Lokalizácia
Formulár sa odosiela
yt videi je dost, kde "machri" robia obvodove mury a nakoniec aj strecha im drbne dole..
pbs.twimg.com
pbs.twimg.com
sem, ci do vtipkara :
pbs.twimg.com
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 17:16:58
02
arrow_leftshmirgel napísal:
Petržalskú električku stavia španielsko-poľská Aldesa.

A ktoru vlastni kto? Cinska statna CRCC.

https://www.antimon.gov.sk/6106-sk/koncentracie-pmu-sr-schvalil-koncentraciu-podnikatelov-crcc-international-investment-group-limited-a-grupo-aldesa-sa/
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 17:28:27
03
Srsen veľmi si neviem predstaviť, ako by to viedlo k výpadkom tržieb. Možno v nejakom mizernom promile prípadov, že zabudol som kúpiť kuriacie prsia, tak si spravím niečo iné... Čo potrebujem v nedeľu, kúpim v sobotu. V Rakúsku majú už roky v nedeľu a cez sviatky zavreté obchody, dokonca koľkokrát aj pumpy. Pamätám si keď bolo veľké Tesco v Petržalke otvorené non-stop a Tesco samotné potom skrátilo otváracie hodiny do 22:00. Lebo nikto im tam nechodil. Keby to bol taký biznis, tak aj Lidl a podobný majú otvorené do 22:00 ale nie, končia o 21:00 aj to už po 20tej začínajú tie obchody zívať prázdnotou. Menšie obchody v menších mestách sú aj teraz koľkokrát v súčastnosti otvorené v sobotu tak do 12-14 a v nedeľu zatvorené...

O nejakom poklese zamestnanosti by som tiež pochyboval... Veľa prevádzok má nedostatok zamestnancov, že to ledva nejak plátajú...
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 17:35:34
01
Bol som teraz v Rakusku(Bad Gastein), bol prave sviatok, pumpy otvorene a nekupovali tam benzin, ale vacsinou iba potraviny isli na odbyt... ;) Zatvorenu pumpu som nevidel.
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 17:53:46
01
Jano1987 tu nejde ani tak o potraviny, ale o ine obchody. Hlavne take, kde ludia nakupuju impulzivne, alebo restauracie v nakupnych centrach a pod. Tam princip o odlozenej spotrebe neplati.

Tiez som zil niekolko rokov v Nemecku a tam su obchody v nedelu zatvorene. Z mojho pohladu je mi to celkom fuk. Ale je fakt, ze k nejakemu znizeniu trzieb pride.
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 18:04:27
00
Ked som bol vlani v taliansku hned za hranicami, uz rano tam bol plny obchod rakusakov, co mali doma obchody zatvorene
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 18:12:06
00
arrow_leftJano1987 napísal:
Keby to bol taký biznis, tak aj Lidl a podobný majú otvorené do 22:00 ale nie, končia o 21:00 aj to už po 20tej začínajú tie obchody zívať prázdnotou. Menšie obchody v menších mestách sú aj teraz koľkokrát v súčastnosti otvorené v sobotu tak do 12-14 a v nedeľu zatvorené...
O nejakom poklese zamestnanosti by som tiež pochyboval... Veľa prevádzok má nedostatok zamestnancov, že to ledva nejak plátajú...

Bingo! A rovnako keby to bol reálny problém, trh by to už dávno vyriešil a Záborská s Vašečkom by mali o polovicu bigotnej agendy menej. Pokiaľ moje vedomosti siahajú, povinnosť nedeľného predaja rozhodne nie je zákonom daná - a ak to má skutočne zanedbateľný vplyv na hospodárenie a ešte aj spôsobuje problémy s personálom, skutočnou záhadou je prečo to už nie je dávno zavedené v praxi tak nejako prirodzene ...
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 18:17:42
018
Známa robi v Tescu na pokladni. Vraví, ze o nedeľné šichty je veľký zaujem, lebo vtedy zarobia najviac.
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 18:56:01
010
A treba zamestnat viac pracovnikov…. co je tiez pozitivum v ekonomike.
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 20:51:10
01
Tí olajno sektári nech idú doprdele a neserú sa do života ľudí, treba to nechať na trh, reťazce nebudú robiť stratu, ak sa to neoplatí, zavrú sami - presne ako Tesco zrušilo 24 hod,
a presne pumpy v AT sú v podstate supermarkety otvorené v nedeľu
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 22:04:42
07
arrow_leftTurbi napísal:
A treba zamestnat viac pracovnikov…. co je tiez pozitivum v ekonomike.

