Ok, ďakujem za rady. Bol som sa pýtať aj v cykloservise na ich názor že či tam netreba spraviť dačo naviac, čo by vyžadovalo ich prácu. V podstate som dostal rovnakú odpoveď ako tu. Že netreba to ani voziť k nim. Mám si vyčistiť čo sa dá, kúpiť nový stred, namazať a potom už len nezanedbať do budúcna mazanie.
Zihadlo5: Akosi cítim z toho príspevku iróniu. Neviem, či by som si v roku 2004-2005 kupoval
bicykel za vtedajších cca 15tisíc Sk (čo na tú dobu nebolo úplne málo) aby som mal na čom chodiť po rožky. Práveže v rokoch 2005-2010 som na tom jazdil pomerne dosť. Neskôr akosi nebolo času, trocha sa zmenili aj priority, takže ďalších 5 rokov jazdil bicykel už len veľmi sviatočne, možno 300-400 km za sezónu, ak sa chcelo. Väčšinou sa nechcelo. A cca od roku 2016 už nebol na ceste ani raz. Až do minulého roku, kedy som mal úraz nohy a po niekoľkomesačnej maródke som zistil, že bicykel celkom pomáha tú nohu rozhýbať a vrátiť ju do bežného "používania". A akosi ma bicykel po rokoch opäť chytil, tak som sa rozhodol, že mu dám údržbu a poctivo ho zrenovujem, keďže roky státia sa na ňom podpísali. Minulý rok som si v rámci rehabilitácie na ňom vybehol okrem iného na Žiarsku chatu, čo myslím si nazapadá úplne do kategórie jazdenia po rožky.
A keď už si s tým začal-prečo vlastne by mal onedlho prasknúť "keň sa po servise na ňom začne znova jazdiť.....po rožky"? Toto jediné som fakt nepochopil.