Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nie, ráfik prasknutý nemám, zrovna som praskol špic a pukanie prestalo.
Zobraziť komentár 24.05.2024 - 18:43:58
00
Ahojte, mám update. Je to celkom čudné, ale ako som pojazdil, tak po cca 100-150km pukanie samovoľne prestalo. Možno si komponenty museli sadnúť, aj keď je to zvláštne lebo už som menil veľakrát pohon a prvá skúsenosť. Navyše nový bike, čo som nedávno kúpil má 10s LinkGlide s ktorým som chcel vymeniť koleso a otestovať, či náhodou to nie je tým, ale na ňom nebádať žiadne pukanie. Divné :D
Zobraziť komentár 20.06.2024 - 11:58:29
00
Tak aj mňa dostihlo pukanie.
Mam v podstate nový bike puká to od 30km Aktuálne ma 230 a je po garančke.
Pukanie sa stále neodstranilo. Chvíľku to bolo lepšie, ale znova sa to vrátilo.
Aj som dal nové pedále, nič. Všetko dotiahnutie.
Jedine co sa nedotahovalo boli Misky.
Myslíte že to môže byť aj tým?
Ešte doplním, že to puká len ked je pravý pedál v úplne spodnej polohe.
To pukanie je večné téma?
Bicikel mam DEMA Energy team dark Brown /Black.

Pridávam aj link na video :
https://youtube.com/shorts/HtV7Ea5gCgQ?si=7oWKQtdt6QKdyl12
Zobraziť komentár 16.05.2025 - 06:06:48
00
Počujem pukanie aj keď je ľavý pedál v spodnej polohe.
Postav sa ku bicyklu zboku, chyť ho za sedadlo, nakloň mierne od seba a nohou zatlač v mieste kde je uchytená kľuka na oske. Počuješ pukanie?
Zobraziť komentár 16.05.2025 - 06:37:02
00
Toto video je staršie. Robí to teraz menej.
Len som uviedol video aky je to zvuk.
Dnes skúsim nahrať nové.A ozaj to puká ked je pravý pedál dole.
Ked som skúšal stláčať pedále nič nebolo počuť. Ale skúsim dnes tvoj postup.
Zobraziť komentár 16.05.2025 - 06:54:51
00
Tak problém vyriešený.
Nakoniec sme sa dopatrali, že to robil bordel medzi prevodníkom a klukov.
Stačilo vyčistiť, namazat a je po probléme.
Zobraziť komentár 16.05.2025 - 18:46:25
03
Ahojte, mám canyon lux trail CF7 a pukanie začalo z ničoho nič minulú sezónu, bike ma 3 sezóny nejakých 15K km dokopy. Pravidelne servisovaný. Teraz v zime prešiel komplet servisom s výmenou všetkých ložísk a vecí. Bolo dobre ale bez pukania vydržal asi iba nejakých 400 km. Nemá na to vplyv umývanie bike, bike som viackrát umýval a mazal aj počas tých cca 400 km a začalo to až potom.

Skúšal som už všetko čo bolo aj tu na fóre aj mimo na canyon stránkach a fb ale nič nepomohlo. Pukanie je pri miernom tempe do kopca aj v stoji aj keď je zamknuté odpruženie aj keď je otvorené.

Zdá sa mi že to najviac puká na stredných prevodoch, na najľahšom a najťažšom som to nejako nezaznamenával. Zaujímavé je že pukanie je hlavne pri kadenčnom šľapaní, keď prestanem šľapať a zase začnem tak je na pár sekúnd ticho a zase začne pukať. Sedlovka to nie je, puká aj postojačky.

Ďakujem
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 19:56:43
00
Nevieme co vsetko si skusal takze komplet servis - rozobrat, vsetko vycistit, namazat a poskladat. Mozes to robit po castiach. Napriklad jeden vikend prevody, dalsi vikend nieco ine. Podla popisu najskor kazeta takze tam by som zacal - kazeta, orech, loziska v orechu/naboji, mozu pukat nity na kazete. Ked nie toto tak sa posunies dalej. Pukat moze uplne vsetko, kazdy kontakt, kazdy zavit, kludne i sama srobka na mieste kde sa uchytava kosik.
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 20:14:30
01
Alebo päťka na ráme😁
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 20:15:45
00
Jasne, viem preto som tak šiel na to ? stred je nový aj ložiska všetky čiže boli aj kluky dole, pätka vyčistená a na karbón paste na momenty, kazeta je nová 1x12tka ale pukanie je presne rovnaké ako keď bola stará. Mal som podozrenie na sedlo, to som komplet prečistil a premazal a na fórach som našiel že často na luxoch pukaju plastové chrániče bowdenov ktoré idú do zadnej stavby zo stredu. Tie som prečistil a premazal a zajtra sa uvidí.

Ja som všetko možné poskúšal preto som skúsil napísať či sa niekto nestretol s nejakou banalitou čo to možno vyrieši a ktorú som neskúšal ja ?
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 20:33:50
00
Ak si vsetko mozne poskusal a nic nepomohlo tak bude nejaky komponent na odpis, prasknuty ram a podobne. Myslim ale ze si neposkusal vsetko. Mne pukali pri slapani skutocne kadejake veci a bolo ich fakt hodne a stale si myslim ze to nebol ani zlomok toho co moze pukat. Pre predstavu bizarnosti ako sam bowden, bowden na mieste dotyku sa ramom, srob v iscg, spominany srob v diere na kosik, brzda shimano prehadzovacky, prasknuty rafik, rozne prasknute casti orechu, nity na kazete, srob v upinaku sedlovky aj upinak sedlovky, prasknute sedlo, prasknute lyziny, stary vydraty vyplet, srob v predstavci, ochrana konca kluky, kladka prehadzovacky a dalsie a dalsie. Samozrejme plno tych klasik ako kazeta, orech, sedlovka, patka, stred, pedale, krk vidlice, loziska, uchytenie tlmica, uchytenie kolies, kadejake krytky hlavne na nabojoch, sedlo, atd ... Aktualne po vymene mi trochu suchaju zadne platnicky a pocut to ako pukanie a len pri slapani na rovine. Pribrzdim tak to prestane, dal som dole platnicky tak to nerobilo. Prvy krat ze ma to takto oblbuje akoby "pukanim".
Ak si mal velky servis pred 400km tak to nemusi nic znamenat.
Zobraziť komentár 26.05.2025 - 21:12:01
00
keyboard_arrow_up