Minuly rok som odjazdil zopar maratonov v okoli u nas na "zapade" tak si vravim, ze by som sa rad pozrel aj na vychod

"ci tam naozaj nic nie je" :p zial zdravie uplne neprialo a partak slubil, ze sa prida len ak pojdeme "dlhu"....treningovy vypadok bol znacny, co sa prejavilo uz od zaciatku, tak som to ponal ako cyklovylet

domaci to beru ako "lokalnu" akciu, ale za mna klobuk dole....uzasne mili ludia v zazemi aj na obcerstvovackach vsetci prekvapeni, ze kde sme sa tam vzali

Organizacne nemam co vytknut, maraton pre mna dost narocny aj stupania aj niektore zjazdy. V useku, kde bolo vraj vela blata spravili obchadzku a vykopali pre nas sutaziacich novy singel v lese - opaskovane ako na endure

znacenie na vybornu - cedule so sipkami a regulovcici tam, kde mali byt az kym nepresiel posledny. Obcerstvenie na trase ok (tu uz chybal len nejaky "domaci" kolacik k dokonalosti), v cieli uz vacsina sutaziacich bola prec, tak sme si uzili atmosferu s organizatormi. Pre mna je toto jediny MTB maraton, kde organizator oceni sutaziacich medailou (fakt je krasna). V startovnom bolo aj tricko, co uz dnes je tiez rarita (asi to platia zo svojho, alebo fakt neviem

) taka uprimna radost, srdecnost, snaha a ochota ludi pomoct sa uz dnes moc nevidi. Proste im to tam funguje podla mna lepsie ako na "velkych" maratonoch.
....no ked zhrniem svoje dojmy z maratonu na "konci sveta".....ak teda na vychode nic nie je, asi by bolo lepsie, keby ani na zapade nic nebolo. Dakujem celemu organizacnemu timu za pekny maraton a atmosferu a ak sa podari radi prideme opat mozno uz aj v sutaznom mode 😃