Dik za odpovede. Stlačenie páky nie je práve to, čo ten olej začne tlačiť smerom do strmeňa, a teda pri jeho odpojení to začne vytekať? Nejako mi to nedáva logiku, a už to bolo dávno, čo som bol v škole a učil sa o podtlaku, vzlínaní a podobných srandách.

Odvzdušnenie nie je problém, mám sadu aj olej, robil som to. Rozbehanie piestikov som už tiež skúšal, ale nepomohlo veľmi, alebo len krátko.

Tak keď budem mať čas skúsim podľa rady pripevniť páčku ku gripu. Ale pre istotu pripravím aj nádobu na olej >:)
25.04.2025 - 21:22:34
00
scarinko napísal:
ako je to pri odpojeni od paky pri cestnych brzdach? chcel by som vymenit riaditka ale hadica je vedena vnutrom cize musim ju odpojit od paky.
zapajal som to ako nove tj som len do hadice dal pin a zasunul do paky a zaskrutkoval. oliva asi bola uz niekde vnutri.

Nás len skúšaš,že?
Lebo ja neverím, že keď veš lepšie ako "servisak" že strmeň treba opravovať a nie vymieňať, hentakú prkotinu máš v malíčku!
Ty beťár!?
26.04.2025 - 08:18:18
04
Nikdy som to neskusal. Ale urcite tu je kopec ludi co to uz skusali.
Do servisu som to raz daval(iny bike) a ten postup co mi tam o tom hovoril, ako si museli upravovat adapter aby to mohli odvzdusnit a ze to nebolo lahke a bla bla. No neviem, kupil som lacnu sadu na odvzdusnenie, nic som neupravoval a odvzdusnil na prvy pokus podla videa z youtube. Tolko k servisu. Jo a vypytali 2x 20 ci tak nejak za odvzdusnenie brzd ?. Pri tom nové brzdy, chcel som len skratit hadice a zapojit. Doniesol som aj olivy, piny, olej (lebo to nevedeli kupit a ked tak za 10x taku cenu) a aj tak full price.

Este nejaky iny blby dotaz ktorym si si chcel len kopnut bez prinosu a hodnoty?
27.04.2025 - 20:35:31
01
Aspoň že som trafil😀
A utri slzičku
27.04.2025 - 21:22:05
01
hope tech3 E4 - po 3 hope metalickych platniach maju kotuce 160mm zadny - 1.5mm (novy ma tusim 1.6mm) a 180mm predny - 1.7mm (novy 1.8mm), jedny platne mam na rok, aj to mam pocit, ze s lahsimi kolesami vydrzia dlhsie, lebo predne este par tyzdnov potiahnu. 3 rocne kotuce - skor sa zacinam bat o tie nity a material samotny, ako o to ze ich zoderiem.
len na pripomenutie, tie iste kotuce na tych istych brzdach som zodral za pol roka so 4 parmi organickych platni (ten 4 par bol uz za hranou) brzdy kupene maj 2021 a stale ok, kratko po kupe som menil brzdovku, lebo bol vnutri bordel a nevracali sa dobre piesty. odvtedy som ich otvaral len pri skracovani hadic. cely rok idu rovnako. jediny problem co snimi mam, ze na oboch ide jeden piest inak ako ostatne a obcas ich treba zrovnat, lebo zoderie na krivo platne, ktore potom treba zbrusit do roviny.
archivny obrazok:
28.04.2025 - 17:22:52
01
Ak kotuce zodieraju nakrivo platnicky, potom plocha na ktoru sa usadza strmen nie je kolma voci kotucom. Velakrat su tie plochy od vyroby odflaktnute. Existuju aj frezky, no maloktory servis ich ma a cenovo su niekde cez 300 euro. Ja to riesim malou fintou, Uvolnim strmen, pritlacinm rukou k ploche/adapteru a jemne zatlacim packu. Ak sa po zatlaceni strmen pohne (po uvolneni sa vrati na plochu) tak je zrejme ze treba zabrusit plochy. Idealne je to skusat s volnou, nenainstalovanou hadickou, pretoze ak ide rovno od strmena do ramu, vykruca ho... Ono je to v podstate aj vidiet na platnickach... jedna osuchana dole, druha hore a este nie a nie doladit strmen aby nesuchal - to su vsetko priznaky "vykloneneho" strmena
29.04.2025 - 06:01:56
03
myslel som to tak, ze pri tom pieste ktory sa nechce dobre vracat, je platna viac zodrana - lebo ide vzdy prva na kotuc - ak necham piesty dlhsiu dobu bez dozoru. uz som piesty za tie roky cistil milionkrat a stale rovnaky chod. ale asi si dam pod stromcek tech4 x2
29.04.2025 - 09:36:31
00
ak chceš mám jeden strmen X2 červený , možeš nahodiť dozadu na 160mm kotuč tam stačí a zoberem od teba jeden 4 piest :) dam si ho dopredu
29.04.2025 - 10:15:56
00
odomna strmen po 4 rokoch jazdenia? to nechces :-D to by som ti neurobil.
nove X2 by mali mat piesty o ktore sa treba menej starat - aspon sa tym chvalia a paka tech4 slubuje vyssi vykon. tak som celkom nalomeny na vymenu, predsalen ak E4 dokoncia tento rok budu 5 rokov v prevadzke co nieje malo.
29.04.2025 - 13:24:08
00
Môj strmeň má tiež 4r ale funguje bez problémov😂
Druhý rok ho mam v supliku a prasa som dal guide 4p od štátu..na skušku..po servise piestikoch to funguje...výkon sa zvýšil tak o 5% oproti X2..ešte mám galfer plátne, tak asi skúsim vymeniť
29.04.2025 - 20:06:18
00
Poraďte čo urobiť, zadná brzda ma mäkši chod ako predná, odvzdušnené sú, no predná je tvrdšia ako zadná. Načo sa zamerať, aby aj zadná bola tvrdá
09.05.2025 - 18:57:18
00
Ak je aj všetko v poriadku,zadná brzda ma minimálne dvoj nasobnu dĺžku čo ma za následok popísaný stav.
09.05.2025 - 19:03:23
00
Ďakujem, ešte sa len zoznamujem s kotúčovými hydraulickými brzdami. Niekto mi vravel, že mám doladiť skrutkou chod páky, ale to sa mi nezdá, žeby to malo vplyv
09.05.2025 - 19:21:07
00
Prepruzovanie lava vs prava bude vzdy rozdielne.
Jedine co doladis na pake je vzdialenost od gripu a na niektorych "mrtvy chod" free stroke
09.05.2025 - 19:26:28
00
Ďakujem, teraz mam paky BL-MT200 a brzdiče MT200. Čo lepšie by ste poradili, ideálne aby som nemusel meniť hadičky.
11.05.2025 - 15:07:50
00
keyboard_arrow_up