Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tieto Osram mám na Fiate . Nedá sa to porovnať s halogénovými . Obrovský rozdiel . Mám tie najnovšie ktoré majú chladenie už v tele , netreba iné tesnenie . Veľkosťou sú identické s pôvodnými . Nikto mi zatiaľ nebliká že ho osvetlujem . Od kedy ich mám ani na diaľnici pri 130 neprepinam na diaľkové . Stíhajú osvetliť či na diaľnici či na bežnej vozovke bez nutnosti si prisvecovat diaľkovými . Za mna super upgrade .
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 06:13:37
02
arrow_leftMarli napísal:

Jasne, všetci sú autobus, len ty si lietadlo.

Evidentne sa ľudia, ktorí tú novelu pripravujú, zabudli poradiť s odborníkmi na fóre Mtbiker :-) .
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 13:55:16
00
mne sa to páči, len by ma zaujímalo ako chcú zabezpečiť aby kolobežkári mali ako kontrolovať svoju rýchlosť ... lebo ak nie, nemôžu ich trestať
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 14:39:10
00
Preco by ich nemohli trestat? Resp z coho vychadzas ze ma stat zabezpecit ze ty vies ako rychlo sa hybes na dopravnom prostriedku?
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 14:42:49
00
analógiou z auta/motorky a pod ... napr nepočul som ešte aby pokutovali cyklistu ak niekde v zjazde vbehne do dediny a ide viac ako 50 ... ale okej asi sa mýlim a je to tvoja vec, že nemáš homologizované meradlo
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 14:50:54
00
tema sa tu uz riesila, napr. v centrach miest/pesich zonach je aj cyklista znackou obmedzeny napr. na 10km/h, ako to dodrzi, ked nemusi mat zo zakona rychlosťomer je otazka iná
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 15:01:48
01
Škoda, že nežijeme v dobe, kde svoju rýchlosť vieš zistiť pomocou hodiniek, mobilu, rôznych cyklopočítačov, či tachometrov.
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 15:04:07
02
Janko, ty, čo neustále bazíruješ na rovnakom metri a na pravidlách a zákonoch? .... tu nejde o to, že na kolombežke budem ohľaduplný ...ale o to, že nejaký cajt ma bude chcieť pokutovať, že som šiel viac ako 25 a ja sa budem hádať že nie nešiel som alebo ja neviem koľko som šiel lebo na kolombežke nemám žiadne meradlo rýchlosti ... tak prepáčte pán cajt ...
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 15:20:22
00
lapaloma:
1/ škoda že nežijeme v dobe, kde si vieš kúpiť zariadenie, ktoré ti bude ukazovať tvoju rýchlosť. Že? V roku 2025 nič také neexistuje. To je diera na trhu. Treba niečo vymyslieť.

2/ podľa tohto zákona, bude nová kategória malé elektrické vozidlá. Musia mať výrobný štítok, nesmú mať sedadlo a môžu dosahovať rýchlosť max 25km/h. Ak to v niečom nespĺňa (prekračuje hodnoty) patrí to minimálne do kategórie motorových vozidiel AM.

3/ Skupina AM
Do skupiny motorových vozidiel AM patria:

a) dvojkolesové motorové vozidlá alebo trojkolesové motorové vozidlá s najväčšou konštrukčnou rýchlosťou vyššou ako 25 km/h a nepresahujúcou 45 km/h
b) ľahké štvorkolky, ktorými sú štvorkolesové motorové vozidlá, ktorých prevádzková hmotnosť je menšia ako 350 kg bez hmotnosti batérií v prípade elektrických vozidiel, ktorých najväčšia konštrukčná rýchlosť nepresahuje 45 km/h

Objem valcov motora nesmie presahovať 50 cm3 v prípade zážihových motorov a v prípade elektrickáho motora alebo iných spaľovacích motorov najväčší výkon nesmie prevyšovať 4 kW.

Vek: 15 rokov

Takže všetko je vyriešené.
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 15:40:04
00
Jaroh, keď tie zákony robia kompetentný ľudia, už vyriešili problém, že cyklistu nie je možné predbehnúť cez plnú čiaru? V ČR to vyriešili. Aj v Nemecku to je vyriešené dávno. Už geniálny tvorcovia vyriešili to, že aj cyklista musí predbiehať cyklistu, či chodca s odstupom 1m/1,5m podľa rýchlosti, ktorou ide? Lebo to je v tom zákone. Argument typu, aj tak to nikto nekontroluje, tak porušujeme zákon neobstojí.
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 15:56:15
00
Na slamenných panákov nereagujem, ale v téme merania rýchlosti s tebou súhlasím - je na kolobežkárovi, ako si tú rýchlosť bude merať.

Naposledy upravil Jaroh dňa 11.06.2025 - 17:26:24, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 11.06.2025 - 16:02:15
00
Tiež nemám homolog. meradlo a odstup na diaľnici musím dodržiavať, ak by niekto príklad potreboval😉
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 16:07:36
03
lapaloma
Pár rokov dozadu ma poliši namerali, zjazd do dediny, 64km/h, pokuta 10€. Mali to zaznamenane v aute.
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 19:36:22
00
Sandero 1,0 TCe 67 kW (92 hp) trapi GT3. :)

Ale samozrejme su jedinci co tvrdia, ze:
1. trojvalec nie je motor
2. Dacia nie je auto
3. auto s menej ako 150 kW je nepouzitelne

Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down
Zobraziť komentár 11.06.2025 - 21:18:58
11
arrow_leftJaroh napísal:
Jasne, všetci sú autobus, len ty si lietadlo.

Evidentne sa ľudia, ktorí tú novelu pripravujú, zabudli poradiť s odborníkmi na fóre Mtbiker :-) .

Dakujem, ze ma povazujes za dopravny prostriedok...Teraz vazne:

Nepochybujem, ze to riesia (aj) odbornici. No miesaju sa im do toho (aj) politici, napriklad toto od ministra, odbornika na kybersikanu pilotov F1: "Na niektorých úsekoch ciest by sa podľa neho mohla v testovacej prevádzke povoliť aj maximálna rýchlosť 150 kilometrov za hodinu. „Uvidíme, čo to spôsobí,“ dodal."
???

Druhý zvláštny navrh: "Návrh novely obsahuje aj zmienku o tom, že pod vplyvom omamných látok nemôžu byť ani spolujazdci, ktorí môžu ovplyvniť jazdu, a policajti môžu vyzvať spolujazdca, aby sa podrobil vyšetreniu."

I napriek negativnemu vztahu k drogám toto povazujem za diskutabilne, zneuzitelne.
S pritiahnutymi vlasmi, pod vplyvom sa ani v taxiku neodvezu.

Chápeme sa?

tuto cast viacmenej vitam: "sa debatuje o rozšírení radarov na cestách prvej triedy, rýchlostných cestách a diaľniciach. Išlo by o úseky ciest, ktoré sú z hľadiska bezpečnosti rizikové. ", no obavam sa, preco zase neprejde (nasi ludia...)

a doporučujem pozriet aj diskusiu pod tym clankom, su tam viacmenej rozumne komentare
Zobraziť komentár 12.06.2025 - 00:18:41
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up