Kategórie
Bike-techposledný komentár: 25. 10. 2011 o 22:09
savings Shimano TL-BR003 lievik na odvzdušnenie MTB brzdy
6,69 €
savings
MOC 14,99 €
savings Shimano TL-BR002 lievik pre cestné radenie typu ST
9,90 €
savings
MOC 15,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 1 l
14,09 €
savings
MOC 30,90 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 100 ml
6,49 €
savings
MOC 12,99 €
Akcia -15% Cyclo tools Dot Brake Fluid brzdová kvapalina, 125 ml
6,89 €
-15%
MOC 8,09 €
savings SRAM PitStop DOT 5.1 brzdová kvapalina, 120 ml
8,89 €
savings
MOC 16,99 €
savings Shimano minerálny olej do hydraulických bŕzd, 500 ml
12,59 €
savings
MOC 20,99 €
Nato aby si našiel prasknutý piest to stačí a bude ti jasne a hol van a kutya elásva.
Cize na tomto nestasnom jednom som asi len isiel trocha zo strany a vdaka tomu som to strhol.. inak ten srob je hrozny ten vyrez je plytky skoseny a aj spravna velkost torxu tam ma hned volu..
Moja hypoteza je, ze zly chod brzdy sposobila rozperna pruzina od galferu.
Kupoval som take nove balenie, vid foto, a tie pruziny k tomu su dost tuhe a hodne roztiahnute vid foto.
Dovod na to mam taky, ze som teraz menil platnicky po 4tisic km na novej prednej brzde, ktora pred vymenou mala chod a kusala tak jak sa mi to paci. Vybral som zjazdene platne, vycistil co najviac piesty, dal lievik, zatlacil a reku buchnem tam tie galfery z tej predoslej prednej rozobratej brzdy aj s tou ich pruzinkou..mackam mackam, bublinky, chod nic moc..samozrejme to robim pred vyjazdom..tak netrpezlivy..vytocil som tocitko na max nech to ako tak zabera, ale spravalo sa to ako ta stara brzda zaberalo to velmi neskoro, a dala sa napumpovat a vtedy zas zabera dost skoro..cize cele zle... ale odjazdil som tak vcerajsok.
Nasraty, vrta mi to v hlave, sak to neni mozne... co ked ta pruzinka to robi.. dojdem domov, vyberem galfer pruzinu, nahodim povodnu, a hla takmer super chod, ziadne pumpovacky..tocitko dam niekde do polovice a pekne zabera.
Dosla mi teraz uplne nova predna brzda z Deutchlandu tak, svoju hypotezu otestujem. Su tam origo resin platne s klasickou pruzinou, tak to skusim nahodit, odvzdusnit a potom vyskusam dat Galfer pruzinu.
dalsia skusenost:
na brzdach avid elixir 3 mi uz predna brzda nebrzdila vobec, packa nadoraz a len minimalny brzdny ucinok. tak som spravil 200H servis vidly. prasa sa zatial volne kývalo v priestore, ked som on zavadil niečim. nahodil som zoservisovanu vidlu, potom brzdu a ta zase bez zasahu brzdi jak nova...
som z tych brzd jeleň
akoze moze byt ale ked som ho nechal v polovici, kde to zaberalo bez problemov aj s uplne zjazdenymi platnami.
Tak s novymi platnami a galfer pruzinou to muselo ist nadoraz, aby to bolo pouzitelne.
Ked som vratil povodnu pruzinu, mohol som opat vratit tocitko do polovice.
Dagger hehe tak to tiez potesi..asi nejake hlupe bublinky. Takze asi plati ze pred servisom najprv dobre pretrepat a promichat
Coop ? Toto čítam prvý krát... Veď vzdialenosť páčky sa nastavuje nezavislo na polohe piestika...
No tuto mam video dokaz mojej hypotezy.. nahodil som uplne novu brzdu, odvzdusnil lievikom, paradny chod, nastavil tocitko tak ako mi vyhovuje a potom som vyskusal len vymenit rozpernu pruzinu medzi platnami za Galferacku a tragedia. Dal som povodnu pruzinku spat a opat super. Ciiize som asi nemusel kupovat novu brzdu.. nuz co uz
A teda urobila to nova verzia tychto platniciek:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-platnicky/galfer-fd426-g1053-standard-brzdove-platnicky-organicke-p140047.html?itm_medium=forum#questions
Nevravím, že pri všetkých brzdách, ale ak sa páčka už oprie o teleso páky a točíš ďalej, tak kúsok stlačíš piestik v páke.....
Asi sme sa nepochopili... mas uuuplne novu XT brzdu ktora funguje dobre... a jediny zasah, ktory som spravil bol, ze som vybral povodnu rozpernu pruzinku ktora bola instalovana v brzde s platnickami a dal som tam tu, ktoru dal galfer s novymi platnickami, a brzda prestala fungovat... dal som spat povodnu pruzinu a brzda opat funguje. Dava zmysel?
lebo može byť, že aj platne dru o telo strmena, už som sa s tým stretol , ale výrobcu nepamatam...
rovnako rozmery pružinky nemusia byť identicke
ale aj ako zihadlo 5 spomenul - tie platničny - ich tvar nie je uplne idetický s origo a to tiež môže pôsobiť na účinnosť (aj ked nie výrazne)
Prisla mi vcera uplne nova XT brzda s uplne novymi platnickami, ktore v nej boli uz naistalovane. Nahodil som ju, spojazdnil, isla dobre. To vidiet v prvych sekundach videa.
Potom som urobil LEN toto.. vybral som povodnu pruzinku na novych Shimano platniach a dal som tam Galferacku. To je cele, nic ine som nezmenil, uplne nove platne od shimana ale galferacka pruzina.
Galfer platne su samozrejme uplne v pohode, tych starych som uz par zjazdil, ani s ich pruzinkami (ak vtedy nejake davali, coz mozno nedavali) nebol problem..
Inak som fakt sokovany, ze to co som videl a natocil na video musim este obhajovat v dvoch dalsich prispevkoch
Ze ked zmacknes packu je pekne tvrda a zabera?
Problem zacal kedy? Predtym fungovala dobre?