ak chce niekto silou mocou pocitat "priestorovu efektivitu" pohonu, mal by tam zapocitat celu sustavu nie len nadrz/bateriu - cize aj agregaty, prislusne chladice, prevodovky, vyfuky atd
Presne ako moja blonďavá žena. Čomu nerozumie, tomu sa radšej zasmeje
Energeticka hodnota sa v mnohych pripadoch posudzuje na hmotnosť a nie na objem.
Takže tu ide o to koľko energie dostanem z 1kg benzinu vs 1 kg baterie. A v tomto su EV uplne vprdeli.
Preto sa aj v lese ťaží stale spaľovacimi pilami. 5L benzinu vs 20kg batérií …
Mnohi si to tu pletu s prepoctom energie plynu v domacnosti, kde je to v m3.
Presne ako moja blonďavá žena. Čomu nerozumie, tomu sa radšej zasmeje
Energeticka hodnota sa v mnohych pripadoch posudzuje na hmotnosť a nie na objem.
Takže tu ide o to koľko energie dostanem z 1kg benzinu vs 1 kg baterie. A v tomto su EV uplne vprdeli.
Energetická hustota účinnosť ovplyvňuje. Preto sa elektromobilita nikdy nepresadí vo väčšom. Nové technológie sa presadili, pretože sa prechádzalo z dreva na uhlie, z uhlia na ropu a plyn a nie na technológiu z nižšou energetickou hustotou, ktorá je navyše drahšia.
Batérie majú rádovo nižšiu energetickú hustotu, takže je ich hromadné rozšírenie utópiou.
Jooj male decko, co si zakryva oci pred realitou, hadze sa o zem a hystericky reve ked sa mu nieco nepaci a ked nemoze mat co chce a nie je po jeho. Ano, takych tu veru zopar je, spaja ich hejt voci ev a pokroku
To je prave ten rozdiel, ja nemam problem priznat ked nieco neviem a opytat sa skusenejsich. A potom su taki, co zozrali vsetku mudrost sveta a vedia vsetko najlepsie. A trepu a hejtia
Edison tiež roky nedokazal pripustiť že jeho jednosmerný prud v distribučnej sieti nemá buducnosť lebo nezvladol ďaleké prenosy.
Tak aj tieto jednosmerné baterie su slepá ulicka vo vyvoji EV. Ľudia radi opakuju svoje chyby …
A clovek tiež nemusi žrat všetky data čo mu dajú na tanier. Nie vsetko je pravda a nadhľad si dokážu udržať len maloktorí….
Ale páčil sa mi ten obrázok z minulej strany
EV 15.4 exatných a spalovák nech nežerem 8L
Ja len že ak bullshit je porovnávať 15k jazdenku s 50k novým EV, tak toto je z rovnakej kategórie.
Ekonomika zatiaľ prevyšuje ekológiu u mňa a to debaklovo, zatiaľ.
Je to len o tom, ze ludia neradi platia na zaciatku. Ani za boha im nevysvetlis, ze ked si priplatia, casom sa im to vrati a dokonca po rokoch zarobia. Radsej nech je to "lacne" na zaciatku a potom do toho vrazat stovky eur kazdy mesiac. Nikto nepozera na cely zivotny cyklus a horizont xy rokov. Ale pri ev je to len o tom, ze sme na zaciatku. O par rokov to tu zaplavia jazdenky z nemecka ako pred 30 rokmi a aj financne negramotna slovac bude jazdit na elektriku.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Batérie majú rádovo nižšiu energetickú hustotu, takže je ich hromadné rozšírenie utópiou.
https://x.com/anews/status/1808818043889283271?t=AJyx5RQBxhBLZ9lSiaNnTg&s=19
Ev sú stale ešte ako male deti. Snazia sa tvarit dospelo no ich rodicia vedia že ešte niesú pripravené na plnohodnotný život…
Áno, to nikto nespochybňuje.
A teda o čo ti v tvojej snahe v tejto diskusii ide? Áno, BEV sú ešte malé deti, ktoré vyrastú. Môžeme teda diskusiu skončiť?
A nedelej machry lebo prave ty si ten čo nevie čo si ma kupiť
Tak aj tieto jednosmerné baterie su slepá ulicka vo vyvoji EV. Ľudia radi opakuju svoje chyby …
A clovek tiež nemusi žrat všetky data čo mu dajú na tanier. Nie vsetko je pravda a nadhľad si dokážu udržať len maloktorí….
Ale páčil sa mi ten obrázok z minulej strany
EV 15.4 exatných a spalovák nech nežerem 8L
Ja len že ak bullshit je porovnávať 15k jazdenku s 50k novým EV, tak toto je z rovnakej kategórie.
Ekonomika zatiaľ prevyšuje ekológiu u mňa a to debaklovo, zatiaľ.
Poznas nejakeho dospeleho, ktory nebol male dieta?