Aký máte názor na Orbea Laufey 27? Mlady uz ma 145cm a 24'' je mu uz maly, chcel by som nieco vhodne na traily. Paci sa mi polozenejsia geo a 120 vidla, menej vaha okolo 14kg a tie Clarks brzdy. Rozmyslam tiez ci lepsi pohon H10 stoji za tych 400e oproti H30.
Laufey 24 H10 mi odjazdili 2 synovia, kazdy po 3 sezony. Bol to najlepsi trailovy
bajk aky sa dal kupit. 13-14 kg je uplne normalna vaha na 27,5 bajk v tejto cenovej kategorii. 24 mali 12 kg. Trailovy bajk proste bude tazsi, ma to poriadne plaste, teleskopku, hydrauliky su nutnost... To nie je XC koza, ani vozitko okolo panelaku. Nikdy s tym chlapci nemali ziadny problem ani v najprudsich stupaniach v okoli BA. Vyliezt Peknu cestu, Kamzik... vsetko v sedle. Dolezite je aj sprevodovanie, ktore tu bolo perfektne - adekvatne 12 sp Shimanu na 29 kolesach. Prirovnania, ze 25 kg decko ma 12 kg bajk je ako 40 kg bajk pre teba su blbost, tak to nefunguje... Preto by som porozmyslal skor nad H10 - ma sirsi rozsah prevodov a Deore je Deore. Taktiez s Marzocchi vidlicou sme max spokojny, na 24 to chodilo krasne celych 100 mm, teraz mame 130 na Neurone a tam taktiez, 30 kg
chlapec ju krasne vyuziva v celom rozsahu.