uid sú tam 40tky. Uvažoval som nad 45 možno keď ich zoderiem.
Redshift som vozil nejaký čas ale vadilo mi to, že dobre funguje iba pri úchope za páky. Čím bližšie sa drží za váhadlo, tým viac je to useless. Ďalej je to nestabilné, pri zjazde cítiš ako ti lietajú rajdy a ani zďaleka to nežehlí tak ako vidlica.
Vidlica má v sebe 3 tokeny a prvých 20 to len krásne žehlí, zvyšný zdvih je presne na tie väčšie bomby dole kopcom a pri väčšej rýchlosti. Tu nejde primárne o celkový zdvih tých 40 na to, čo to má robiť stačí. Nie je to smerované na trail a zjazdy ale skôr na celkové pohodlie a odpustenie pár vecí a bômb.
Nazgul bike som skladal hlavne kvôli mojej polohe a tomu čo jazdím. Pohronie nie je stále ideálny gravel povrch, sú tu dosť zanedbané cyklochodníky, veľa neudržiavaných poľných ciest, obšas nejaké lesíky, aj na cestu samozrejme vybehnem. Silno som uvažoval nad klasickým XC ale väčší nájazd mi je pohodlnejší s "baranmi" kde si mením pozície ako chcem. Postavil som ho pre dlhšie trasy a smeroval som hlavne na pohodlie lebo mám dochrúmaný chrbát. Tiež geometria tohoto Gestaltu je taká na pomedzí čo mi vyhovuje pri zjazde. Je to hravý a rýchly
bicykel aj keď si uvedomujem, že keby ožraté enduro v noci zbalí
cesťák tak ráno v záchode je takýto potratík.
Viem že nie úplne každému je po chuti to, čo sa stáva z gravel štandardu ale postupne týmto smerom ide celý trh. To nutne neznamená že to musíme nasledovať všetci ale mne to príde ideálny kompromis na to čo potrebujem a jazdím.