Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Žiadne jedine správne nie je. Záleží od konkretnej kávy a samozrejme chuti. Ale ak by sme chceli byt matematici mali by sme sa držať brew ratia 1:2 . Samozrejme že ani brew ratio espressa nie je fixne a to ani na SCA. Takže sa ide cca od 18-21g.
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 20:11:44
10
20,5 !!! …
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 20:13:17
20
Chlopi treba vyskúšať … niekedy si robím prdel , ti starší foristi už vedia kedy zjbujem . No tie odpite stovky kilogramov kavy , dovolim si skromne podotknúť , mi dávajú akýsi “ náskok “ pred ešte neprepitymi milovníkmi kavoveho moku . Espressoom som postupne postupoval od “ jednoduchších a lacnejších “ , ručných kavovarov až po jeden z tých top z 3-5 mašín na zemeguli . A ak chce neprepity kávop*ič postupovat rýchlejšie , verte že silne telom , plným a rozvinutým stredom až po hustú kremu / nie je podmienkou , zvlášť u ovocnejších kav / je tých 20,5 gramov a 25-35 gramov vo výsledku extrakcie “ zlatý stred “ .
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 20:25:42
13
Testoval si niekedy toto kombo? https://www.mahlkoenig.com/blogs/news/mahlkonig-la-marzocco-proudly-present-the-synch-system ? Ak áno podarilo sa ti rozbehať v našich zemepisných šírkach synchronizáciu?
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 20:38:19
00
su to take hracicky (moj nazor)
ked mas odzite a odskusane tak jediny sync co potrebujes je tvoja hlava
taketo veci su skor pre bary kde sa mladi nadejni ucia a este moc nevedia, casto ako aj peterg napisal ziju v tom ze “sak pan im to pri predaji nastavil”
inak normalne to nepotrebujes
vidis mletie, tamp, flow, cas, gramaz, farbu a vonu a chut a mas vsetky data v “zasade”
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 21:19:02
10
Ak urobíš 250-500 kav denne a chceš zachovať 100% kvalitu, bez toho aby si musel niektoré kávy vyliať, ocenis aj takúto pomoc, a hlavne ak sa neustále meni teplota, vlhkosť, tlak vzduchu. Ale áno je to skvele aj keď potrebuješ “ustrážiť” zamestnancov na viacerých prevádzkach a sledovať si aj štatistiky, pripadne meniť parametre.
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 21:36:23
10
arrow_leftKorinthosz80 napísal:
Ahojte, kolko gr.kávy si dávate do single sitka, resp. aka je vasa oblubena gramaz? Pre jednu kávu pouzivate aj sitko na dve kávy? S akou gramažou?


Od 18 do 21g + puck screen na double dose baskete, záleží od roastu.
Zobraziť komentár 29.12.2024 - 21:47:46
10
Vdaka za diskusiu, mam ECM clasica pid, zatial dávam do single (orig.ku kavovaru) 15gr, ale je to uz na hrane, preto chcem vyskusat double s vyšou gramazou kávy.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 07:36:18
00
Od 10-15 gramov je dávkovanie v “ šedej zóne “ . Samozrejme za predpokladu , že sa bavíme o 58 mm sitku … pri tak nízkej gramazi nedosiahneš výšku puku , ta je kriticky dôležitá pre kvalitu extrakcie . Skús ešte 58 mm košíky s konickym koncom , niečo ako superfine basket ..

Overený Írsky Shop s nízkymi cenami . ⏬️

https://www.bluestarcoffee.eu/en/EandB-LAB-Superfine-Double-Basket/m-5492.aspx
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 09:06:30
13
derren
arrow_leftderren napísal:
Ak urobíš 250-500 kav denne a chceš zachovať 100% kvalitu, bez toho aby si musel niektoré kávy vyliať, ocenis aj takúto pomoc, a hlavne ak sa neustále meni teplota, vlhkosť, tlak vzduchu. Ale áno je to skvele aj keď potrebuješ “ustrážiť” zamestnancov na viacerých prevádzkach a sledovať si aj štatistiky, pripadne meniť parametre.


to samozrejme bez debaty plati jak pises
ano

myslim ze sme tu hlavne v domacich podmienkach aj ked niektori maju masiny co v gastro len mozu snivat a preto som to tak napisal v duchu ze pre domace pouzitie nem zmysel.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 11:03:23
12
arrow_leftKorinthosz80 napísal:
Ahojte, kolko gr.kávy si dávate do single sitka, resp. aka je vasa oblubena gramaz? Pre jednu kávu pouzivate aj sitko na dve kávy? S akou gramažou?

U nás pre jednu kávu: double basket, výškovo odladený na 20g dose (šak kľudne aj Ramon1ová 20.5g dávka môže byť :) ), ca. 30g výstup (double ristretto).
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 13:23:41
12
30g srknem na 2x a z toho nemam nic. Ja robim tak 16g na 40-50g vysledok.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 15:47:16
00
Každý nech pije čo mu chuti. Ale 50g so 16g je “riedka”.
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 15:49:24
02
No lyzica v tom nestoji to je pravda 😄
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 15:50:15
01
Mne chuti z original lelit (IMS) sitka 14-18g
Vstup 19,5g(+/-1g)
Vystup 40g(+/-5g) podla kavy, nalady😊
Zobraziť komentár 30.12.2024 - 16:20:28
12

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a regenerácia / Energia)
keyboard_arrow_up