Len si myslím, že mesto by malo vymyslieť nejaký bezkolízny bezpečný cyklokoridor pre cyklistov, ktorí sa chcú dostať do BA lesoparku. Keď to vymyslia cez Karlovku, budem jazdiť tade, keď cez cez Staré Grunty ponad tunel, budem tade ale toto čo je tu, má od bezpečného cyklokoridoru ďaleko.
Podobne, ako sa z Rače dá v podstate až na výnimky (Vrakuňa - Ráztočná) dostať na BA hrádzu cez Juravu.
S týmto plne súhlasím. Ja síce nemusím chodiť cez celé mesto, aby som sa dostal do Lesoparku, ale ak idem z AT, tak idem toto isté - po Patrónku teda. Tá trasa od Botanickej medzi Ilkovičovou a diaľnicou po chodníku je celkom fajn. Nie je ideálna, ale je bezpečná, široká. Ak máte niektorí problém s tým, že musíte prejsť cez 2 prechody (z toho iba jeden nie je bezbariérový - križovanie s Ilkovičovou), tak to podľa mňa riešite drobnosť. Predsa aj na ceste sú križovatky, niektoré riadené semafórmi - to mi príde nebezpečnejšie ako ten prechod (nehovorím, že to je nebezpečené, len porovnávam úroveň).
Zosadnúť z bicykla na pár metrov - to je tiež taká drobnosť. Ak sa na toto sťažujete, tak sa máte príliš dobre.
Ale opäť - súhlasím s tým, že tu jednoznačne chýba cyklochodník/cyklotrasa, ktorá by prepájala jednotlivé časti mesta (nie je to len spojenie do lesoparku). Cyklocesty, čo tu mesto vytvorilo pred niekoľkými rokmi (namaľované "pruhy" na ceste), je výsmech a alibizmus. Byť národným cyklokoordinátorom, tak by som zložil funkciu. Je to hanba, a nebudem sa tváriť, že som rád "aspoň za toto". Robia to za naše peniaze, a ja čakám za svoje peniaze minimálne toľko roboty (kvality a kvantity), koľko jej musím na ich generovanie vytvoriť ja. A toto teda nezodpovedá.