Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftrorschach napísal:
Tiez sa mi to paci, je to nove, ok, nie je to az taka slava ale ma to svoje plusy. Napriklad rychlost. Na pinbike porovnali rychlost s akou prebehne retaz po kazete hore aj dole s transmission. Shimano to dalo za 6 sek a Trans za 12 sek, a to ta rychlost pri shimane bola medium (ma az 5 rychlosti radenia). Ako zaujem budem mat skor o XT alebo DEORE, tam uvidim o co budu chudobnejsie od XTR. A hlavne vaha, zas 500 gramov nechcem vesat na patku. Co ma mrzi pri brzdach, ze nie su spatne vymenitelne, kvoli novemu oleju. Chcel som len nove paky ale nebude to mozne.

Ja vo svojich shigurách vozím olej Putoline HPX R ktorý je ešte redší ako tento nový low viscosity od shimana. Nebál by som sa toho ,že by sa niečo stalo keby si vymenil len páky a nahradil aktuálny ružový olej za nový. Dovolím si tvrdiť ,že sa na 100% nestane nič lebo alternatívne oleje v shimano brzdách sú už roky prebádané bez žiadnych vedľajších účinkov.
05.06.2025 - 10:05:21
05
Ano, je to moznost, ale radsej si pockam, kym to niekto odvaznejsi vyskusa.
05.06.2025 - 10:06:55
00
kedysi som odvzdusnoval Shimana ktore v sebe mali rok a pol DOTku,fungovali bez problemov
05.06.2025 - 10:07:46
04
arrow_leftSesulak napísal:
To som chcel napisat. Jedina vec, ktora ma odradza od Sramu AXS, je to tlacidlove preradovanie. Toto od Shimana je top, tie packy sa daju nastavovat, navyse tam je aj nejake tlacidlo na cyklopocitac, ked sa nim budu prepinat obrazovky na Garmine Edge, bude to dokonale.

ja mam na AXS kolisku, hore aj dole radim iba palcom, staci milimetrovy pohyb hore ci dole
https://www.suncycle.sk/photos/original/xxxgx447c49e62c8843446fe45da33.jpg
05.06.2025 - 10:09:18
05
presne tak, koliska je vyborna vec, ale mozno si len nechali priestor na vylepsovanie v kratsich nez 7r cykloch
05.06.2025 - 10:13:28
10
arrow_leftrorschach napísal:
Tiez sa mi to paci, je to nove, ok, nie je to az taka slava ale ma to svoje plusy. Napriklad rychlost. Na pinbike porovnali rychlost s akou prebehne retaz po kazete hore aj dole s transmission. Shimano to dalo za 6 sek a Trans za 12 sek, a to ta rychlost pri shimane bola medium (ma az 5 rychlosti radenia). Ako zaujem budem mat skor o XT alebo DEORE, tam uvidim o co budu chudobnejsie od XTR. A hlavne vaha, zas 500 gramov nechcem vesat na patku. Co ma mrzi pri brzdach, ze nie su spatne vymenitelne, kvoli novemu oleju. Chcel som len nove paky ale nebude to mozne.

Áno na stojane je to rýchle radenie krása. Treba si uvedomiť že Transmisssion radi po jendom pastorku a Shimano radi cez viac pastorkov... Lenže čo asi spraví zaradenie cez viac pastorkov pod zatažou v reálnych podmienkach? Neviem si úplne predstaviť že tam bude niekto reálne búchať po 3 pastorky naraz... ale samozrejme to ukážu až tesy a čas ako sa to bude správať.
05.06.2025 - 10:15:38
00
Mas uz plno videi na YT, kde to skusali aj pod zatazou v terene a radilo to aj tam ako na stojane, teda rychlejsie ako SRAM.
05.06.2025 - 10:18:50
01
nikto normálny nebude v plnom ťahu radiť cez viac pastorkov....neblbnite už.
05.06.2025 - 10:24:21
00
Tá rýchlosť preraďovania je fakt o nervy. Mám dva gravely - na jednom 2×11 GRX, na druhom Transmission, a to pomalé radenie u Sramu som si všimol už vo dverách. Štve ma to doteraz, každý deň minimálne dva-trikrát. Dá sa s tým žiť, ale vyrušuje to. S radením pod záťažou problémy nemám ani u jedného, ani keď zle/neskoro preradím (v stoji), ale treba objektívne dodať, že nejazdím silovo, pretože silu v nohách nemám :D
05.06.2025 - 10:26:25
01
arrow_lefttriki napísal:
nikto normálny nebude v plnom ťahu radiť cez viac pastorkov....neblbnite už.

