Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftFeroR napísal:
Som rad, ze si OK.
Ale ak nezacnes pravidelne cvicit napr. SM system, tak za 2-3 roky ides znovu pod noz

Díky :muscle:
áno, samozrejme plánujem spraviť maximum aby som bol dlhodobo OK.
Zobraziť komentár 04.04.2025 - 18:18:57
01
Čaute páni, ako ste na tom platničkári? Mám extrúziu L5S1 6mm aj s útlakom nervového koreňa S1, zvládli ste to aj bez operácie? A čo športovanie? snažím sa robiť cviky ako mckenzie a podobne, trošku SM systém. Dostali ste sa z toho nejako časom? Mne sa strieda horšie obdobie s lepším..
Zobraziť komentár 08.04.2025 - 10:54:34
00
Ahoj Gunner 47 aktualne som.v rovnakom.stave ako pises...od Vianoc nejazdim.cvicom Mc kenzie.Obstreky SM ko nejake cviky prechadzky a treba sa asi obrnit trpezlivostou...a verit ze sa to "zastabilizuje aj bez operacie" pri chrbate plati 100 ludi /100 roznych rieseni...
Zobraziť komentár 02.05.2025 - 12:04:02
00
Ahoj Gunner 47 aktualne som.v rovnakom.stave ako pises...od Vianoc nejazdim.cvicom Mc kenzie.Obstreky SM ko nejake cviky prechadzky a treba sa asi obrnit trpezlivostou...a verit ze sa to "zastabilizuje aj bez operacie" pri chrbate plati 100 ludi /100 roznych rieseni...
Zobraziť komentár 02.05.2025 - 12:04:21
00
máš silné bolesti alebo prečo nejazdíš? či iba z obavy o zhoršenie stavu? fyzio si navštívil?
Zobraziť komentár 02.05.2025 - 12:20:47
00
Jasne ze mam stale odtrpnutu lavu nohu pobehal aom neurologov(cvicim ciastocne Mc kenzie +SM par zakladnych cvikov) infuzky ,prechadzky snazim sa konzervativne zbavit bolesti....nejazdim skrz mozne zhorsenie(nebavi ta jazdit ked ti tropne noha)..moja blbost z minulosti(neposiloval som chrbat a vybuchlo to po x rokoch)..kto to nezazije nepozna..Tak si drzme dajak palce (ta vasen k bikeu chyba)..
Zobraziť komentár 02.05.2025 - 18:58:38
00
Uplne ta chapem. Ja som nesedel na biku od 8.8.2024, ale uz sa mi polepsilo tak planujem v juli vyskusat poslapat?uvidime co to spravi
Zobraziť komentár 02.05.2025 - 21:47:27
00
arrow_leftGunner47 napísal:
Čaute páni, ako ste na tom platničkári? Mám extrúziu L5S1 6mm aj s útlakom nervového koreňa S1, zvládli ste to aj bez operácie? A čo športovanie? snažím sa robiť cviky ako mckenzie a podobne, trošku SM systém. Dostali ste sa z toho nejako časom? Mne sa strieda horšie obdobie s lepším..

Ja som hned po navsteve ortopeda zacal makat na chrbat, naucili ma to na cviceniach, co mi predpisal. Nie vzdy sa da, ale cvicim kazdy den aspon 10-15 min, aj v praci, kde je zle. A to ma drzi akotak v optimalnom stave vzhladom na moju diagnozu (problem v driekovej casti, musel by som pozriet v sprave, co presne...). Samozrejme, kazdy to mame inak, niekto v lepsom, niekto v horsom stave, ale mne zatial cvicenie velmi pomaha, aspon mi uz netrpne a neboli noha ako kedysi (ischias), takze to cvicenie nieco do seba urcite ma. Postupne som odsledoval, ktore cviky mi robia dobre, zredukoval som ich pocet na cca 3-4, pravdepodobne tie najtypickejsie, ktore sa odporucaju.

Na MTB bajk som si kupil odpruzenu sedlovku, ale radsej som vysadil dlhe trasy, kde by ma kvalitne vytriaslo na tom sedle, zacal som viac jazdit cestu. Dlhe hodiny v sedle urcite tejto diagnoze neprospievaju, treba tomu najst mieru.
Zobraziť komentár 05.05.2025 - 08:43:50
00
Ahojte a máte nejaké overené cviky, ktoré by ste odporučili? Na fyzio som objednaný, ale termín mám až na konci mesiaca.
Diagnostikovaný "stredne ťažký stav", posun, posledná a preposledná platnička.
Zobraziť komentár 05.05.2025 - 09:07:48
00
Ahoj, musíš byť trpezlivý!! určite necvič nič sám, lebo dopadneš ešte horšie. Za tri týždne ako som ležal v nemocnici, som sa bavil s dvoma chalanmi, ktorý si cvičením (našli si niečo na YT) ešte viac poškodili. Jeden si skúšal doma SM a tak sa mu zhoršilo, že súhlasil s operáciou. Byť tebou počkám na vstupné vyšetrenie od fyzio, popr. hľadaj niekde inde skorší termín.
Zobraziť komentár 05.05.2025 - 09:47:23
00
Cauko Lear...ja napr navštevujem Fyzio(rehabky) aj zaklady SM.ka ktore je naozaj narocne na techniky ,skusal som napr ist plavat,korcule samozrejme v primeranej miere a casto je to pokus omyl..nieco ti spravi Ok nieco zhorší ( je to najma.psych narovne ked sa snazis a vysledok lahko anulujes) a nie kazdy cvik a pohyb je vhodny pre kazdeho( treba si skusit odsledovat sam seba a plati tu ako aj sam na sebe zistuje obcas menej je viac)...
Zobraziť komentár 05.05.2025 - 13:54:38
00
Ahojte,
nedávno som tu písal o mojom probléme s nohou o ktorom som si myslel, že spôsobovala platnička. Bol to nakoniec úplne iný problém, ale "o tom potom" pretože je to úplne off topic. Rozhodne neskúšaj cvičiť sám bez toho aby sa nato nepozrel odborník. Ja som cvičil a aj cvičím SM systém pod dohľadom fyzio - sám by som to ani neskúšal kvôli náročnosti pohybov atď.

Rozhodne by som si počkal na úvodne vyšetrenie čo povie fyzio atď. - časom mi však prišlo efektívnejšie cvičenie skôr "core" a silového charakteru - tým ale nechcem povedať že SM je zlé...
Zobraziť komentár 05.05.2025 - 13:57:58
00
arrow_leftbuchanjan napísal:
...skusal som napr ist plavat,korcule samozrejme v primeranej miere a casto je to pokus omyl..

uvadzal som to tu uz castejsie... ak chcete jazdit a neda sa na biku , skuste velke kolobezky. Su aj do terenu (29"x26") a pri striedani noh sa pekne formuju a posiluju vnutorne rotacne core svaly, ktore spevnuju poziciu chrbtice. Vyskocene platnicky nie su iba "problemom" platniciek. Su casto problemom ochabnutych ci poskracovanych svalov, ktore ich mali podopierat, drzat cely chrbat pokope a v spravnej polohe.
V Cechach uz existuju seriozne studie o pozitivnom vplyv kolobehu na liecenie chrbatu a uz to predpisuju aj tamojsi fyziterapeuti
Zobraziť komentár 05.05.2025 - 18:51:43
12
keyboard_arrow_up