celej sirke cesty. jeden sa obzrie za seba a vidi ma - ocny kontakt je. otoci sa dopredu a nic sa nedeje. kludne si kraca dalej, neriesi ze nemam kadial prejst. neupozorni suputnikov - pozor ide cyklista. uplny ulet je ze sa to deje aj ked ide taka roztahana partia oproti mne. pozru na mna - ocny kontakt je a nic. idu si dalej svoje. jednoduch musim takmer zastavit a cakat komu sa uraci konecne uhnut.

napada ma jedine, ze cakaju kto z nich sa uhne. proste maju obrovsky problem spravit krok vedla - asi by ich to fyzicky prilis vycerpalo. alebo im to ego nedovoli?
18.04.2024 - 20:23:17
00
Alebo to bude to, co si spomial predtym – proste ich nenapadne, ze sa musia uhnut, ze tam nie su sami, a ze ta premavka musi mat urcite pravidla. Akoby niektori ti ludia nevedeli samostane rozmyslat.

„pohodlnost a neozodpovednost"

Stalo sa mi to tiez raz, tiez som sa vtedy cudoval, ze sa ten jeden, co ma zazrel len otocil naspat a sli dalej :D

/so zvoncekom su taketo situacie lahsie/


Naposledy upravil juju_pepe dňa 18.04.2024 - 20:56:02, celkovo upravené 1 krát.

