Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No a ked to ukradnu aj s tym zamkom? 😄
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 12:18:20
00
arrow_leftjuju_pepe napísal:
Dik za tip. Pozerám, že zatiaľ jediná poisťovňa, čo poskytne poistku aj pri krádež von. Su tam podmienky, že musí byť bajk zamknúy o niečo a len určitými typmi zámkov. Zaujimalo by ma ako im ale dokážeš, že bol o niečo zamknúty a tiež ako hodnotia silu zámku, keďže tam nie je žiadny standard.

toto su ich podmienky na kradez von:

Z vonkajšieho priestoru, ak je bicykel uzamknutý zámkou k pevnému stojanu alebo k iným pevným častiam (napr. plot, zábradlie a pod.).
Požiadavky na zámok k štandardnému poisteniu:
Zámkom na Bicykel typu „U“ s cylindrickou vložkou z kalenej ocele alebo skladacím zámkom z kalenej ocele
Káblovým / lankovým / reťazovým zámkom na bicykel s priemerom lanka min. 10 mm
Zámkom s bezpečnosťou ochrany úrovne (security level) 5 a viac

Skladaci zamok z kalenej ocele mam. Asi to ich teda skusim spolu s cestovnym poiistenim , lebo ine poistovne preplatia len kradez bajku z uzamknuteho priestoru – cize ak ti slohnu bajk spred obchodu, mas smolu.

Tvorca podmienok pozeral konkrétneho výrobcu, ako označuje úrovne ochrany, a podľa toho to dali do podmienok. Hodnotenie výrobcu pritom nemá žiadnu objektívnu silu - môže si predsa čo chce, a mať hoci aj 30 úrovní. Ak by dali podmienku, že musí vyhovovať niektorej úrovni organizácie, ktorá sa zaoberá testovaním zámkov (SoldSecure, ART, ..). to by malo zmysel. Takto je to alibizmus.

Ak sa tam pôjdeš informovať, vyžiadaj v písomnej forme definíciu, čo ochrana úrovne 5 znamená. To by inak zaujímalo aj mňa - len pre info.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 12:41:54
00
V podmienkach na ich stránke doplňujú údaje:
- zámkom na bicykel typu „U“ s priemerom strmeňa z tvrdenej ocele min. 10 mm a s bezpečnostnou cylindrickou vložkou bezpečnostnej triedy 3 a vyššej alebo
– káblovým/lankovým/reťazovým zámkom na bicykel s priemerom oceľového lanka/ reťaze min. 10 mm a s bezpečnostnou cylindrickou vložkou bezpečnostnej triedy 3 a vyššej
alebo visiacim zámkom s priemerom strmeňa z tvrdenej ocele min. 10 mm bezpečnostnej triedy 3 a vyššej alebo
– skladacím zámkom z tvrdenej ocele s hrúbkou min. 5 mm s bezpečnostnou cylindrickou vložkou bezpečnostnej triedy 3 a vyššej.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 14:37:44
10
Trieda bt3 je štandardom u poisťovní. Je po podľa STN normy.čislo nepamätám....
Tiež ma reťazovú zámok abus s 12mm okami na cestovanie s autom zamykam aj na zadnom nosiči...
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 14:50:00
00
arrow_leftCykloturista napísal:
V podmienkach na ich stránke doplňujú údaje:
– skladacím zámkom z tvrdenej ocele s hrúbkou min. 5 mm s bezpečnostnou cylindrickou vložkou bezpečnostnej triedy 3 a vyššej.

diky, toto mi pomohlo, 5mm hrube ocelove platy teda moj zamok nema
5mm maju skladacky, ktore maju cez kilo
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 15:29:51
00
arrow_leftjuju_pepe napísal:
Dik za tip. Pozerám, že zatiaľ jediná poisťovňa, čo poskytne poistku aj pri krádež von.

Mali by ponúkať viac zaujímavých produktov.
Môj syn v novembri robil väčší prieskum poisťovní (asi hlavne ČR) a údajne nikto nepoistil bike nad 2000. Potom mali hrôzu z letísk. Nakoniec nič nepoistil. Chystá sa teraz riešiť cez Generali, lebo v reklame spomínajú hodnotu 10 000 ...

Má drahý bicykel a často s ním lieta, tak uvidíme čo vyjedná. Ešte väčší otaznik je, aké bude reálne plnenie. Ale to vlastne nikto nechce vedieť z vlastnej skúsenosti.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 16:41:32
00
Ja mám v ČR poistený bajk ako športovú výbavu v Kooperative na cca 150tis czk.
Platí nie len na odcudzenie ale aj na poškodenie všetkej športovej výbavy(bike,lyže,kajak...všetko na šport) vrátane oblečenia, prilby atď.
Krádež som teda riešiť nemusel ale odtrhnutú hazku, ohnuté lyžiny na sedle a roztrhané veci preplatili už x-krát.
Podmienky v prílohe.

Prílohy:

ZPP M-555 23 pro pojištění sportovní výbavy.pdf [75.49 KiB]

Zobraziť komentár 10.05.2025 - 23:14:39
01
keyboard_arrow_up