Lokalizácia
Formulár sa odosiela
I. etapa - úsek Svatý Štěpán - Oficiální stránky města Brumov-Bylnice https://share.google/c5Jah94zBDFLhRsH8
Zobraziť komentár 19.06.2025 - 11:15:09
02
Ahojte, ja tento rok upozorňujeme na krátkodobé uzatvorenie cyklotrasy medzi Nemšovou a Horným Srním, počas konania Cyklomaratónu v H.Srní 12.7. 2025 (Sobota) od 11:00 do 14:00.
Dík za pochopenie, ide o bezpečnosť.

Prílohy:

IMG_20250703_185835~2.jpg
IMG_20250703_185835~2.jpg 242.68 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.07.2025 - 08:44:49
01
Na Slovensku pribudnú desiatky kilometrov cyklotrás: Pozrite si, kde všade! | oPeniazoch.sk https://share.google/d4ucGb3CgexcItz6F
Zobraziť komentár 08.07.2025 - 15:01:16
00
Vyzerá ze nemsova bude rekonštruovat..možno sa dočkáme novej lávky
Zobraziť komentár 08.07.2025 - 15:02:17
01
slovenska tragikomedia-chatrny most ktory je nebezpecny, nestabilny a vstup nan je na vlastne riziko, este bude aj docasne nepristupny (z dovodu pretekov). :rofl: :rofl:
Zobraziť komentár 08.07.2025 - 15:33:58
01
arrow_leftpeter120 napísal:
slovenska tragikomedia-chatrny most ktory je nebezpecny, nestabilny a vstup nan je na vlastne riziko, este bude aj docasne nepristupny (z dovodu pretekov). :rofl: :rofl:

Evidentne moc nevidíš do problematiky. Nikto z pretekárov po tom moste nepôjde. Napoja sa na cyklotrasu pár metrov za ním. Z toho dôvodu to bude uzavreté, keďže by tam mohlo prísť k nepríjemným kolíziam.
Zobraziť komentár 08.07.2025 - 17:04:38
02
arrow_leftLorddrakula napísal:
Vyzerá ze nemsova bude rekonštruovat..možno sa dočkáme novej lávky

Jj, v pláne bola rekonštrukcia celého úseku, od Nemšovej po Srnie, vrátane nového mosta. Snáď sa to podarí konečne zrealizovať.
Zobraziť komentár 08.07.2025 - 17:10:16
01
Tak snáď takto o rok, už po novej lávke a opravenej cyklotrase :)
https://www.nemsova.sk/mesto/aktuality/23-7-2025-cyklolavka-medzi-nemsovou-a-hornym-srnim-bude-coskoro-minulostou/
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 13:37:31
010
Na cykloceste v Nemšovej pri kovovom žel. moste cez Váh. Cyklistu v zákrute z kopca vynieslo do protismeru, kde došlo k zrážke s protiidúcim cyklistom. Musela to byť škaredá nehoda, keďže sa to vyšetrovalo cez nehodovkára. Ďalšie posprejované miesta od vyšetrovateľov som si tento rok všimol v Trenčíne pod uzavretým cyklomostom (zrážka 2 cyklistov), v Trenčíne na ceste popri kanáli smerom na cyklotrasu na NM pri privádzači na D1, kde z cyklocestičky od privádzača odbočoval cyklista vľavo smerom do mesta a došlo k zrážke s motorovým vozidlom, a búralo sa aj v Púchove na parkovisku Športcenta, kde to bol cyklista a motorové vozidlo. A to ešte nevieme o nehodách, ktoré si vyriešili sami účastníci. Jazdite opatrne, dávajte pozor a aj na cykloceste sa držte vpravo.

Prílohy:

Komentár súboru: Nemšová, pri železom váhovom moste.
20250805_204842.jpg
20250805_204842.jpg 176.77 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 05.08.2025 - 23:10:07
14
Dôrazne upozorňujeme na uzavretie časti cyklotrasy medzi Nemšovou a Horným Srním. Uzávierka je naplánovaná od pondelka, 18. augusta 2025, od 08:00 hod. a potrvá až do odvolania. Dôvodom uzávierky sú rekonštrukčné práce a výstavba novej cyklolávky cez rieku Vlára, konkrétne v úseku od ulice Vlárska v Nemšovej po Poľnohospodárske družstvo v Hornom Srní.
https://www.hornesrnie.sk/zivot-v-obci/aktuality/uzavretie-cyklotrasy-z-dovodu-rekonstrukcie-1080sk.html
Zobraziť komentár 13.08.2025 - 22:03:08
02
Pred niekoľkými týždňami/nie tak dávno v Hornom Sŕní pribudli tri retardédy na tej poslednej dlhej ulici (Pod Zábrehom), z ktorej sa vychádza von zo Sŕnia po cyklotrase na Brumov. Som veľmi nespokojný, pretože tie retardédy tam dali tak, že bicyklom sa prakticky nedajú obísť (dva sa dajú obísť po strane, ako sú domy, jeden sa nedá obísť - iba mimo cestu po tráve). No tie dva, čo sa dajú obísť po strane, tak na tej strane parkujú vozidlá a ešte tak, že blokujú obídenie retardérov a ten jeden obchádzať po vyjazdenej šotoline vedľa cesty je nebezpečné, pretože vozovka je vyššie a tak okraj vozovky tvorí hranu, po ktorej sa môže zošmyknúť predné koleso pri návrate na cestu. Prechádzať cez retardér s bicyklom s tvrdými pneu bez odpruženia znamená takmer zastaviť bicykel, inak je prejazd nepríjemný. Na cca 650 m tak treba 3x brzdiť z 25-30 km/h na nejaký 1-2 km/h a potom sa rozbiehať, čo okrem otravnosti zvyšuje aj opotrebenie bicykla a samozrejme to zdržuje. Na ulici platí max. rýchlosť 30 km/h, ktorú som nemal problém dodržiavať, keď tam retardédy ešte neboli. Tak ich tam museli dať kvôli autám (tých tam veľa nejazdí, ulica je neprejazdná okrem dopr. obsluhy), alebo kvôli cyklistom - nedodržiavajúcim 30 km/h, na ktorých teraz doplácajú aj tí, ktorí 30ku dodržiavali a ja sa priznám, najradšej bych danú ulicu obchádzal po hlavnej ceste.

