Ahoj! Všimol som si, že sa v tejto téme objavila moja fotografia, tak som sa rozhodol pozdraviť, popriať príjemné a bezpečné výlety a… pri tej príležitosti ukázať tri najzaujímavejšie vlaky, na ktoré sme natrafili počas našich ciest.
Prvý je vlak pozdĺž cyklistickej trasy pri Loire. Špeciálny vozeň, cyklistická stewardka, obrovský počet miest pre cyklistov (kedysi dokonca okolo 80, dnes približne 50). A jazda zadarmo, hoci od tohto roka je potrebná rezervácia.
www.cyclingthread.com
www.cyclingthread.comDruhý – trasa Alpe-Adria, kde sa v najvyššej časti pod hlavným alpským hrebeňom prechádza vlakom počas niekoľkých minút jazdy. Špeciálny vozeň, skvelé háky, na ktoré sa dá zavesiť každý bicykel.
www.cyclingthread.com
www.cyclingthread.comTretí – nočný vlak z Helsínk do Laponska, so spacím vozňom, kde sa nezabudlo ani na bicykle. Každú noc možno cez celé Laponsko previezť 16 bicyklov. A vlak sa volá… Santa Claus Express

www.cyclingthread.com
www.cyclingthread.com
www.cyclingthread.comEšte raz srdečne zdravím

, prajem všetko dobré na
bicykli a odporúčam svoj článok o 11 najlepších riešeniach pre cyklistov vo vlakoch v Európe:
https://www.cyclingthread.com/top-11-bicycle-friendly-trains-best-practices-in-cycling-tourism-2025S.