arrow_leftllubik napísal:
Mozes pozriet prosim na ten odkaz? Nejak mi nefunguje, natiahne prazdnu mapu . . .

https://mapy.com/s/fusujetuce
27.07.2025 - 20:21:17
00
arrow_lefta-biker napísal:
Co ja viem tak od Botanickej po Patronku popri Zoo to je 5 krizovatiek s prechodmi. Z toho 1 je aj pre cyklistov a len dve bez semaforu. Osobne tam nikde nemam problem. Na zastavke pockam ak tam stoji alebo prichadza autobus a ked mozem tak prejdem, alebo poprosim ze chcem prejst - poniektori to ale jazdia i poza zastavky mimo chodniku. Na prechodoch zostupim a potlacim, na semaforoch pockam na zelenu. To dalej je to vacsie rodeo, pred zastavkou na Patronke treba odbocit dolava tym nechodnickom - predpokladam ze tak to i bolo myslene kedze to znacenie tam pribudlo az potom ako tadial plno ludi jazdilo. Krizovatka Lamacskou cestou je uplny des vdaka vodicom co tam nedavaju prednost i cyklistom ktory sa drzia lavej strany cesty a kruhac pred Cervenym mostom tiez moc neoblubujem.

Práve tá križovatka je asi najproblematickejšia pre obe varianty. Tá moja kvôli odbočovaniu doľava, kde treba komunikovať s vodičom aby o tebe vedel a pustil ťa. A tá druhá, cez chodník a pred zástavkou po zjazde na hline na parkovisko je s prepáčením otras.
Pôvodne som si myslel, že by vlastne stačilo vymyslieť niečo poza Kaufland pomedzi budovy BSK, futbalový štadion a vyústenie na Dúbravskú cestu. Všetky tie pozemky sú vo vlastníctve štátu alebo BSK. Neverím, že by bol taký strašný problém vymyslieť nejaký civilizovanejší prejazd pre cyklistov ako ten pokútny zjazd z chodníka na parkovisko J&T ktoré si tiež môže jedného dňa povedať, že im tam žiadni "potrati po trati" jazdiť nebudú a všetko to oplotia. Presne tak, ako to majú oplotené BSK. A cyklistom ostane kľučkovať medzi cestujúcimi na zastávke Patrónka.
27.07.2025 - 20:40:28
01
Pred zastavkou patronka zidem tou necestou vlavo (mozno 5 m) na parkovisko a poza patronku, potom kruhac doprava na krizovatku riadenu s Lamacskou. Nikdy som tam nemal problem, ak stoji od zeleznej autobus, tak mu ukazem nech ide a necaka na mna nez sa rozbehnem a prejdem krizovatku . . . Na kruhaci tiez pohoda, skoro ziadna premavka, mozno som mal len stastie na normalnych, dufam ze som to teraz nezakrikol.
Na tom kusku tych snad 5 m kludne zleziem z bicykla, stoji mi to za, aby som sa namiesto toho tahal po ceste.
Pozeram na te mapu, takze ides v podstate po opacnej strane, po ceste? Alebo je tam nejaky "chodnik, cesticka" ? To by som si ja teda netrufol . . . Na opacnej strane je len problematickejsia zastavka pri ZOO, tam byva obcas zopar ludi, ale da sa, zvecsa zo zadu.
Inac, co tade chodim, este som nevidel zeby tam niekto na tom parkovisku parkoval. Aj ked je pravda, ze to je v podstate vzdy cez vikend.
27.07.2025 - 20:54:01
00
Zidem zidem, vsetci to tam schadzaju asi na horakoch ale na cestak to teda nie je. Pekne ostre kamene tam trcia, videl som tam aj nepekny pad.
Ja chodim vacsinou po ceste ako dal link rj69
Ak idem pomaly tak kluckovanie cez zastavku.
Inac pri zoo sa to da teochu obist tak ze sa ide ako keby smerom do Zoo a za zastavkou je priechod spat na ten "chodnik" pri ceste

