Kedze ja regeneraciu povazujem za najefektivnejsi trening za podmienky,ze nasleduje po narocnom tren.dni,za mna dnes absolutne bez biku.
Kludne sem davajte akekolvek treningove aktivity,kt.podla Vas vedu k zlepseniu cyklistickej formy.
Dnes garmin tréner naplánoval tréning 3 x 4x20" zóna 5 so 40"-sekundovými tempo intervalmi zóna 3, oddych medzi intervalmi 5'.
Sranda, ja som si dal tiež vytvoriť plán po prechorenej zime, minulý týždeň boli testy a dnes som mal presne to isté čo ty. Zajtra je v pláne 30 sekúnd Z6, 2 minúty Z5, 3 minúty Z1 - to opakovať 5krát. Máš to teraz niekedy tiež?
JozoB nemám, ale celkom to vyzerá zaujímavo. Najbližšie mám 5x2' Z5 v kopci pri kadenci 90 ot/min (maximálne úsilie udržať každé 2' rovnomerne) odpočinok medzi 2' podľa potreby. Zvyknem to jazdiť na lesnom chodníku - okruh a presne mi vychádza 10'odpočinok.
mariotn A nie je ten odpočinok dlhý? Po 2 minútach Z5 sa mi zdá 10 minút oddychu dosť veľa. Ak necháva oddych na teba, ja by som skúsil dať na nejaké 3 minúty (môj pohľad, možno skúsenejší povedia inak).
Podla mojich info je dolezity ten interval a nie aka dlha pauza je medzi nimi, resp by mala byt dostatocne dlha aby si bol schopny ten interval odslapat.
JozoB 3 minúty na oddych je pre mňa málo, to by som už pri treťom intervale bol vypálený ako "žiarovka". Cieľ je udržať stabilný výkon počas 2 minút pri všetkých 5tich intervaloch, v maximálnej záťaži ale aby bol "problém" interval dokončiť. 10 minút Z1-Z2 je pre mňa ideál na oddych a garmin tréner hovorí oddy***** podľa potreby.
vcerajsie "tenkrat poprve" s cislom na CSOB pol maratone na zaciatku 2ej bezeckej sezony v ramci projektu "da sa "behom" natrenovat nejaka cyklisticka vykonnost?" zistim 2y majovy tyzden
neda
aspon nie s ocakavanim ze na prvej jazde (od 12/10/24) to bude hitparada. pod 50 super, pod 55 podla ocakavania, nad 55 cele zle. mozno skusim este raz na konci maja ked si nohy trochu zvyknu na iny pohyb.
žiadne bulharske metre, normalne predvčerom 200 km, 3 000 výškových a dnes 150 km, 2 000 výškových, musim trocha najazdiť objemy + výškove po polytraume - sériovej zlomenine 4 a viac rebier, 3-och stavcov, hemopneumotoraxe, roztrhnutej slezine, pomliaždenej obličke všetko s vnútorným krvácaním do dutiny hrudnej a brušnej co ma na bicykli zostrelila dodávka, 3 000 km, 30 000 výškových budem mať najazdených po úraze, za necelé 3 mesiace, na novom biku,
musíš merať barometrom napr. Garmin Edge 1030, vtedy sú výškové presnejšie - reálnejšie, prejdi si tú trasu s Garminom a potom daj údaje, potom už by ti to malo sedieť, šak tebe tam vyhodilo bludy aj pri vzdialenosti - o 28 km menej, to akú trasu si nahodil ? resp. do čoho si ju nahodil ked ti také hlúposti vyhodillo
tuto máš presnejšie výškové aj vzdialenosť na tej trase, s Garmin Edge 1030
Dnešných 150 km čo som dal s 2 010 výškovými ktoré mi nameral barometer Garmin tak ked dám correct elevation na strave tak vyhodí ešte viac metrov, 2 121 m
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Sranda, ja som si dal tiež vytvoriť plán po prechorenej zime, minulý týždeň boli testy a dnes som mal presne to isté čo ty. Zajtra je v pláne 30 sekúnd Z6, 2 minúty Z5, 3 minúty Z1 - to opakovať 5krát. Máš to teraz niekedy tiež?
v pohode to znesie bulharsky faktor x/2
nieco k intervalom a pauzam
https://robertovukovic.com/cycling-interval-training/
napr. toto by malo odpovedat tej Z5, co sa bavite:
VO2max Intervals:
5×3 minutes at 110-125% of FTP
8×2 minutes at 110-125% of FTP
6×3 minutes 110-125% of FTP
6×4 minutes at 110-125% of FTP
Recovery time between sets, matches interval length.
pre rozvoj VO2max sa hodia aj 30/30 (ftp 130%/60%), napriklad 3x10 s pauzou 8min (intenzita 50-60% ftp)
otazkou je, co chcete rozvijat a podla toho by sa to malo upravovat
Ivan a agefactor si opomenul zámerne či?
neda
aspon nie s ocakavanim ze na prvej jazde (od 12/10/24) to bude hitparada. pod 50 super, pod 55 podla ocakavania, nad 55 cele zle. mozno skusim este raz na konci maja ked si nohy trochu zvyknu na iny pohyb.
Niečo tu nesedí. Nahodil som tú trasu do Stravy a vyhodilo mi to dosť odlišné hodnoty.
tuto máš presnejšie výškové aj vzdialenosť na tej trase, s Garmin Edge 1030