Keďže je tento problém spoločný, dnes som narazil na pekný článok od K. Bontragera kde je krásne vysvetlené čo robiť, aby sa takéto problémy nevyskytovali. Je to síce v angličtine, ale s pár výrazmi si hravo poradíte aj so slovníkom.
to sedlo BBB som videl na cestaciku v bielom prevedeni...velmi pekny kusok!!!
Martinux...ja mam to karbonove sedlo na horaku s ktorym sa teda moc nemaznam a zjazdy popri nom netlacim...si napisal akoby si isiel nejake sutroidne zjazdy v sedle ...nic tu neospevujem, nic neobhajujem...iba pisem svoj nazor a obcas sa pokusam vyvratit skreslene predstavy niektorych ludi...
Bol som na dlhsom vyjazde v teple a odreli ma svy, ktorymi je prisita vlozka o cyklogate. Mam na tych miestach odretu pokozku ktora je teraz velmi citliva.
Teraz ma odieraju pri kazdom vyjazde po 2-3 hodinach jazdy.
Skusal som tie svy mazat kremom - nepomaha.
Rovnako nepomohlo par dni tomu dat pokoj, nech sa to ukludni.
Gate mam vzdy ciste a striedam rozne - nerobia to len jedny.
So švami neurobíš nič, podľa mňa len vymeniť kraťasy. Treba vyberať také čo majú šev len na okraji vložky, príp. kde je vložka tepelne prilepená. Dôležité je aj to aby tá zadná časť vložky bola dostatočne široká, aby šev nebol medzi sedlom a zadkom, ale mimo neho. Vpredu je to trošku ťažšie, tam sem-tam šev môže spôsobiť odreninu na vnútornej strane stehna. Každopádne poriadne vyskúšať v obchode, sadnúť na bike s podobným sedlom priamo v predajni.
Záleží aj od toho, aký krém používaš... S jednými gaťami mám podobné problémy - keď si ich dávam, viem, kde hrozí odrenina a natieram ich nechtíkovou masťou. Sú dva druhy, lepšia je tá, kde je macerát nechtíka lekárskeho rozpustený v bravčovej masti.
Keď som už bol odretý, tak pomohlo na najbližšom výjazde použiť iné gate, v civile nosiť voľnejšie gate aj spodné gate (napr. trenky a nie slipy) a na odreniny dva-tri krát denne (stačí ráno a večer) votrieť Framykoin v prášku.
No a ešte aj kamarátka môže pohladkať a pofúkať...
Vyskusal som nechtikovu mast v tegliku - vyrazne zlepsenie.
Mazem pravidelne pred vyjazdom hlavne svy a plienku - po vyjazde som uplne v pohode a odreniny uz skoro vobec nemam.
Funguje to - JoKo vdaka
Mne sa na drobné odreniny,porezania,zádery osvedčil pleťový krém s Tea Tree.Takéto ranky sa mi zhoja oveľa rýchlejšie - povedal by som,že doba liečenia sa skráti na polovicu
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
ale predtym chcem pocut vas nazor pls...
to sedlo BBB som videl na cestaciku v bielom prevedeni...velmi pekny kusok!!!
Martinux...ja mam to karbonove sedlo na horaku s ktorym sa teda moc nemaznam a zjazdy popri nom netlacim...si napisal akoby si isiel nejake sutroidne zjazdy v sedle
http://www.merida.sk/clanek/395
selle italia. je navrhnute aj lekarmi.
daj vediet ako dopadol test,tiez chcem menit a asi to bude ALIAS od Specialized: http://www.specialized.cz/new/doplnek_s ... plnek=308#
alebo ked sa potvrdi,ze je to sedlo fakt dobre,tak mozno aj to SELLE Strike
Teraz ma odieraju pri kazdom vyjazde po 2-3 hodinach jazdy.
Skusal som tie svy mazat kremom - nepomaha.
Rovnako nepomohlo par dni tomu dat pokoj, nech sa to ukludni.
Gate mam vzdy ciste a striedam rozne - nerobia to len jedny.
Viete niekto poradit, ako sa toho zbavit?
Keď som už bol odretý, tak pomohlo na najbližšom výjazde použiť iné gate, v civile nosiť voľnejšie gate aj spodné gate (napr. trenky a nie slipy) a na odreniny dva-tri krát denne (stačí ráno a večer) votrieť Framykoin v prášku.
No a ešte aj kamarátka môže pohladkať a pofúkať...
Skusim tu nechtikovu mast - maju ju len v lekarnach, alebo ju kupim aj v drogerii?
Manzelka fukat odmieta - vraj ked som si to sam sposobil, tak nech trpim
Však preto som napísal, že kamarátka... Mne manželka tiež odmieta hladkať a fúkať boľačky..
Však preto som napísal, že kamarátka... Mne manželka tiež odmieta hladkať a fúkať boľačky..
Kamarat,taky rad..ja byt manzelkou,davam si BACHA
Mazem pravidelne pred vyjazdom hlavne svy a plienku - po vyjazde som uplne v pohode a odreniny uz skoro vobec nemam.
Funguje to - JoKo vdaka