Jasné že nie... A v tom prípad aj čas za ktorý to dokáže prebehnúť cez celú kazetu nie je až taký podstatný...
05.06.2025 - 10:35:52
00
Tu to Bimjeam pisal, diskusia k clanku

arrow_leftKristina napísala:
Neviem odkiaľ máš túto informáciu. Je však mylná. Všetky Di2 wireless prehadzovačky sú/budú kompatibilné so súčasnými Di2 cestnými a aj gravel pákami. Na dĺžke ramienka nezáleží.

Prílohy:

IMG_8967.png
IMG_8967.png 97.49 KiB thumb_up0thumb_down

05.06.2025 - 10:49:11
00
To hrkotanie…

Preto ma syncros v rajdach diery pre upinky hadic, nic co sa neda vyriesit, je to dan za upratany kokpit.

arrow_leftSamalama napísal:
kvoli oleju...to len povedali keby cosi,keby som mal Shimano brdzy tak to do nich nalejem hned ako to bude dostupne

par testov novych brzd
https://www.pinkbike.com/news/review-shimano-xtr-9220-brakes-rebuilt-for-refinement.html
https://enduro-mtb.com/en/shimano-xtr-m9200-brake-test/

v jednom teste tvrdia,ze sa zle odvzdusnuju v druhom je odvzdusnovanie ako vyhoda no v oboch spominaju hrkajuce hadice o rajdy
05.06.2025 - 10:53:29
00
Este ku oleju:

It’s important to note that the new low viscosity oil will NOT work with previous brakes. It will seem like it works at first, but under hot riding conditions, you’ll lose braking power. The two fluids will have different colors to differentiate them, with the new LV Oil coming in orange.

While there is a new brake fluid, the bleed kit itself remains the same. You also don’t have to worry about cross-contamination between the two mineral oils. You can empty the bleed kit, and refill it with the other fluid and bleed a different brake without having to thoroughly clean it first. The same goes for the brake itself – if you accidentally bleed a brake with the wrong fluid, you can simply drain the brake and rebleed it with the correct fluid.
05.06.2025 - 12:03:55
00
a ze royal blood od magury je drahy

https://www.bike24.com/p2939318.html

Prílohy:

drahy olej.png
drahy olej.png 55.81 KiB thumb_up0thumb_down

05.06.2025 - 12:22:33
01
arrow_leftFiLus napísal:
Áno na stojane je to rýchle radenie krása. Treba si uvedomiť že Transmisssion radi po jendom pastorku a Shimano radi cez viac pastorkov... Lenže čo asi spraví zaradenie cez viac pastorkov pod zatažou v reálnych podmienkach? Neviem si úplne predstaviť že tam bude niekto reálne búchať po 3 pastorky naraz... ale samozrejme to ukážu až tesy a čas ako sa to bude správať.

To iste, co to robi teraz na starsich Shimano XTR/XT sadach 1x12, ktore mozu radit o 2 hore/dole.
Je to ako automaticka prevodovka v manualnom rezime, ktora vam dovoli absolutnu kontrolu. Niekto to chce, niekto sa toho boji. Ja nepotrebujem, aby este aj prehadzovacka na biku rozmyslala za mna.
05.06.2025 - 12:24:46
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up