uzitocna hlupana s jej agendou.
ked sa novinar pytal, preco nechodi strajkovat aj do ciny ci russka (naj znecistovatelia), ostala velmi tichucko.
takze toto eko divadlo je pre tupcov zo zapadu, aby tlacili na destrukciu svojho premyslu.
a najma aby zapad bol uplne zavisly a vsetko bral z vychodu..
eko propaganda v nemecku dosiahla "uspech"
zrusili atomky, a tupci aby im to cela siet nedrbla pri vykyvoch "eko zdrojov" musia vykryvat palenim uhlia a plynu..
posledný komentár: 11. 11. 2014 o 16:56
A čo sa týka čierneho váhu, aspoň tam je kľud, asfalt relatívne ok, len cestu smerom na Tepličku by mohli dať dokopy... Ale to je len môj pohľad, čo nemá rád davy ľudí 😃
Toto je export železa a ocele v EÚ krajnách. Mal by si rýchlo utekať do Nemecka, Francúzska, Talianska, Holandska alebo Belgicka a vysvetliť im, že veď sú vyspelé inovatívne krajiny a nech zatvoria železiarne a oceliarne.
Načo držia ten ťažký priemysel, keď technológie majú oveľa vyššiu pridanú hodnotu?
https://www.vodotika.sk/projekt/precerpavacia-vodna-elektraren-ipel/
Bude vacsia ako Cierny vah. Nie vykonom, ale kapacitou. Mala by byt stavana na tyzdenny cyklus. Kapacita by bola obrovska - 13,2 GWh a velmi pomoze ozeleneniu energetiky v europe.
Pre predstavu, aka velka je ta kapacita dam prepocet na "kufre fabie". Z plnej nadrze by ste nabili 160 000 Enyaqov. Tych s 82 kWh bateriou.
Samozrejme, zozeru viac energie ako vyrobia. Ale zozeru nadbytocnu a vyrobia chybajucu.
Keby som mal nejaky fabiovy alebo ihriskovy model, tak by som prepocital. Nemas taky ?
Nemam ziadne info z pozadia. Neviem, ci to bude alebo nie. Len viem, ze SE sa chcu projektu venovat hned, co sa vyhrabu z najvacsich dlhov.
"Nórsky energetický gigant Equinor v nasledujúcich dvoch rokoch zníži investície do obnoviteľných zdrojov energie o polovicu a zároveň zvýši ťažbu ropy a plynu."
"Investície do obnoviteľných zdrojov tak v nasledujúcich dvoch rokoch klesnú na päť miliárd dolárov z približne desiatich miliárd dolárov."
"Naopak, investície do ťažby ropy a plynu v nasledujúcich dvoch rokoch zvýšia o desať percent."
A tak to vyzeralo nádejne, že sa nórska ekonomika zbaví postkomunistickej ťažby fosílnych palív, zatvorí ťažký priemysel a zvýši podiel vývozu inovatívnych výrobkov o čom tu snívajú niektorí diskutujúci.
https://www.energie-portal.sk/Dokument/vodohospodarska-vystavba-pve-detvianska-huta-111383.aspx
Ale ale, Už sú investície do ťažby ropy a plynu v poriadku?
Tak som rád, že aj ty fandíš Nórsku, ktoré obmedzuje investície do obnoviteľných zdrojov. a zvyšuje ťažbu ropy a plynu.
Však oni nič... Len vyťažia a spali niekto iný...🫣🤣
Budú za chrumkavých, zhrabnu prachy a nech emisné problémy si rieši niekto iný.
Eko štrajky sa robia len vtedy keď sa to konkrétnym ľuďom hodí..
Buď mi záleží na ekológii a dlhodobo držím čo som povedal, alebo sa ako oni budem populisticky vykrúcať a hľadať diery v systéme....
Prírodu neodrbes, tak ako ortuť a mikro plasty z rôznych kútov sveta sa dostávajú do mora, potom sa rybolovom vracajú naspäť k tvorcom bordelu.🤣 Želám dobrú chuť.
Vidíš, vlastne nie. Tú pohromu spália a vypustia do ovzdušia cudzie štáty. Prepáč, že som taký hlupák a neuvedomujem si súvislosti.
imho treba riesit fetaka a zakaznika a postupne sa vyriesi aj ta druha strana rovnice, alebo mozes v diskusii dalej pouzivat tzv. Nirvana fallacy a tesit sa, ako si nam to tu vsetkym nadal 🤘