Lokalizácia
Formulár sa odosiela
češi to majú vyriešené-pukání ve středu?
jezdete v pátek
Zobraziť komentár 01.12.2018 - 09:47:28
011
Tiež som sa trápil s praskanim pri vyslapoch a veľmi mi pomohlo keď som si precital niektoré rady, ktoré tu boli spomenuté. Nakoniec praskanie spôsobovala päťka, ktorú som vyčistil, premazal a potom to prestalo. Kým by som na to prišiel sám asi by som sa poriadne natrapil.
Zobraziť komentár 02.06.2019 - 12:29:58
00
Zdravím všetkých. Tak sa skúsim podeliť aj ja. Mám 3 mesiace Mondraker Chrono Carbon. Nedávno sa mi bike celkom slušne rozpukal. A neviem si s tým rady. Vyzerá to tak, že to ide od stredu. Je mi jasné, že sa to môže prenášať z úplne inej časti, ale už som spravil asi všetko a nič nepomohlo. Sedlovka, pätka, prevodník, zadná pevná os, zhodené a premazané stredové zloženie. Vždy to pomôže len na chvíľu. Počas dlhšieho výjazdu sa to objaví znova. Neviem si s tým rady. Ak by Vás niečo napadlo budem rád za každú radu. Puka to hlavne pri šliapanie v stoji.
Zobraziť komentár 02.06.2020 - 23:16:48
00
Ak to vždy na chvíľu prestane, tak vždy urob iba jednu vec až budeš vedieť kde to pomohlo a na to sa sústrediť
Zobraziť komentár 02.06.2020 - 23:35:38
00
arrow_leftgrznma napísal:
Zdravím všetkých. Tak sa skúsim podeliť aj ja. Mám 3 mesiace Mondraker Chrono Carbon. Nedávno sa mi bike celkom slušne rozpukal. A neviem si s tým rady. Vyzerá to tak, že to ide od stredu. Je mi jasné, že sa to môže prenášať z úplne inej časti, ale už som spravil asi všetko a nič nepomohlo. Sedlovka, pätka, prevodník, zadná pevná os, zhodené a premazané stredové zloženie. Vždy to pomôže len na chvíľu. Počas dlhšieho výjazdu sa to objaví znova. Neviem si s tým rady. Ak by Vás niečo napadlo budem rád za každú radu. Puka to hlavne pri šliapanie v stoji.

zhod pedále a namaž zavity.....
Zobraziť komentár 03.06.2020 - 07:18:14
00
Nebudú to pedále. Praská to striedavo na každej zo strán po zatlačení na kľuky. Po zatlačení to pukne na jednej strane iba raz. Po otočeni klúk a zatlačení na druhej strane to pukne opäť. Nepuká to pri opakovanom zatlačení na jednej strane.
Zobraziť komentár 03.06.2020 - 07:27:50
00
arrow_leftgrznma napísal:
Nebudú to pedále. Praská to striedavo na každej zo strán po zatlačení na kľuky. Po zatlačení to pukne na jednej strane iba raz. Po otočeni klúk a zatlačení na druhej strane to pukne opäť. Nepuká to pri opakovanom zatlačení na jednej strane.

Seva, ospravedlnujem sa ze odpovedam na 4 roky staru temu, ale mne robi presne to iste. Raz jedna strana, potom druha, na striedacku. Vyriesil si to nejak? Vymenil som uz asi vsetko a uz mam chut smaric bicykel do sanca ;) Vdaka...
Zobraziť komentár 15.05.2024 - 09:06:39
00
Ahoj. Bike stale mam. Problem sposobuje vlhkost a prach ktore sa dostavaju do miest medzi hlinikovu vlozku a karbonovy ram okolo stredoveho zlozenia. Kedze ram nema na spodnej casti stredoveho domceka dierku na vytecenie vody, ktora sa do ramu moze dostat pri umyvani slebo silnom dazdi cez zaslepky v rame a okolo bovdenov. Vsetky tieto miesta som prelepil transparentnov foliou, aby sa tej vody do ramu dostavalo co najmenej. Treba zhodit stredove zlozenie a pozriet sa ci nie je v stredovom domceku voda. Ak je treba ju odstranit a miesto dobre vyfukat vzduchom. Odkedy sa o to takto staram tak je to v pohode.
Zobraziť komentár 15.05.2024 - 13:19:52
03
Ale tyka sa to len konkretne biku Mondraker Chrono 2019
Zobraziť komentár 15.05.2024 - 13:21:22
00
...uz som sa popravde chystal aj nato, tak sa do toho pustim. Ram mam hlinikovy...ale ine napady uz naozaj nemam. Vdaka, nech sa dari...
Zobraziť komentár 15.05.2024 - 13:36:45
00
Čaute moje čerstvé poznatky k tejto téme:
Od marca mám nový Neuron 6 a všade sa písalo že aké shitné kľuky sú tie čo tam dávajú od výroby(Miranda Delta) a že vŕzgajú a podobne. Viem že to nie je žiadna sláva ale že by boli až také na figu aby počas 4. jazde začali vŕzgať som si nemyslel. Pukalo mi to až do dneška. Myslel som si najprv že to budú tie kľuky alebo stredko. To som rovno vymenil za Shimano, ale pukalo to stále. Podotýkam že som ich skúšal čistiť, mazat a nič nepomohlo. Tak som skúsil ďalšie možnosti(stále som veril že to nemôže byt klukami)
Ďakujem na tomto fóre za tipy, niektoré by ma nenapadli(sedlovka, UDH patka vyčistené)
Ale to nebolo ani potreba boli čisté. Nakoniec ma napadla kazeta. A tam bol ten problém. Slabo dotiahnutá kazeta. Takze kto máte nových Neuronov a robí Vám niečo šarapatu tak skúste môj tip.
Tie kluky aj tak vymením za XT ale dojazdim ich ešte do konca sezóny. ????
Zobraziť komentár 21.05.2024 - 18:08:59
02
Takže, jednu krásnu nedeľu keď bolo škaredo som sa k tomu dostal. Zhodil stred, poriadne vyčistil, naniesol na závity vazelínu, dokonca ešte aj na dištančné podložky, poriadne dotiahol... a voala, je ticho :) Aj keď mám taký pocit že to dlho nevydrží a začne to pukať znovu. Asi skúsim nejakú špeci montážnu vazelínu....
Zobraziť komentár 07.06.2024 - 22:03:01
00
keyboard_arrow_up