Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ak koleso nedrzi tlak bez tmelu, tak je niekde problem, ale tmel to nie je ...
Zobraziť komentár 26.06.2025 - 07:05:14
01
Skús dať koleso dole, poriadne pohrkaj nech sa tmel rozptýli , prípadne ho nechaj ležať vodorovne z jednej a druhej strany hodinku - dve, nech sa tmel dostane poriadne k patkám ráfika. Pri novom obutí sa to stáva, že koleso prvý deň pustí.
Prípadne aj dolej tmel ako už písali predo mňou.
Zobraziť komentár 26.06.2025 - 08:55:05
00
arrow_leftKrafil napísal:
Hoc som sa pobavil, nechcem verit ze by si niekto dal za klobuk pytat peniaze za to ze vymeni bezdusak za bezdusak a neda tam tmel :D Hoc je pravda ze narozdiel od zadneho z prednho striekal tmel aj ked som trosku isiel cez ventil uvolnit vzduch pred fukanim, Neviem, ked pojdem po predne koleso tak sa asi opytam ci mi nevedia povedat kolko tam toho dali, lebo ze mi sfukuje po 1 dni na kompletku

ja som nahodil cinturato velo na campa shamal kolesa, plast pekne zapadol ale nechal som ho nafukany stat bez tmelu, ze ci drzi....nedrzal, sfuklo ho popri patke plasta a rafiku, nalial som tmel, nafukal na 5 a potom sfukol na cca 3, chvilu si pobublinkoval, poriadne som ich pozatacal, a tlak drzia ako hluchy dvere
Zobraziť komentár 26.06.2025 - 09:22:13
00
stans tmel zatial drzi, po mesiaci kontrola-ostalo asi 60% , jazdene aj v horucavach...
lejem 60-70ml
ale stans paska je moc tenka, vtlacalo ju do dier. tak som strhol a dal dtswis, je o cosi hrubsia (schwalbe je este hrubsia)
no a 2 vrstvy pomahaju pri nastreleni. :handshake:
Zobraziť komentár 26.06.2025 - 20:30:24
00
Tak som im bol rano odniest koleso, povedali nech skusim pojazdit, ze to moze tiez pomoct, dali mi predne koleso s tym ze to tam mali chvilu ako "projekt" :D a ze drzi pevne, tak mi fukli zadne, nechal som ich pocas prace v garazi v kufri a ked som asi po 6 hodinach prisiel k autu tak samozrejme zadne cca o 2 bari sfuknute :D tak som dosiel domov, dolial asi 30ml tmelu, nafukal na 5 barov, bublinkovalo pri na jednom useku bocnice, tak som to nechal lezat na jednej strane asi 1,5h, potom otocil na druhu na podobny cas, potom isiel na cca 11km jazdu nedaleko bytu, keby nahodou nieco, nech nemam daleko, a sice pocitovo trosku sfuklo z tych 5barov a je maksie ako predne, co by nemalo, ale dosiel som. Idem dofuknut a uvidim jak sa to bude dalej spravat

E: podla pumpy to boli len 2 bary co ostalo, no ked som po jazde pretieral plast, tak nikde nic nesycalo ani bublinky som nevidel, takze ak nieco niekde unika, tak to potom musi byt iny problem ako plast, ci?
Zobraziť komentár 26.06.2025 - 21:45:59
01
Ved vyskusaj ponorit pod vodu, ci neunika aj niekade inakade
Zobraziť komentár 27.06.2025 - 13:12:20
00
No, vyzera tak ze ten tmel trochu pomohol, pod 2 bary to uz nesfukuje.

arrow_leftmartinzz napísal:
Ved vyskusaj ponorit pod vodu, ci neunika aj niekade inakade

Ponoril som to teda dnes pod vodu hned potom, co som to fukol na 5 barov a bublinky bolo vidiet od niplov. Nevravim ze vela, ani ze by sa bublinkam nejak velmi chcelo ist na hladinu, ale minimalne sa vytvorili v momente ked sa niple ponorili. Inak z okoloa ventilu nic, ani zo spoka patky a rafiku, ani z bocnic.

Myslis/te ze je to dovod im odniest to koleso naspat s tym ze to treba prepaskovat?

Chcel by som mat tie kolesa v co najlepsiom stave pred tou jazdou na Domasi, nech sa nemusim stresovat este s tym ze by som to na poslednu chvilu menil na duse.
Zobraziť komentár 28.06.2025 - 13:46:24
00
Zdravím Vás. Mal som 2 defekty za tri dni. Najprv na prednom, potom na zadnom kolese. Mám bezdušáky Continental Grand Prix 5000 28. velmi málo jazdené. pravdepodobne rozrezané od skla niekde na ceste v meste. Niečo zalepil tmel tak, že som stihol prísť naspäť domov. Daju sa neja bezdušáky opraviť z vnútra? Nejakým flakom alebo čím. Nemám skúsenosť. Ďakujem
Zobraziť komentár 17.08.2025 - 14:05:10
00
Pokiaľ diery nie sú na bočnici, použi knôty. Nájdeš ich aj v tunajšom eshope.
Zobraziť komentár 17.08.2025 - 15:22:09
01
Ja som lepil aj klasickym flakom na duse, ze som ho napepil z vnutra a drzalo fajn.
Zobraziť komentár 17.08.2025 - 15:57:46
04
milanov Nemam to zatial odskusane, zatial vlastne len objednane.
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/oprava-dusi-a-plastov/restrap-tyre-boot-kit-opravny-set-cierna-p326659.html
Zobraziť komentár 18.08.2025 - 08:18:00
00
obrusiť šmirglom miesto , odmastiť a klasický väčší flak na duše.. drží to ...či MTB alebo cesta
Zobraziť komentár 18.08.2025 - 08:29:37
11
keyboard_arrow_up