Lokalizácia
Formulár sa odosiela
tak napr. taky vyslap na smrekovicu ten pozna asi vela ludi. viem si predstavit ze si tapkas kadencne posediacky, pripadne mas polohu pedal. lenze ja tretinu toho stupania dam na stojaka v tempe a polohu pedal nemam. aj ten mierny pohyb vidlice mi vadi.
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 09:51:19
00
Ja hlavného zamykača celkom uznávam. On jazdí príkladne veľa ako to má byť. Len chcem usmerniť, lebo mnoho ľudí ako spomínam sa s nastavením pruženia veľmi trápi. U nás napríklad chodí denne jeden pán na Polom a ja som ho hádam dve sezóny stretával, že pri výšľape na každé otočenie kľúk mu REBA chodila dolu a naspäť polovicu zdvihu - nemal v nej žiadny tlak. Chcel som sa aj pristaviť a povedať mu....Ale hovorím si: Keby si to niekomu povedal na MTBIKER fóre, tak ti ešte nadajú, že si máš hľadieť seba....Tak som radšej mlčal.

Veď jasné Gusto. Plne to chápem aj keď ja ani, keď stojím nepotrebujem zámok. Ale zamykám na jednom bicykli skôr tlmič a aj to len na jednej špecifickej trati.
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 09:56:28
12
Ale ja mam len HT a ked si chcem nieco vydupat rychlejsie tak sa mi to proste zanara a to je na prd. Nemam 3 polohovy ale len 2 cize len open/lock. Ziaden brain ani podobne. Ale je mozne ze je to len zvyk z cestaku ze ja potrebujem mat vidlu tvrdu pokial nejdem nejaky trail kde su veci ktore treba pretlmit. U nas je to v podstate dost hladke aj na zvazniciach cize aj ked nejdem na KOM tak si obcas zadupem alebo sa ponahlam a ked mam odomknute tak to do kopca dost citim. Ale nie som odbornik na vidlice.
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 10:01:51
00
.

Naposledy upravil mizaky dňa 30.01.2025 - 11:21:04, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 28.10.2024 - 13:01:39
00
.....je zaujímavé sledovať myšlienkové pochody niektorých užívatelov.A teraz musím hladať vhodné slová aby som sa nikoho nedotkol a ani nikoho neurazil.Príde mi to ako keby sa myslenie niektorých ludí stále pohybovalo v nejakých vymedzených mantineloch. Ako keby mali nedostatok predstavivosti a kreativity.Nie su schopní pochopiť ,že niekto iný môže preferovať ale úúúplne odlišný jazdecký štýl,než to, čo jazdia oni.Nie su schopní pochopiť, že niekto môže mať ale úúúplne iný bicykel než maju oni.Niekedy sa nás zíde na jazdenie aj 5 ludí a nikto, ešte raz nikto žiadne zamykanie vidlice nerieši.
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 16:48:02
00
arrow_leftrenovaziar napísal:
.....ano mám aj ja tu páčku na zamykanie.....ale nikdy som zatial nemal potrebu je použiť

pred 4 rokmi by som zaregoval podobne - teraz už vidlu zamykám (na druhom bajku aj tlmič) proste keď chceš šlapať zo sedla, pripadne isť vo vyššom tempe tak ten lock-out sa pýta/treba použiť

a inak mi neprišlo že by tu niekto zaregoval nejak prehanane - akurat sa tu vysvetlilo na čo je lock-out
a to že to ty neriesiš zamykanie je tvoj chyba, alebo skôr na škodu

Naposledy upravil tomtoylc dňa 28.10.2024 - 17:06:48, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 28.10.2024 - 17:05:24
00
Či nejazdíte práve vy v tej skupine v tých mantineloch práve ??. Keď sa stretnete a neriešite. My zas keď sa stretneme tak práve aj keď si niekde sadneme, tak riešime aj veci ohľadom techniky bicyklov a jazdenia. S vami musí byť výjazd asi veľmi zaujímavý. Bavíte sa vlastne aspoň o niečom? ?
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 17:06:19
04
......ale jasné že sa bavíme o jazdení aj o inom.Zajtra napríklad ideme na Vtáčnik.Trasa je:Prochot-Pokúty-Partizánska chata a po turistickom chodníku na Vtáčnik.Späť :Vtáčnik-Partizánska chata-Pokutsky vodopád-Gronštolne-Prochot.Trasa má 23km,nastupané 1030m.Môžeš isť s nami .Odchod z Prochota je 10:00 hod.Páčky na zamykanie vidlíc nechame u uja Imra v Prochote :D
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 17:34:57
00
arrow_leftrenovaziar napísal:
......ale jasné že sa bavíme o jazdení aj o inom.Zajtra napríklad ideme na Vtáčnik.Trasa je:Prochot-Pokúty-Partizánska chata a po turistickom chodníku na Vtáčnik.Späť :Vtáčnik-Partizánska chata-Pokutsky vodopád-Gronštolne-Prochot.Trasa má 23km,nastupané 1030m.Môžeš isť s nami .Odchod z Prochota je 10:00 hod.Páčky na zamykanie vidlíc nechame u uja Imra v Prochote :D

Ak by si nechcel 1/3 stupania tlacit (v podstate cely usek chata - Vtacnik, pokial teda nejdete na e-bikoch), ale isiel v sedle po zvaznici pod Klastorsku skalu, tak by si zamykanie pouzil :lol:
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 17:48:40
00
....od chaty po Vtáčnik ani nezastavím ani nohu nezložim,vyšlapem to jednom kuse
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 17:51:29
00
Napisal si po turistickom chodniku = zelena TZT, neverim.
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 18:00:01
00
....no tak tomu ver!!
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 18:03:45
00
V prispevku predtym som napisal bez e-biku. To stale plati.
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 18:09:19
00
....nie....to neplatí
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 18:26:41
00
Každopádne lokalita je pekná a bol som tam, ale už si pamätám len ten názov Prochot a Horná Ždaňa. ..čo je ale lepšie za čím by som tam šiel je trail Záhrada, ale ten musí byť aktuálne neviditeľný pod lístím. Ale za lokalitu dávam 100 bodov. 👌👌
Zobraziť komentár 28.10.2024 - 18:46:18
00
keyboard_arrow_up