Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Možno pretlačilo tesnenie medzi komorami keď šla vidla na doraz, to už nezistí nikto. Odsledoval som ze pri fukani + komory sa shaft začal vysúvať až okolo tlaku 90 psi, čo je celkom slušná hodnota
Zobraziť komentár 22.07.2025 - 22:09:50
00
Ahojte, na novo biku mám vidlicu FOX 36 Grip X2 MY25, a všimol som si že cca 1 cm ostáva zanorený a ide vytiahnuť. Skúsil som ju vyfúknuť a znova nafúkať kde každých cca 10 PSI som ju prepružil nepomohlo, ďalej som ju skúsil vyfúknuť, otvoril som vrch (kde sa dávajú tokeny) a skúšal ťahať hore, bolo počuť syčanie ale stále ju ako keby podtlakom ťahalo dole. Inak v tej nohe bolo na dne vidiel dosť vazelíny. Po nafúknutí nepomohlo ani to stale cca 1 cm ostáva zanorený. Viete poradiť čo sa da ešte spraviť, hlbšie sa do toho nevyznám aby som tam niečo rozoberal. Budem vďačný za každú radu.
Zobraziť komentár 23.07.2025 - 06:58:47
00
Ahojte, nemate prosim niekto podobnu skusenost?
Tlmic RockShox Deluxe Select nereaguje na zmenu reboundu, po poslednych 2-3 pojazdoch som si vsimol mastnu piestnicu. V servise mi povedali, ze to vyzera na upchaty ventil a mam kupit novy tlmic, lebo servis tohoto vyjde cenovo rovnako.
Par pojazdov dozadu sa pri prepruzovani zacal ozyvat klepavy zvuk, neviem ale na 100% urcit ci zvuk isiel z tlmica alebo nie. Kadencia klepania sa ale nezhodovala s pohybom piestnice. Nasledne pri "zoskoku" z chodnika na cestu to tresklo najhlasnejsie za ten cas co sa zvuk objavil a odvtedy je ticho. Rebound bol stale rovnaky ako predtym. V pondelok som upravoval sagy a prenastavil som rebound o 2 kliky na pomalsi. V utorok som bol jazdit a tlmic hupal jak besny, pri kazdom zabere ma hupalo ako na trampoline.
Viem, ze tazko posudit takto z par viet, ale ja tlmic ozaj KO a neoplati sa ho opravovat?
Dakujem
Zobraziť komentár 06.08.2025 - 20:47:14
00
Podľa popisu to znie ako problém s tlmiacou časťou. O co konkrétne sa jedná s popisu ťažko zistit.. . No a keďže sa tie základné modely deluxov dajú v niektorých rozmeroch zohnať pomaly za cenu servisného kitu tak sa servis naozaj neoplatí...
Zobraziť komentár 06.08.2025 - 21:24:38
01
Hej je mi jasne, ze z popisu sa neda urcit problem. V servise sa v podstate len previezol po predajni a hned usudil, ze tlmic je KO. Preto som skusal, ci nahodou nevie niekto poradit. Je to nazor jedneho pana a uz som mal vselijake skusenosti v servisoch.
Novy tlmic na bikediscount stoji 30 eur, to fakt nema zmysel servisovat.
Dikes :)
Zobraziť komentár 07.08.2025 - 20:24:36
00
tecie to gufero na prvej fotke (lava noha) alebo nie? (na druhej fotke je prava noha - tam je sucho) vidlicu RS SID SL Select som kupoval v aprili. v maji som jej preistotu spravil maly servis. jazdim dost, ale 5 mesiacov nieje na gufero malo? brunox pouzivam pravidelne a gufera cistim, vsimol som ti teraz cez vikend ze je tam akosi mastny prach nachytany.
strcil som tam zdrhovacku aby som odchylil vrch - pod guferom sa zda byt cisto - vyslo dost vzduchu. mohol ten vytlacat olej von?

Prílohy:

IMG_8919.JPG
IMG_8919.JPG 211.51 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_8920.JPG
IMG_8920.JPG 186.59 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

IMG_8921.JPG
IMG_8921.JPG 237.95 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 19.08.2025 - 20:44:16
00
No ked ju mas vycistenu,tak s nou popruz par krat a budes vidiet ci kruzkuje
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 06:02:23
01
Ked tecie gufero tak je vidla zaplieskana mokra..
Taketo len dobre poutieraj a kontroluj...
Velky servis s vymenou gufier sa robi po cca 200h
Ja som na mojej side zatial gufera nemenil.za 5r..nic netečie...len robim pravidelnu vymenu naplni a očistu
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 06:38:22
00
arrow_leftLukasOn napísal:
Ahojte, na novo biku mám vidlicu FOX 36 Grip X2 MY25, a všimol som si že cca 1 cm ostáva zanorený a ide vytiahnuť. Skúsil som ju vyfúknuť a znova nafúkať kde každých cca 10 PSI som ju prepružil nepomohlo, ďalej som ju skúsil vyfúknuť, otvoril som vrch (kde sa dávajú tokeny) a skúšal ťahať hore, bolo počuť syčanie ale stále ju ako keby podtlakom ťahalo dole. Inak v tej nohe bolo na dne vidiel dosť vazelíny. Po nafúknutí nepomohlo ani to stale cca 1 cm ostáva zanorený. Viete poradiť čo sa da ešte spraviť, hlbšie sa do toho nevyznám aby som tam niečo rozoberal. Budem vďačný za každú radu.

To je presne ten problem, privela vazeliny brani prechodu vzduchu medzi negativnou a pozitivnou komorou. To je aj kratke video : https://youtu.be/Y-UfHFI4-MM?si=TC2WVczEkv-Ct5Yr
Treba rozobrat , vyutierat a premazat jemnejsie a z vrchu nedavat vazelinu ale olej Fox Float Fluid ( taky maly 5 ml sačok)
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 07:37:15
01
arrow_leftGusto0 napísal:
tecie to gufero na prvej fotke (lava noha) alebo nie? (na druhej fotke je prava noha - tam je sucho) vidlicu RS SID SL Select som kupoval v aprili. v maji som jej preistotu spravil maly servis. jazdim dost, ale 5 mesiacov nieje na gufero malo? brunox pouzivam pravidelne a gufera cistim, vsimol som ti teraz cez vikend ze je tam akosi mastny prach nachytany.
strcil som tam zdrhovacku aby som odchylil vrch - pod guferom sa zda byt cisto - vyslo dost vzduchu. mohol ten vytlacat olej von?

Toto mi príde ešte v pohode. Ja som nedávno menil gufera na Selve a nové púšťajú ešte viac ako staré... Toto sa mi stalo uz druhý krát, podľa všetkého som zasa vychytal nejaké vadné alebo ulozenky ktoré ležali niekde v sklade v nie úplne ideálnych podmienkach...
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 10:30:36
00
Ahojte, na mojej FOX 34 SC Factory FIT4 mi prestal fungovat lockout. Dal som dole aj tu krytku(obr.1) a potocil s tou hlavickou(obr.2) ale nic sa nezmenilo na chode vidlice. Len pre info, urobil som aj maly servis spodnych noh ale nemalo to na to vplyv. Nevie niekto kde by mohol byt problem?

Prílohy:

s.491.jpg
s.491.jpg 33.01 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

s.490.jpg
s.490.jpg 16.28 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 20.08.2025 - 13:51:33
00
Patróna potrebuje servis...
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 14:25:25
11
https://www.youtube.com/watch?v=EJrYai0DmoQ
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 14:35:44