renovaziar vdaka za tip, no predpokladam, ze pri nalisovani igus klzneho puzdra cast nitratovej farby/pasty z jeho obvodu aj tak ostane na hrane tela vokajsej ciernej rury sedlovky. Rovnako ako docielis presne / rovnomerne vymedzenie po celom obvode? Kashima tvrda anodizacia je extra chulostiva na nadmerne trenie v jednom mieste, rovnako je to abrazivnejsi coating ako klasicka cierna anodizacia = ak je to velmi tesno, trpi / derie sa asi aj samotne igus klzne puzdro. Este by ma zaujimal nasledy servis / vybratie klzneho puzdra na ktorom casom nitratova farba / pasta zdegeneruje. Dik
14.04.2025 - 18:38:16
00
.....celu minulu sezonu som s tým odjazdil, a všetko je v poriadku....zatial som ju ešte nerozoberal tak neviem ako to puzdro pôjde von.Puzdro nie je opotrebené,takže s jeho výmenou sa nič nezmení.
14.04.2025 - 18:57:02
00
Ahoj, ja by som sa chcel opytat. Bol som v cyklopredajni vyberat pre mna 167cm vysokeho ebike. Rozhodoval som sa medzi velkostami M a S. Predajca mi hned zavrhol pre ebike velkost M, vraj je mi velky. Ale ako dovod povedal, ze sedlovka ked sa vysunie uplne hore, ze musim dociahnut na pedal a pohodlne pedalovat (v rure bola nadoraz dole zasunuta, ale teleskop bol hore, snad ma pochopite spravne ?). Ze sedlovka musi byt len uplne hore alebo uplne dole. Nikdy nic medzi tym. Je to pravda? Nemam vedomost o tom, ze velkost sa vybera podla sedlovky.

Doteraz som mal iba HT velkosti M, na S sa citim dost zvlastne a nepohodlne.
09.05.2025 - 11:57:19
00
Idealne je mat sedlovku v hornej polohe tak ako porebujes, ale vobec to nicomu nevadi ked je vysunuta v nejakej medzipolohe. Sam obcas davam sedlo o par centimetrov dole ked potrebujem pedalovat v nejakej technickej pasazi, alebo ked robim wheelie.
Bicykel sa samozrejme vybera podla velkosti a geometrii ramu. Ak je velkost ramu v poriadku, ale je na bajku prilis dlha sedlovka, tak ju treba vymenit a nie kupovat mensi ram.
09.05.2025 - 12:05:34
02
Presne ako píše Polo najprv vyber správnu veľkosť bicykla, a potom keď vidíme, že sedlovka je moc dlhá alebo krátka, dá sa vymeniť a rozumný predajca , by mal aj to vedieť ponúknuť. Ak nie, možnosť kúpim aj napriek tomu e-bike , bike u neho a kúpim vyšší, menši zdvih sedlovky. Alebo kašlem na neho, kúpim ten bajk inde a doriešim si to tak ako som písal, sedlovku novú a starú na bazár alebo niekomu v rodine posunieš. Alebo hľadám inde e-bike. Keď na tom sedíš, je dobre aby bola plne vysunutá, až nehľadáš zakaždým medzipolohu, kde sa dobre šliape, trpí celé telo potom, medzipoloha je fajn v určitých situáciach, v traverzoch a trailoch.
09.05.2025 - 12:12:48
00
Ja mám 176 - 177 a MTB (nie ebike) mám M. Pre tvoju výšku by som Mko tiež nedal...inak aká značka biku a model?
09.05.2025 - 12:14:56
00
Výška je údaj, tak poviem orientačný, neviem aké má dlhé nohy atď. Môže byť na hranici veľkostí. Mám kamaráta, podobná výška, kúpil bike Kona M - ko a sedí mu perfektne, ako ak je možnosť skúsiť, ak sa na tom dobre cíti, prečo nie, jazdiť bude on. A dôvod, môže byť , S ko 27.5 a M -ko 29 môj odhad, domýšľanie.
09.05.2025 - 12:20:15
01
@martinsulovsky bol to nejaky focus, presny model uz nepamatam. ale dost ma odradilo, akym nasilnym sposobom sa snazil pretlacit ten nim navrhovany model. asi aj preto sa ho chcel zbavit, ze model bol z roku 2023
09.05.2025 - 14:36:46
00
Podla mna Ti mozno nechcel nic nanutit,ale pri tvojej vyske je ozaj Sko urcite rozumnejsie.
Vo vseobecnosti...
09.05.2025 - 14:45:27
00
hmm, asi aj pravda..
09.05.2025 - 16:56:27
00
Hlavne mi islo o to ci to bol nejaky trail bike alebo XC tam sa geometria dost lisi. Ten trail bike sa zda byt mensi ale to on len ma taku geometriu. Ja som tiez toho nazoru ze tebe S. Este by sa dalo cez ofic stranku FOCUSu mrknut tabulku velkosti. Vyskusaj tam
09.05.2025 - 22:36:21
00
keyboard_arrow_up