Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja som mal teraz problém, vlak PK-BA N. Mesto, 2 háky na bicykle. Som nevedel ani za ten svet tam najprv koleso zaháknuť a potom zase na stanici odháknuť. Pritom nebol problém bicykle podržať, aj keď má svoju váhu, mám obyčajné teda nie vysoké ráfky, a 2.2 plášte a nie dajaké široké.
Inokedy bez problémov, teraz neviem či ten hák bol ohnutý alebo čo. Musel byť bike v háku, lebo by zavadzal v uličke, dosť ľudí sa premelo, pribudli bicykel aj kolobežky...
Spätne teda ďakujem kolobežkárovi, ktorý mi pomohol.
Zobraziť komentár 10.08.2025 - 20:35:33
01
arrow_leftaJoN napísal:
Raz som išiel z Košíc s bicyklom, v staršom vagóne, veľkopriestorová chodbičko-predsieň s hákmi pre 5 bicyklov, dokola si posadali cigáni ...

Ak to boli jedni z tych, ktorym pojem sprcha nic nehovori, vedome/nevedome islo o ohladuplny krok, ze nesli dalej do vlaku :lol:
Zobraziť komentár 10.08.2025 - 20:52:14
00
na tu pani co odstavila vsetky haky na bicykle by bol dobry psrievodca - len ich zrusili. teraz som siel osobakom zo ZA to Tr. Teplej a bolo to take divne. bol klud tak dobre bolo. ale ak by tam bolo dake individuum tak neviem kto by ho riesil. kazdy radsej odvracia zrak. a niekedy som zo sprievodcov mal pocit, ze su na to skoleni, ked som videl ako ich zvladaju.
a tiez som nedokazal zahaknut bicykel, okrem toho na jedne edvere jeden hak - cim novsia suprava tym horsie
Zobraziť komentár 10.08.2025 - 22:16:46
01
Ahoj! Všimol som si, že sa v tejto téme objavila moja fotografia, tak som sa rozhodol pozdraviť, popriať príjemné a bezpečné výlety a… pri tej príležitosti ukázať tri najzaujímavejšie vlaky, na ktoré sme natrafili počas našich ciest.

Prvý je vlak pozdĺž cyklistickej trasy pri Loire. Špeciálny vozeň, cyklistická stewardka, obrovský počet miest pre cyklistov (kedysi dokonca okolo 80, dnes približne 50). A jazda zadarmo, hoci od tohto roka je potrebná rezervácia.

www.cyclingthread.com

www.cyclingthread.com

Druhý – trasa Alpe-Adria, kde sa v najvyššej časti pod hlavným alpským hrebeňom prechádza vlakom počas niekoľkých minút jazdy. Špeciálny vozeň, skvelé háky, na ktoré sa dá zavesiť každý bicykel.

www.cyclingthread.com

www.cyclingthread.com

Tretí – nočný vlak z Helsínk do Laponska, so spacím vozňom, kde sa nezabudlo ani na bicykle. Každú noc možno cez celé Laponsko previezť 16 bicyklov. A vlak sa volá… Santa Claus Express ;)

www.cyclingthread.com

www.cyclingthread.com

www.cyclingthread.com

Ešte raz srdečne zdravím :), prajem všetko dobré na bicykli a odporúčam svoj článok o 11 najlepších riešeniach pre cyklistov vo vlakoch v Európe:

https://www.cyclingthread.com/top-11-bicycle-friendly-trains-best-practices-in-cycling-tourism-2025

S.
Zobraziť komentár 31.08.2025 - 13:28:59
113
Ma niekto skusenost s prepravou bikov cez OBB ako batozinou?
Nechce nam to predat listky na biky ale bez nich ano aj s batozinou. Niekde som videl ze sa dali biky poskladat tak ze sa dali dole kolesa a priviazali k ramu a bralo sa to ako batozina.
Este to budeme riesit na stanici v Udine. Dik.

Edit: tak slo to bez problemov a skladania. Jedno sa tym talianom musi nechat. Ten ich mamvpicizmus sa obcas hodi. Vlak mal velky vozen na biky alias dobytcak. Tam nahadzali vsetky biky vsetkych ludi a poslali nas sadnut. U sprievodkyne sme kupili listky a stali este menej ako v apke OBB ?.

Edit2: tak uz som doma po 9h vo vlakoch (5 vlakov) a 4h autom
Vlak z Udine mal nakoniec 3 vozne len na biky a ked sa to vo Villachu vykladalo na perone tak tam bolo podla mna tak 100 bikov odhadom.

Prílohy:

IMG_20250831_191401.jpg
IMG_20250831_191401.jpg 223.85 KiB 13.849,46.6191 Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 31.08.2025 - 14:59:16
02
Narazil si na vlak s názvom "Micotra", ktorý premáva z Udine do Villachu a vraj cez víkendy dokonca aj z Terstu. Je to spoločné spojenie talianskych a rakúskych železníc. Pravdepodobne ide o špeciálne zavedený vlak na obsluhu tisícov cyklistov jazdiacich po trase Alpe-Adria.

Pred dvoma týždňami vo Villachu vyzeral takto:

www.cyclingthread.com

www.cyclingthread.com

S.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 09:22:05
07
do tohto asi jedine s odolnejsim bicyklom?
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 09:31:29
00
Ano isiel z Terstu a bol to mi.co.tra ?
My sme boli radi ze nam to zobrali a nemyseli sme nic rozoberat alebo tahat do Villachu 130km po Alpe adria vecer.
Nemyslim ze by sa k tomu spravali nejak nesetrne. Boli tam aj drahšie biky aj vela ebikov.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 11:51:29
00
keyboard_arrow_up