18.04.2024 - 20:40:30
00
To som asi uz tiez niekde spominal. Obzrie sa a tvari sa ze si nic nevsimol. Obcas to spravia viaceri zo skupiny a i tak idu dalej roztahani. To je asi nieco podobne ako ked cyklista pred tebou sa napriklad napaja z vedlajsej cesty na hlavnu ktorou ides, obzrie sa, vidi ze tam si ale i tak ti tam vojde. A nemusi to byt len pripajani sa z vedlajsej ale celkovo ta obmedzi lebo ta videl, ty si videl jeho tak asi uz asi moze robit cokolvek.
18.04.2024 - 20:56:01
00
Nebude si nicit segment a priemerku.
18.04.2024 - 20:57:12
00
Moja ostatná skúsenosť s chodcami/psičkármi:
Idem si pohodovo po cykloceste, kde je vysoký výskyt chodcov (nikomu to nezazlievam, ani nikto ich z cyklocesty nevyháňa, lebo u nás je to asi jediná možnosť, kde sa dá v pokoji aj poprechádzať)
Predomnou 3 chodci vedľa seba, tak som prestal pedalovať, zazvoním prvý krát, zazvoním druhý krát, zakričím "s dovolením" ... nič, zrazu z krovia vyskočí taký väčší dunčo, len tak-tak sa mi podarilo zastaviť pred ním. Vtedy sa jeden z chodcov do mňa pustil najprv slovne, potom skúsil aj fyzicky ... no uvedomil si, že je oproti mne pierko. Tak som s pokojom angličana vybral mobil, odfotil som si jeho aj dunča.
Samozrejme ho to vytočilo ešte viac. Tak som mu s úsmevom navrhol, nech zavolá na mňa políciu. Zavolal :D :D
No a odišiel s predvolaním na správne konanie, keďže nemal pri sebe peniaze na pokutu. A to ešte som nechcel aby ho riešili aj za fyzické napadnutie. Nepomohlo mu ani to, že ostatní dvaja tvrdili, že som do nich vrazil bicyklom.
19.04.2024 - 06:40:19
014
Tak toto je už tretia úroveň, po idem kadiaľ alebo ako nemám lebo chcem a kašlem na pravidlá cez rozčuľujem sa keď ma na to niekto upozorní až na popieram, klamem a aj keď nie som v práve sa ho domáham ?
Ešte to pochopím v situácii "bola som vovedená do omylu". To sa mi stalo v BB, teda aspoň pani na FB tvrdila, že som to bola ja a ohrozovala ju na chodníku. V BB máme asi 100 m cyklo pruh popri jednom nákupnom centre (nonstop tadiaľ chodia ľudia) a pred ďalším OC ide cez veľkú križovatku, dokonca je na ceste namaľovaný zelenou takže to je cyklo ale na opačnej strane cesty nie je dopravná značka, že, alebo či tam tá cesta pri cyklistov končí (začiatok aj iné prerušenie na priechodoch inde má označené značkami) no a hneď ako prejdeš na biku cez obrubník je ostro vľavo červenou dlažbou taký chodník (opticky sa to napája na ten cyklopruh a ešte ho od zvyšku "námestia" pre ľudí oddeľujú také 3D pologule z dlažby po celej dĺžke ) a ide zo široka okolo celého veľkého OC kadiaľ fakt chodci primárne nechodia a ešte sú na ňom aj biele šípky a na konci (kde je zase cesta pre autá a prechod pre chodcov z OC) je na tomto chodníku dopravná značka pre autá že Pozor cyklisti. Tak som si vždy myslela, že proste tadiaľ to pre cyklistov ide lebo ešte potom o pár metrov za OC je zase napojenie na riadnu infraštruktúru pre cyklistov.
Po tom konflikte som písala na políciu, že nech mi to upresnia a povedali, že ono to tak malo byť ale za prechodom nie je značka koniec cyklo cesty lebo majitelia OC si na ich pozemku neželajú žiadnu cyklistickú infraštruktúru ani značky ? Tak som sa vyviedla z omylu a teda už viem, že to nie je pre cyklistov, lebo sa to nedotiahlo dokonca.
19.04.2024 - 07:19:46
00
Gusto0 si mi pripomenul...idem minule...oproti traja chlapci,rozprávajú sa,dvaja sem tam pozrú na mňa,tretí len do mobilu...(ten tretí išiel oproti mne) keďže tí dvaja ma videli ale tretí bol zaujatý mobilom čakal som že ho oni upozornia...nič...zastal som a zakričal : Hu! Skoro mu vypadol mobil z ruky tak sa zľakol. No nepochopíš...vidia ťa ... vedia že ten tretí ťa nevidí/nevníma... a nič...
Minule si idem po lesnej asfaltke,stáli na kraji dvaja ľudia so psom (stredne veľký),keď som ich minul pes sa rozbehol za mnou,brechal a bežal tesne vedľa mňa,zaflekoval som a zvrieskol na neho : Ideš! Potom som sa žiaľ tiež neovládol a pustil majiteľom pár vulgarizmov...ale to už bol v ten deň tretí "konflikt" s psíčkárom... na cyklochodníku slečna s dvoma pobehujúcimi psami na voľno...nevieš ktorý ti skočí pod bajk...ďalšia ide po hrádzi napravo s mobilom pri uchu,pes naľavo a ...až keď som bol tesne za nimi tak som zbadal tenučkú šnúrku na ktorej ho mala uviazaného...ísť rýchlejšie tak "pretnem cieľovú pásku" :tmi:
19.04.2024 - 07:52:36
04
:D tak ja som uz psa takto tahal k sebe po tom co som cielovu pasku pretal. To si ides velmi dobre osvetleny bikom podvecer uz v uplnej tme v BA po nabrezi po tej casti co je cisto ako cyklo znacena, cesta je to siroka, vlavo vidis na trave medzi stromami nejaku postavu otocenu chrbtom do cesty ale ides dalej. A zrazu iba nejaky tenucky kablik pred tebou natiahnuty cez celu cestu, naberies ho hlavovou trubkou, smyky, z lavej strany krik a z pravej hrozne knucanie ako psa ktory bol na pravej strane cesty v trave medzi stromami tahas za sebou. Vtedy tam nesvietili ani lampy na tom useku, nic tam nebolo vidiet. Rovna siroka cesta takze ma tam muselo byt vidiet zdaleka. Svetlo som mal pomerne silne lebo som tam cakal chodcov ... to sive tenucke voditko som ale fakt nevidel. A hlavne to bolo natiahnute fakt minimalne 8 metrov, mozno 10, cez celu cestu na ktorej nikto nebol. A postava tiez nevyzerala ze nieco drzi, proste stala v trave celom k Dunaju, ruky za chrbtom, vyzerala ze rozjima. Pan ale drzal voditko za chrbtom.
cca tu sa to stalo https://www.google.sk/maps/@48.1435433,17.0774945,3a,75y,292.95h,79.15t/data=!3m6!1e1!3m4!1sOoqw6gKUyr-5WgW8wIIAFQ!2e0!7i13312!8i6656?entry=ttu

