Čaute páni, ako ste na tom platničkári? Mám extrúziu L5S1 6mm aj s útlakom nervového koreňa S1, zvládli ste to aj bez operácie? A čo športovanie? snažím sa robiť cviky ako mckenzie a podobne, trošku SM systém. Dostali ste sa z toho nejako časom? Mne sa strieda horšie obdobie s lepším..
Ja som hned po navsteve ortopeda zacal makat na chrbat, naucili ma to na cviceniach, co mi predpisal. Nie vzdy sa da, ale cvicim kazdy den aspon 10-15 min, aj v praci, kde je zle. A to ma drzi akotak v optimalnom stave vzhladom na moju diagnozu (problem v driekovej casti, musel by som pozriet v sprave, co presne...). Samozrejme, kazdy to mame inak, niekto v lepsom, niekto v horsom stave, ale mne zatial cvicenie velmi pomaha, aspon mi uz netrpne a neboli noha ako kedysi (ischias), takze to cvicenie nieco do seba urcite ma. Postupne som odsledoval, ktore cviky mi robia dobre, zredukoval som ich pocet na cca 3-4, pravdepodobne tie najtypickejsie, ktore sa odporucaju.
Na MTB
bajk som si kupil odpruzenu sedlovku, ale radsej som vysadil dlhe trasy, kde by ma kvalitne vytriaslo na tom sedle, zacal som viac jazdit cestu. Dlhe hodiny v
sedle urcite tejto diagnoze neprospievaju, treba tomu najst mieru.