alebo sa zamestna viac samoobsluznych pokladni aby uspory vykryli vselijake transakcne dane a podobne nezmysly
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 22:12:08
01
Čím menej živých pokladníčok, tým menej výplat a tým menej transakcií na výplaty, ktoré podliehajú transakčnej dani. A ak by bolo všetko automatizované, takéto sektárske chu*ovinky, kedy majú a kedy nemajú byť potraviny otvorené by boli zbytočné.
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 22:27:07
00
nema tesco nedele len samoobsluzne pokladne? a uz nejaky ten tyzden tam pobehuje upratovaci robot namiesto upratovacky
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 22:43:06
00
no ved napr. billa na Hodzovom namesti cez vikendy uz pokladne nema otvorene, iba samoobsluzne...
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 22:53:42
00
Lucia Ďuriš Nicholsonová

Vážený poslanec Hlasu, milý Miško Bartek,
musela som si vás vygúgliť, aby som vedela, kto ste. Chlapec vo veku môjho syna. Stáli ste dnes na tlačovke ako červenolíci pištoľník z Nového Mesta. Kričali ste, že na mňa podáte trestné oznámenie za list Šutajovi.
Zastala som sa v ňom detí z gymnázia, ktoré šikanuje minister vnútra aj s celou suitou za nevinný vtip z vašich voličov.
V liste som Eštokovi napísala: „veľa ľudí si myslí, že pre pokrok Slovenska je nutná generačná výmena. Vy ste dôkazom toho, ako veľmi sa mýlia. Keď babky demokratky pichali dáždnikmi do novinárov a v bibliách hladili Mečiarovu fotku, tiež sme si hovorili: To musí vymrieť. Potom už bude dobre. A vidíte. Babky vymreli a po Mečiarovi predsa prišiel Fico. Aj keby hneď vymrela celá Jednota dôchodcov aj s tým univerzálne použiteľným dedkom, takí ako vy sa znovu postarajú o to, že Slovensko bude cúvať smerom k totalite“.
Vraj som sa dopustila šírenia nenávisti voči dôchodcom.
O nenávistných prejavoch by som vedela napísať knihu. 14 rokov som ich dostávala od politikov z vášho stáda a od vašich voličov.
Pred pár dňami mi hrozila exekúcia. Slovenská konsolidačná odo mňa vymáhala pohľadávku 16 eur voči Ministerstvu vnútra. Vyrubilo mi zaplatiť trovy za priestupkové konanie voči Marekovi z Hrabín. V roku 2021 mi na FB napísal:
„Ty ***** bláznivá, v prvom rade dones tvojho ex na výsluch ako dal zabiť Kuciaka. Bielorusko, fandím ti a tejto pizde prajem, nech ju 30 migrantov naraz vytrt...asi sa jej naplní sen mokrý.“
Vyšetrovateľka to z trestného činu preklasifikovala na priestupok. Napokon rozhodla, že sa nedopustil ani priestupku. Mne vyrubili zaplatiť náklady vyšetrovania.
Toto ste urobili zo Slovenska. Krajinu nespravodlivosti, v ktorej sú z obete páchatelia a v ktorej mocní zastrašujú deti za žart. Kým tu budú ľudia ako vy a Eštok, Slovensko bude cúvať k totalite a k praktikám ŠtB.
Pozdravuje vás moja Jednota moderných dôchodcov. Necítia sa byť ohrození mojim listom, ani deckami z Bilíkovej, ale ľuďmi ako ste vy, poslanec Miško.
scontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net
scontent.fksc1-1.fna.fbcdn.net
Zobraziť komentár 07.11.2024 - 22:58:30
134

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up