Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftlapaloma napísal:
Kto?

to by aj mna zaujimalo.. rovnako aj to, co ma Edupage spolocne s "udajmi o zdravotnom stave" :?:

https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=8267&SID=2&P=1

a co je myslene tym ze "sukromna firma si vystavila stavnaty biznis na neschopnosti statu" - akoze ucitelky informatiky si mali naprogramovat vlastne riesenie?
Ci mali to robit cez nejaky primitivny opensource program ktory po 10tich hodinach prace mozno uspesne vygeneruje rozvrh v nejakom libreoffice formate s rozhasenou diakritikou? :D

Ten ich softver sa pouziva napriec Europou, tak asi nema zmysel aby nejaky dalsi "digitalny lider" vymyslel vlastne koleso.
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 22:01:02
00
lol Tá anča, čo jej starý radšej zomrel, ako by s ňou mal žiť, celkom pobavila :) scontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net
Zobraziť komentár 05.11.2024 - 23:50:43
01
hluposti sa nekomentuju, viem, no toto: 'kolki prisli o synov AJ vdaka tomu, ze SR dodava zbrane a tym predlzuje vojnu' by jej malo byt vysvetlene, ze 'vdaka' komu, kym boli poslani do vojny

argumenty podobne nelogické ako u toho Lotosa, ako by ich jedna mater/strana/ odchovala
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 00:04:44
04
@foobar: Klasicky postup, prijaty zakon na zaklade, ktoreho konkretna firma dodala pre rezort nehorazne predrazeny IS, kedze od stanoveneho datumu musel byt IS "funkcny". Skolky, skoly atd kazdy mesiac maju posielat aktualne data do ministerskeho IS. Podrobne data o ziakoch aj zamesntancoch, pri ziakoch sa napr eviduje ci vyzaduje zdravotneho asistenta, ci rodicia poberaju socialne davky a oi je tam cela zalozka podrobne evidujuca psychologicke ci specialno-pedagogicke vysetrenia.

Z ministrstva nebol poskytnuty vhodny nastroj na povinny zber dat, tak sa podarilo vybavit dohodu myslim s 2 prevadzkovatelmi skolskych IS, ze implementuju funkcionalitu na zber dat. Teoreticky to nemuseli robit, ale zas vdaka tomu, ak chce skola plnit svoju povinnost, musi si zaobstarat ich produkt.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 00:28:18
01
Niečo o tom, ako Trump takmer ukradol voľby, a ako sa o to môže pokúsiť zas.

https://niejemijedno.sk/ukradnute-volby-podla-trumpa/
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 06:44:20
02
Trump to má prakticky isté:

Donald Trump podľa CNN zvíťazil v Georgii a získal aj druhý zo siedmich kľúčových štátov. Predtým uspel aj v Severnej Karolíne. Republikánsky kandidát má už 246 voliteľov, na víťazstvo ich potrebuje 270.

https://dennikn.sk/minuta/4289520/?ref=mwat
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:08:03
02
No som zvedavý co spravi s Ukrajinou. Keď sa chvastal, ze vojnu skončí do týždňa.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:13:40
02
Voľby dopadli presne ako som čakal.
Konečne bude mier.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:15:30
00
ja som velmi zvedavý,aký rozsudok vynesie sudca-porota uznala Trumpa vinného zo závažných zločinov,rozsudok sudca musí vyniesť-či bude to ako u nás "vyhraj voľby a môžeš všetko" ?

edit:

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/sokujuci-rozsudok-exprezident-usa-donald-trump-je-vinny-hrozi-mu-vazenie

Naposledy upravil Dano5 dňa 06.11.2024 - 07:32:46, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:30:47
02
Ja som cakal, ze to takto dopadne.

Trump bol magor uz v prvom volebnom obdobi. Teraz to dotiahol este do extremu. Budu to velmi nestabilne 4 roky pre svet a obrovska vyzva pre Europu. Zvlast pre nasich "hlavne-nikoho-neurazit" politikov v EU. Trump s nimi vytrie podlahu.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:32:03
04
Zavedie cla na EU produkty určite. Už teraz je EU ekonomický krehká.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:34:13
01
A teraz si predstavte, ze by republikani mali na cele niekoho prijatelnejsieho ako Trumpa.

To hovori o tom, ako zle vladli demokrati z pohladu americkych volicov.

Achjo. Teraz len dufat, ze sa v Europe spamatame a dokazeme sa ubranit aj bez Americanov.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 07:38:01
00
Celá tá sranda nám začne dochádzať, až Trump vymenuje sudkyňu Canon (a ďalších podobných) na Najvyšší súd, až Kongres presadí Independence legislation theory do praxe, až použijú Príbeh služobníčky ako návod, a až uvidíme, že MAGA ideológia perfektne ladí s tým, čo vyznáva Putin. Ak vznikne nová os zla Moskva – Washington, ani to nebude také prekvapivé.
Project 2025 môže začať. Nám to bude povedomé, keďže vymieňanie odborníkov v administratíve za lojalistov a kamošov od predvolebných gulášov, sme my už zažili.
A nový DoJ samozrejme stiahne všetky federálne žaloby proti Trumpovi, takže aj v tomto nám to bude vzhľadom na oslobodzovanie smerákov povedomé.
Celé zle.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 08:02:49
012
arrow_leftfoobar napísal:
inak, moze mi niekto podobne postihnuty ako tento diletantsky ko.kot na ministerstve vnutra vysvetlit tuto logiku?

Akoze kamery zabrania telefonnym hovorom, spravam a mejlom obsahujucim bombovu hrozbu?

https://dennikn.sk/4287780/stat-na-kamerovy-system-na-skolach-suhlas-rodicov-nepotrebuje-hovori-odbornik/

Jednoducho nezabránia. Ale ako kšeft pre kamarátovu dodávateľskú firmu, z ktorej príde pekná provízia to je celkom dobrý plán. Škôl je po krajine na tisícky. V súčte s materskými školami a základnými je to cez 2600.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 09:07:37
00
arrow_leftJOLI napísal:
Jednoducho nezabránia. Ale ako kšeft pre kamarátovu dodávateľskú firmu, z ktorej príde pekná provízia to je celkom dobrý plán. Škôl je po krajine na tisícky. V súčte s materskými školami a základnými je to cez 2600.

arrow_leftJOLI napísal:
Teraz aj to kradnutie ide ťažšie, keďže nie je už z čoho.
Zobraziť komentár 06.11.2024 - 09:11:15
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up