uvažujem nad TS,...mam xc,a pri prudších zjazdoch mám tendenciu si dávať sedlovku dolu,kvôli lepšej stabilite zad.kolesa....preto uvažujem o kúpe TS...ak má niekto skusenosti (+ aj -)..napíšte či má vyznam takáto investícia....ak hej tak aký tip sedlovky je idealny...dik moc
Výška je údaj, tak poviem orientačný, neviem aké má dlhé nohy atď. Môže byť na hranici veľkostí. Mám kamaráta, podobná výška, kúpil bike Kona M - ko a sedí mu perfektne, ako ak je možnosť skúsiť, ak sa na tom dobre cíti, prečo nie, jazdiť bude on. A dôvod, môže byť , S ko 27.5 a M -ko 29 môj odhad, domýšľanie.
@martinsulovsky bol to nejaky focus, presny model uz nepamatam. ale dost ma odradilo, akym nasilnym sposobom sa snazil pretlacit ten nim navrhovany model. asi aj preto sa ho chcel zbavit, ze model bol z roku 2023
Hlavne mi islo o to ci to bol nejaky trail bike alebo XC tam sa geometria dost lisi. Ten trail bike sa zda byt mensi ale to on len ma taku geometriu. Ja som tiez toho nazoru ze tebe S. Este by sa dalo cez ofic stranku FOCUSu mrknut tabulku velkosti. Vyskusaj tam
Ahojte.
Mám sedlovku KLS na novom bycikli.
Jazdi na ňom 50 kg syn a sedlovka keď je uplne zatlačená je v pohode ale keď sa trochu povytiahne tak samovolne pomaly vystúpa. Cca 4sekundy. Má s tým prosím niekto skusenosť a vie poradiť ?
Treba v prvom rade skontrolovať či je problém v kabeláži alebo v samotnej sedlovke... Čiže vybrať sedovku z rámu odpojiť, a ak bude samovoľne stúpať aj mimo ramu je problém samotná sedlovka ak nie treba hľadať problém v kabeláži... Niekedy stačí trochu zalomený bowden...
Ahojte toto bola príčina.
Tek krátky kúsok lanka čo trčal z koncovky ktorá sa zakladá do mechanizmu na sedlovke opieral a tým pádom neuzavrelo úplne. Obstrihal som na tesno a funguje
Caute, umoznuju vsetky teleskopky zablokovanie vysky sedla, aj ked nie je uplne vysunuta? Proste v nejakej strednej polohe. Lebo pocas dlhsich vyjazdov, nejakych tazsich usekov, si menim vysku sedla o par mm nizsie ako max, ale nie je ani uplne dole. Ci to tak ma napr. One Up V3?
ano vacsina teleskopiek to ma tak, ze si vies zaaretovat v akejkolvek pozicii medzi max a min, cize nekonecne vela pozicii. OneUp V3 jazdim a ma to tiez tak.
Ahojte,
po dlhom váhaní som si konečne kúpil Mondraker Chrono Carbon 2023 podľa mňa za tie peniaze na začiatok XC jazdenia fajn bicykel. Chcel by som upgradovať pôvodnú sedlovkuOnoff Sulfur 0-R, 6061 T6 Alloy, 3D forged, s priemerom 27.2mm a dĺžkou 400mm, vedeli by ste mi odporučiť nejaké vhodné teleskopické sedlovky? Keďže čo som zistil, tak s týmto priemerom to bude kus zložitejšie ako napr. s priemerom 31,6 mm. A aký ideálny zdvih? Mám 180 cm a veľkosť rámu L.
Čaute. Máte niekto skúsenosť s KS Rage iS? Teda s teleskopkou, čo ponúka aj tlmenie? Chcem to na HTčko, ak už teda teleskopku kúpim….poprípade nejaký tip na 27.2 mm so zdvihom do 100 mm?
Pomer cena výkon jednoznačne One up. V2 mám niekoľko rokov a žiadny problém ani zavzdušnenie.
Inak teraz jazdím nového reverba a bez vôle a bez možnosti zavzdušnenia zatiaľ tiež super.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Vo vseobecnosti...
Mám sedlovku KLS na novom bycikli.
Jazdi na ňom 50 kg syn a sedlovka keď je uplne zatlačená je v pohode ale keď sa trochu povytiahne tak samovolne pomaly vystúpa. Cca 4sekundy. Má s tým prosím niekto skusenosť a vie poradiť ?
Zakrut nastavovacie koliesko packy do vnutra (smer hodinovych ruciciek)
O par otacok
To mi hneď napadlo
Tek krátky kúsok lanka čo trčal z koncovky ktorá sa zakladá do mechanizmu na sedlovke opieral a tým pádom neuzavrelo úplne. Obstrihal som na tesno a funguje
po dlhom váhaní som si konečne kúpil Mondraker Chrono Carbon 2023 podľa mňa za tie peniaze na začiatok XC jazdenia fajn bicykel. Chcel by som upgradovať pôvodnú sedlovku Onoff Sulfur 0-R, 6061 T6 Alloy, 3D forged, s priemerom 27.2mm a dĺžkou 400mm, vedeli by ste mi odporučiť nejaké vhodné teleskopické sedlovky? Keďže čo som zistil, tak s týmto priemerom to bude kus zložitejšie ako napr. s priemerom 31,6 mm. A aký ideálny zdvih? Mám 180 cm a veľkosť rámu L.
Ďakujem Vám za pomoc a rady !!! Cením si to
Inak teraz jazdím nového reverba a bez vôle a bez možnosti zavzdušnenia zatiaľ tiež super.