https://maps.app.goo.gl/e8ST25Af3yjc38nq7?g_st=ac
27.07.2025 - 21:18:25
00
RJ69 moja prvá varianta je úplne bezpečná. Smerom od Mosta Lanfranconi križovanie s Botanickou je svetelná križovatka. Na Ilkovičovej je skoro žiadna doprava. Za 25 rokov ak som tade videl ísť 50 áut, je to veľa, Staré Grunty je svetelná križovatka. Pri Habánskom mlyne čo je prechod, tak je to slepá ulička, je tam jedna firma. Neviem či som niekedy videl tam odbočovať auto v živote, odbočka do Kauflandu zase svetelná križovatka. Ďalej trasa cez zastávku Patrónka po chodníku až ku križovatke Dúbravská cesta a Lamačská cesta je svetelná križovatka a áut, čo idú odtiaľ rovno, či doľava je minimum, vždy je tam viac cyklistov, ako áut. Stačí tam prísť, ak nič nejde, zaradiť sa do správneho pruhu a na zelený prejsť rovno na ten kruháč, z ktorého sa ide na Cestu na Červený most. Nie je to žiadna raketová veda a chodím tade aj na cesťáku. Pri zastávke ZOO, sa dá zastávka obísť zozadu, ak tam nie sú ľudia, alebo ich je málo, tak aj pred zastávkou, alebo si to vieš dať menšou obchádzkou po chodníku smer televízia a zabočíš potom rovnobežne dole na parkovisko, ako je prechod, je tam bezbarierový prístup. Na Patrónke proste pôjde pomaličky. To len ty si to komplikuješ. Hlavne ak ideš z dieťatom, tak to čo si dal, tak veľkú časť trasy ideš priamo po ceste.
27.07.2025 - 23:11:19
01
arrow_leftJano1987 napísal:
RJ69To len ty si to komplikuješ. Hlavne ak ideš z dieťatom, tak to čo si dal, tak veľkú časť trasy ideš priamo po ceste.

Ja tam s dieťaťom nejazdím. Nikde som to nespomenul.
Len som naznačil, že by som si to s dieťaťom netrúfol. Lenže to ani s tou tvojou variantou.
Nie náhodou vidím kopu cyklistov na Železnej vykladať bicykle (aj cestné) z auta a začínať jazdu odtiaľ.
Len si myslím, že mesto by malo vymyslieť nejaký bezkolízny bezpečný cyklokoridor pre cyklistov, ktorí sa chcú dostať do BA lesoparku. Keď to vymyslia cez Karlovku, budem jazdiť tade, keď cez cez Staré Grunty ponad tunel, budem tade ale toto čo je tu, má od bezpečného cyklokoridoru ďaleko.
Podobne, ako sa z Rače dá v podstate až na výnimky (Vrakuňa - Ráztočná) dostať na BA hrádzu cez Juravu.

Naposledy upravil RJ69 dňa 28.07.2025 - 09:19:52, celkovo upravené 1 krát.

28.07.2025 - 06:47:45
08
arrow_leftRJ69 napísal:
Len si myslím, že mesto by malo vymyslieť nejaký bezkolízny bezpečný cyklokoridor pre cyklistov, ktorí sa chcú dostať do BA lesoparku. Keď to vymyslia cez Karlovku, budem jazdiť tade, keď cez cez Staré Grunty ponad tunel, budem tade ale toto čo je tu, má od bezpečného cyklokoridoru ďaleko.
Podobne, ako sa z Rače dá v podstate až na výnimky (Vrakuňa - Ráztočná) dostať na BA hrádzu cez Juravu.

S týmto plne súhlasím. Ja síce nemusím chodiť cez celé mesto, aby som sa dostal do Lesoparku, ale ak idem z AT, tak idem toto isté - po Patrónku teda. Tá trasa od Botanickej medzi Ilkovičovou a diaľnicou po chodníku je celkom fajn. Nie je ideálna, ale je bezpečná, široká. Ak máte niektorí problém s tým, že musíte prejsť cez 2 prechody (z toho iba jeden nie je bezbariérový - križovanie s Ilkovičovou), tak to podľa mňa riešite drobnosť. Predsa aj na ceste sú križovatky, niektoré riadené semafórmi - to mi príde nebezpečnejšie ako ten prechod (nehovorím, že to je nebezpečené, len porovnávam úroveň).

Zosadnúť z bicykla na pár metrov - to je tiež taká drobnosť. Ak sa na toto sťažujete, tak sa máte príliš dobre.

Ale opäť - súhlasím s tým, že tu jednoznačne chýba cyklochodník/cyklotrasa, ktorá by prepájala jednotlivé časti mesta (nie je to len spojenie do lesoparku). Cyklocesty, čo tu mesto vytvorilo pred niekoľkými rokmi (namaľované "pruhy" na ceste), je výsmech a alibizmus. Byť národným cyklokoordinátorom, tak by som zložil funkciu. Je to hanba, a nebudem sa tváriť, že som rád "aspoň za toto". Robia to za naše peniaze, a ja čakám za svoje peniaze minimálne toľko roboty (kvality a kvantity), koľko jej musím na ich generovanie vytvoriť ja. A toto teda nezodpovedá.
28.07.2025 - 07:28:11
01
Krizovanie s Ilkovicovou je bezbarierovy prechod
https://maps.app.goo.gl/HpSSj8yGW8Ert4JV9

V sucasnosti inak je cely chodnik zruseny, lebo tam buduju trolejbusovu trat. Od prechodu na Botanickej su zakazove znacky pre chodcov a cyklistov.
28.07.2025 - 07:43:36
00
Práve k tomu nadviažem stavba TROLEJBUSOVA TRAT PATRONKA - RIVIERA sa spustila.
Chodník od Patrónky k Lanfranconi (pravá strana popri ZOO) teda spätne od Lanfranconi k Patrónke (ľavá strana popri ZOO ) bude v rekonštrukcii.
Aktuálne sú vykopané jamy na presunutie stožiarov osvetlenia (dnes som tadiaľ išiel).
Postupne pribudne uzávierka a zákaz vstupu, budú sa riešiť inžinierske siete.