Mohli to vyriešiť (ak chceli donútiť spomaliť rýchlych účastníkov) napr. umelými vyvýšeninami, ktoré by mali taký nábeh, že prejazd do 25 km/h by bol ešte pohodlný bez spomalenia, takže by boli nútení spomaliť len tí nad 30 km/h, ostatní nie. Takto sú ,,potrestaní" spolu s tými ,,zlými" všetci.
Zobraziť komentár 15.08.2025 - 22:25:46
00
Vsak sa daju v pohode preskocit.
Ja by som treskol zopar retarderov aj na jednosmernu ulicu, na ktoru sa vchadza od tenisovych kurtov. Je tam 20km/h, ale vzdy ked ide za mnou auto, tak dobre, ze mi naraznikom nesucha o zadne koleso, lebo vzdy je ktosi nedockavy a nebude sa tam predsa vliect 20. A to iste aj na spominanej hornej ulici, ani tych 30 nevedia udrzat a musia ist rychlejsie. A zaujimave, ze inak je vsade v obci normalne 50-ka. Tam asi funkciu spomalovacov tvoria zaparkované auta na uliciach.
Zobraziť komentár 16.08.2025 - 06:22:55
01
Dajú, pre toho, kto to vie :) Ja mám ťažký bike (okolo 16-18 kg) a v poslednej dobe uvažujem o skombinovaní výjazdov s dovážaním potravín z Brumova, tak keby som naložil teoreticky max. spolu cca 30 kg dozadu na bike + do batoha na chrbát, tak neživá hmotnosť by bola cca 73% mojej telesnej hmotnosti, a vtedy ísť cez retardéry s nákladom je ozaj už nekomfort.

Vidíš a tam na tej jednosmerke je situácia horšia + cyklisti jazdia aj opačne protismerom (zas mám pocit, že ja jediný chodievam správne druhou ulicou). Stopka tiež, ako sa hovorí, nikto nič. Ďalšia 20ka je za obecným úradom smer Brumov (z opačnej strany nie je). A tieto kritickejšie úseky nechali tak. Dá sa predpokladať, že retardéry dajú (časom) aj tam. Ale ako som písal, dá sa to urobiť vyvýšeninou s vhodným sklonom nábehu, aby boli donútení spomaliť len tí prekračujúci rýchlosť. V Dubnici pri novom kostole tiež platí 30ka a na ceste sú 2 také vyvýšenia pri sebe a nevadí mi to tam, prejdem v pohode tadiaľ 25 :) Alebo vyvýšená križovatka dole pri Spartaku. Cez priemyselný park Dubnica tiež dali 3 retardédy, lebo tadiaľ vodiči obchádzali kolónu na kruháč a leteli na 30ke, ale tie sa dajú obísť bicyklom po bokoch.

Naposledy upravil robertp1996 dňa 16.08.2025 - 12:01:44, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 16.08.2025 - 10:02:30
02
Je to kvoli autam. U nas je uzka ulicka a niektori magori idu vyse 80km/h. Ja by som dal do miest usekove radary vsade kde sa da s toleranciou +5km/h a aj tak by boli za rok vybrate miliony... Ved idem cez obec na tempomate +4km/h a aj tak som za debila... Zaujimave ze len prejdes za hranice do AT a zrazu sa aj po dialnici smochlia ledva 130km/h poserovia.
Zobraziť komentár 16.08.2025 - 10:16:21
02
Vyvysenia su ovela, ovela, drahsie ako osadenie retardera ( napr. pri Spartaku to vyslo do 100 tisic €. A nic extra tam nieje) Lepsie su tie kruhove spomalovace, kde su v 2 radoch zlte, kovove 30cm lentilky :-) (neviem to odborne nazvat). Medzi nimi sa da na bicykli pekne prejst.
Zobraziť komentár 16.08.2025 - 10:30:32
03
keyboard_arrow_up