Rovnako som to vyhodnotil aj ja. A to som platil az teraz v stredu :facepalm:
Ale tak aspon podporim organizatorov :)
26.07.2025 - 08:54:01
04
Ja som platil vo stvrtok pred polnocou, ked este predpoved vyzerala optimisticky. Organizatori podporeni, mozem si pripisat dobry skutok :)
26.07.2025 - 10:32:01
03
Podobne. Boli sme síce tam, ja som sa ešte aj v dobrej viere, no predtuche zlého :) prehlásil z dlhej na strednú, no cestou z prezentácie na parkovisko (akurát v čase štartu dlhej) sa spustil taký lejak, že ako frajeri len v bundách do dažďa sme mali dlhé nohavice a topánky do pár minút mokré do nitky... Potom síce chvíľu nepršalo a vyzeralo to celkom OK, radar ale ukazoval ďalšiu veľkú búrku, ktorá mala prísť (a nakoniec aj prišla) práve v čase štartu strednej, tak sme si aj s Monikou povedali, že radosť z toho v takýchto podmienkach určtie mať nebudeme, bajky sa nám takisto takto dobrovoľne ničiť nechce a za tónov 21 Guns od Green Day sme sa pobrali preč. Za mňa to nemá význam zbytočne siliť, nabudúce snáď tie podmienky vyjdu lepšie.
26.07.2025 - 12:52:35
04
Nebolo to take hrozne. Makke blato bolo len obcasne. Ta poda bola taka presusena, ze skor voda tiekla potokom po trati, ako ze by sa to rozbahnilo :D Siel som dlhu, ako sme stali na starte sa spustil strasny lejak a bal som sa teda ze to bude o dost horsie... Ani bicykel nevyzeral po pretekoch tak zle, lebo bolo tak mokro a stale prsalo, ze sa vlastne priebezne umyval :D
26.07.2025 - 22:54:26
05
Súhlasím. Pokiaľ stále prší a nie je vyslovene chladno, je to ešte ten trochu lepší prípad, bike sa aspoň úplne nezalepí. Slušne na frak ale dostane tak či tak. Ja som si už v minulosti to svoje v daždi a zlých podmienkach odjazdil, momentálne mi to už žiadnu významnú radosť nerobí. Nemusím mať všetko :-)
26.07.2025 - 23:29:47
04
Mne sa to páčilo, síce nemám rád blatové preteky, ale podklad v Karpatoch nie je v daždi lepivý, bicykel po 70km nebol ani od blata, skôr iba od špiny z kusov lístia a pod.

Ja som za to, že k MTB patrí aj vedieť jazdiť v zlých podmienkach. ? Niektoré úseky bol proste riadený preklz, hra s rovnováhou a overenie si vlastných schopností nestratiť grip. Dážď mi vôbec nevadil, bolo teplo a celkom to pôsobilo osviežujúco, samozrejme ak by bolo vonku 10 stupňov, tak by to bolo zlé.

Smejem sa , že trať absolvovalo aj veľa žien, ale najväčšie vyplakávanie robili chlapi a to už na štarte ?

Naozaj jediná nevýhoda takéhoto preteku je ničenie svojho vybavenia.... Inak neľutujem že som bol ?

Prílohy:

IMG-20250726-WA0015.jpg
IMG-20250726-WA0015.jpg 753.1 KiB thumb_up0thumb_down

27.07.2025 - 11:14:30
05
Tie podmienky som si užil. Takáto zmena sa mi včera páčila. No dnešok už nie. Pranie, čistenie, mazanie nemá konca.
27.07.2025 - 14:25:21
01
Zo zvedavosti, co vsetko si rozoberal? Okrem pohonu, co je samozrejmost, aj keby bolo sucho.
U mna akurat brzdove platnicky uz dozili, ale uz boli dost ojazdene aj predtym.
Preventivne som kukol orech a zadny naboj. Trochu som vycistil ale nic hrozne.
27.07.2025 - 15:03:30
00
Z vlastnej skúsenosti viem povedať, že pokiaľ nefunguješ štýlom, že na konci sezóny bike predávaš a kupuješ nový, je za mňa po takýchto akciách veľmi fajn rozobrať, vyčistiť a premazať prakticky všetko, čo sa na tom stroji hýbe. Nie je to samozrejme nutnosť, ak to nespravíš, bajk ti zo dňa na deň ísť neprestane, no keď potom treba už naozaj spraviť nejakú údržbu či výmenu dielov, niektoré časti môžu byť tak zahrdzavené a "zakusnuté," že sa celý servis veľmi výrazne skomplikuje. A práve táto nutnosť následnej údržby je asi hlavný dôvod, prečo sa už takýmto "mordorom" skôr vyhýbam.

Samozrejme ale rešpekt pred všetkými, ktorí sa včera postavili na štart a dali to.
27.07.2025 - 16:08:37
04
Okrem pohonu veru nič. Akurát som strekol všetko pohyblivé silikónom. Brzdy som ešte nekontroloval. Platničky ešte stále pískajú. Ešte sú asi stále vlhké.
27.07.2025 - 16:11:05
01
Ja som prečistil, reťaz, prevodnik, kladky, kazetu, nohy vidlice a teleskopku. Mám HT. A ešte vymením vpredu platničky.
27.07.2025 - 16:21:04
01
Základ je dobre bike ihneď po jazde umyť. Kamarát raz po blativom preteku naložil bike do auta a aj doma nechal neumytý. Po dvoch dňoch zistll, že blato zaschlo a skoro nič už nie je pohyblivé. Musel s bikom do servisu.
27.07.2025 - 16:32:17
01
Keďže včera nebolo blato lepivé, tak to išlo pekne dole hneď na mieste. Prakticky zostali špinavé iba plášte, ako bolo ihrisko rozjazdené.
27.07.2025 - 16:35:16
01
priebežné výsledky po štvrtom kole (Škoda Svätojurský MTB maratón)

zdroj sportsofttiming.sk

Prílohy:

2025_sbot4.pdf [128.24 KiB]

29.07.2025 - 07:12:02
01
keyboard_arrow_up