Tak si už dopredu plánovať náhradné trasy.
28.07.2025 - 09:27:00
10
myslis uplne cely chodnik popri ZOO, tj od Patronky az po Botanicku? Tak to je v prdeli no...

Nie, to ONI by mali by naplanovat pre cyklistov nahradnu trasu!
28.07.2025 - 09:30:54
00
Z Lafranconi k Červenému mostu:
Ak vaša priorita je ísť, čo najviac bez áut a ste ochotní ísť dlhšie, tak môžete skúsiť Líščie údolie a potom späť okolo SAV
Trasa z Most Lafranconi, Dvořákovo nábrežie do Cesta na Červený most
Trasa 7,6 km • 28:29 min
https://mapy.com/s/pulavorutu

Prílohy:

Screenshot_20250728-093320.Mapy.com.png
Screenshot_20250728-093320.Mapy.com.png 321.69 KiB thumb_up0thumb_down

28.07.2025 - 09:36:18
04
arrow_leftRJ69 napísal:
Ja tam s dieťaťom nejazdím. Nikde som to nespomenul.
Nie náhodou vidím kopu cyklistov na Železnej vykladať bicykle (aj cestné) z auta a začínať jazdu odtiaľ.

Ci to nebude tym, ze idu apriklad s dietatom, alebo cas . . . Ja nez sa dostanem pod cerveny most tak je to vyse 50 minut kludnej jazdy po vlastnej osi.
28.07.2025 - 09:41:48
03
arrow_leftlafiziq napísal:
Z Lafranconi k Červenému mostu:
Ak vaša priorita je ísť, čo najviac bez áut a ste ochotní ísť dlhšie, tak môžete skúsiť Líščie údolie a potom späť okolo SAV
Trasa z Most Lafranconi, Dvořákovo nábrežie do Cesta na Červený most
Trasa 7,6 km • 28:29 min
https://mapy.com/s/pulavorutu

Tadialto som do teraz vlastne nejazdil, ale ked som to minule skusil, tak som si ten zaver takto urobil a bolo to fajn. Pre gravel alebo mtb, urcite nie cestak. Aj ked tusim tu poslednu cestu k CM mali rekonstruovat, neviem v akom je to stave, ale mozno to potom aj pre cestak bude ok.
https://mapy.com/s/huhalupoto
28.07.2025 - 11:02:28
00
od Kauflandu/Polianok je na cestaku uplne bezproblemove tak ako označil lafiziq, teda povedla dialnice a k SAV/WestEnd kruháču,

okrem beznej pozornosti treba navyse dat iba pozor na auta vychádzajúce z garaze, na konci zjazdu, zeleneho cyklochodnika
28.07.2025 - 11:16:04
02
arrow_leftllubik napísal:
Pred zastavkou patronka zidem tou necestou vlavo (mozno 5 m) na parkovisko a poza patronku, potom kruhac doprava na krizovatku riadenu s Lamacskou. Nikdy som tam nemal problem, ak stoji od zeleznej autobus, tak mu ukazem nech ide a necaka na mna nez sa rozbehnem a prejdem krizovatku . . . Na kruhaci tiez pohoda, skoro ziadna premavka, mozno som mal len stastie na normalnych, dufam ze som to teraz nezakrikol.
Na tom kusku tych snad 5 m kludne zleziem z bicykla, stoji mi to za, aby som sa namiesto toho tahal po ceste.
Pozeram na te mapu, takze ides v podstate po opacnej strane, po ceste? Alebo je tam nejaky "chodnik, cesticka" ? To by som si ja teda netrufol . . . Na opacnej strane je len problematickejsia zastavka pri ZOO, tam byva obcas zopar ludi, ale da sa, zvecsa zo zadu.
Inac, co tade chodim, este som nevidel zeby tam niekto na tom parkovisku parkoval. Aj ked je pravda, ze to je v podstate vzdy cez vikend.

No nevidel si, žeby tam niekto parkoval ale mesto tam vidí potenciál, idú tam stavať 5 poschodový parkovací dom za 8+ miliónov :D https://www.enviroportal.sk/eia/detail/parkovaci-dom-p-r-zoo-bratislava-

Riešenie "obchvatu" Patrónky sa už priblížilo, BSK čo tam plánuje revitalizáciu priestorov továrne tam vybudje aj cyklochodník, už majú povolenia tak do 2030 by sa to mohlo podariť. https://bratislavskykraj.sk/areal-na-patronke-ozije-byvaly-priemyselny-areal-sa-zmeni-na-moderne-socialne-kulturne-a-vzdelavacie-centrum/
28.07.2025 - 11:26:07
00
keyboard_arrow_up