Celkovo po tme mam ale super zazitky so psami, chodcami a bezcami. Fakt super je ked oproti bezi osvetleny bezec s celovkou, clovek vidi len to svetlo co vsetko okolo prebije a zrazu je pred nim druhy bezec ktory nieje osvetleny. To som sa este snazil mavat dost sklopene svetlo na slabo, nech nesvietim ludom do oci ale tu v BA sa to asi neda, tu treba silne svetlo a svietit do dialky. Lebo napriklad pozeram v useku bez lamp ze co to tam je oproti mne, nejake male cervene svetielko, ako keby potkan ktoremu oko svieti na cerveno. Hybe sa to kusok predomnou, nie je to vysoke, obcas svetielko zhasne. Snazim sa roroznat ze co to je, zmurim, otvaram oci, naklanam hlavu a bum, drcnem rajdami do neosvetleneho chodca ktory zboku vybehol ze tam ma psa. Pes na sebe asi obojok s takou malickou diodkov cervenou, ale fakt takou ze bola este medzi chlpami a podla toho ako bol pes natoceny ju bud bolo vidiet alebo nie. Ale toto ze nejaka snaha osvetlit psa bola ale chodec nic, nula, ani odrazky. To sa mi tiez casto stava ze taku dvojku vidim.
19.04.2024 - 08:27:23
04
Skupinky bezcov a cyklistov kde je osvetleny iba jeden su uplne bezne na Petrzalskej hradzi. Najlepsie je ked ten so svetlom ide pri kraji a ostatni pri stredovej ciare :D
19.04.2024 - 09:13:23
03
Na jeseňo-zima trénovali beh za tmy deti hore na hrádzi medzi tým bufetom pri Prístavnom moste a tou križovatkou ako ide cestička z jazdeckého areálu pri Ekonomickej, resp. volejbalových kurtov. Normálne 2 tréneri, jeden na otočke, v strede kužele na konci úseku, kde bežali, deti sa rovno otáčali. Samozrejme všetci v čiernom, bez reflexných prvkov a ako sa otáčali do protismeru, nikto sa ani neotočil, či môže vôbec ísť, rovno to zalomili. Tréner tiež neupozornil, že pozor cyklista. Keď som pri druhom raze upozornil trénera, že by im aspoň reflexné vesty mohli dať, keď už za tmy behajú po hrádzi a na otočke dať nejaké svetlo, odpoveď bola: "Drž p*ču. Máš svetlo, tak snáď k*rva vidíš. Pál do p*če a nesmraď tu."
19.04.2024 - 10:52:08
02
nebojte sa on vam nič neurobi--2x ma zdr..na zem raz v prdeli prehadzovačka--som alergicky na volne pustene psy...
19.04.2024 - 11:20:31
00
xyz napísal:
Gusto0 si mi pripomenul...idem minule...oproti traja chlapci,rozprávajú sa,dvaja sem tam pozrú na mňa,tretí len do mobilu...(ten tretí išiel oproti mne) keďže tí dvaja ma videli ale tretí bol zaujatý mobilom čakal som že ho oni upozornia...nič...zastal som a zakričal : Hu! Skoro mu vypadol mobil z ruky tak sa zľakol. No nepochopíš...vidia ťa ... vedia že ten tretí ťa nevidí/nevníma... a nič...
Minule si idem po lesnej asfaltke,stáli na kraji dvaja ľudia so psom (stredne veľký),keď som ich minul pes sa rozbehol za mnou,brechal a bežal tesne vedľa mňa,zaflekoval som a zvrieskol na neho : Ideš! Potom som sa žiaľ tiež neovládol a pustil majiteľom pár vulgarizmov...ale to už bol v ten deň tretí "konflikt" s psíčkárom... na cyklochodníku slečna s dvoma pobehujúcimi psami na voľno...nevieš ktorý ti skočí pod bajk...ďalšia ide po hrádzi napravo s mobilom pri uchu,pes naľavo a ...až keď som bol tesne za nimi tak som zbadal tenučkú šnúrku na ktorej ho mala uviazaného...ísť rýchlejšie tak "pretnem cieľovú pásku" :tmi:

vitaj v mojej kazdodennej realite SK cyklistiky :D
a preto idem do Rakuska vzdy ked sa da. Zahadne sa tam nic z tohto nejako nedeje :)
19.04.2024 - 12:54:07
00
Ziadna zahada. Rakusky vidiek je redsie osidleny ako Bratislava a prilahle okolie.
19.04.2024 - 12:58:08
01
keyboard_arrow_up