Lokalizácia
Formulár sa odosiela

L'Etape Slovakia by Tour de France

24. 8. 2025
Cestný maratón
Bratislava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Výsledky
GvA príde na štart.
https://www.instagram.com/p/DMPW9pap0zu/?utm_source=ig_web_copy_link
Zobraziť komentár 18.07.2025 - 11:11:56
00
Van Avermaet ozdobí L'Etape Slovakia, prvenství obhajují Češi Fiala a Slámová. Znovu jede hokejový miliardář a ironman Chára
https://www.roadcycling.cz/clanek/van-avermaet-ozdobi-letape-slovakia-prvenstvi-obhajuji-cesi-fiala-a-slamova-znovu-jede-hokejovy-miliardar-a-ironman-chara
Zobraziť komentár 19.08.2025 - 15:12:20
02
Ako rychlo a agresivne sa jazdi na takejto akcii? som rekreacny cestny cyklista(7tisic km rocne), rad by som to zazil, ale nechcem tam zavadziat.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 08:31:06
00
Ahoj, ja som sa minuly rok zucastnil prvy raz ako ciste rekreacny cyklista a za mna to bolo v pohode, myslim, ze bezpecnejsie ako mnohe volnocasove group rides.
Uz na starte dlhej trate mas 4 startovacie koridory zoradene podla vlastneho ohodnotenia vykonnosti a predpokladaneho casu, ktory ti trasa zaberie, takze celo mozes nechat celom a ziadne laktovacky ti nehrozia.
Po ostrom starte sa isli vpredu bomby a cele pole sa natiahlo, ja som sa snazil si aj trochu zapretekat a zubami nechtami sa drzat borcov o stupienok nad mojim vykonom ale pri VW nas aj tak dobehol zadny voj. Takto pokope sme prisli na Strminu, ktora to aj tak cele rozbije a odtial az po ciel som uz nikdy nesiel v skupine vacsej ako 6 ludi.
Pocitovo asi jedine miesta kde treba davat naozaj pozor je prejazd kruhacmi pri VW ked je clovek vo vacsej skupine. Agresivitu som na mojej vykonnostnej urovni nezaznamenal absolutne ziadnu, urcite by si nezavadzal si myslim.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 09:03:50
04
arrow_leftKristina napísala:
Van Avermaet ozdobí L'Etape Slovakia, prvenství obhajují Češi Fiala a Slámová. Znovu jede hokejový miliardář a ironman Chára
https://www.roadcycling.cz/clanek/van-avermaet-ozdobi-letape-slovakia-prvenstvi-obhajuji-cesi-fiala-a-slamova-znovu-jede-hokejovy-miliardar-a-ironman-chara

Hokejovy miliardar? To tam zamestnali niekoho z Blesku? |(
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 09:23:44
02
Češi majú koruny. Gemini píše, že Chára zarobil v kariére 98,5 milióna dolárov. Pri kurze 20 Kč to je skoro 2 miliardy.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 11:17:17
00
Ano viem, ale o to ani tak nejde. Uz len upozornovat v titulku clanku, kolko dany sportovec za karieru zarobil, je znamkou bulvaru.
Zobraziť komentár 22.08.2025 - 08:53:34
05
Zvyčajne neriešim tieto veci... Ale preteky so štartovným za 120€ a v štartovaciom balíčku si nájdem 2 fľaše vody.... Nejak nám to upadá z roka na rok
Edit: po príchode do cieľa zhruba v druhej polke balíka na Race už nebolo žiadne jedlo...
Zobraziť komentár 23.08.2025 - 10:38:33
07
Ja som prišiel o 12:02 a jedlo ešte bolo, tak asi doplnili
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 18:14:26
00
Jackob47 No treba zaplatiť Avermata a vyššie vstupné už asi organizátor nechcel pýtať...
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 21:32:19
00
Muso môže byť, v mojom čase boli len melóny a banány... Keď som sa pýtal, tak vraj nič iné už nie je, detto kamarát, ktorý prišiel o 10min neskôr

Comby Neviem, fakt nerád hodnotím tieto veci, nakoľko viem, koľko je za tým zorganizovať len účasť nás ako firmy na nejakom evente, nehovoriac o organizácii týchto veľkých akcií... Ale fakt to trochu tak vyzerá, spolu s aktivitami v Dubaji a Poľsku
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 07:48:38
00
Jackob, som rad, ze nie som jediny co si to tento rok vsimol, ten balicek s dvomi flaskami a v tombole najlacnejsi hlinikovy Trek s rafikovymi brzdami. Akcia je to stale skvela, ale taketo malickosti + zvysene vstupne kazdy rok to kazia. Staci sa pozriet na Letap Slovenia, oficialny dres od Ale za 22 EUR k registracii, najlacnejsie startovne 69,99 a host Matej Mohoric. Takze sa to da.
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 09:13:45
02
Zatvorené cesty bez áut sú hlavnou výhodou pre ktorú som ochotný zaplatiť štartovné. Ďalej bezpečná trasa. Tá bola pripravená veľmi dobre. Ani jeden pád som na Race nevidel. Bufety boli dostatočné a s minimálnym zdržaním som zobral, čo som potreboval. Gély, sladký melón, magnézium...

Dostal som, čo som čakal. Zvyšovanie štartovného je pochopiteľné, keďže všetko objektívne zdražuje, vyššia dph atď. Veci v balíčkoch sa nekupujú, ale zabezpečujú od sponzorov. Dajú sa nájsť nielen lacnejšie, ale aj drahšie preteky v okolitých krajinách. Urobiť takéto podujatie tak, aby bol každý spokojný je nemožné.

Pamätám si svojho času TatryTour. Na dnešnú dobu až neuveriteľné dlhé 220 km preteky so štartom na námestí v Poprade. Viedli okolo celých Tatier a späť do Popradu. Tam tiež každý šomral na štartovné, ktoré bolo okolo 40 eur. No a keď zanikli, nikto iný nepokračoval, nedajbože ich urobil ešte lacnejšie.

Tombola je prežitok :)
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 10:02:52
00
arrow_leftJackob47 napísal:
Zvyčajne neriešim tieto veci... Ale preteky so štartovným za 120€ a v štartovaciom balíčku si nájdem 2 fľaše vody.... Nejak nám to upadá z roka na rok
Edit: po príchode do cieľa zhruba v druhej polke balíka na Race už nebolo žiadne jedlo...

A aspoň to bola nejaká luxusná francúzska voda typu Evian? Alebo aspoň Vittel? :lol:

Ale vážne, ja si podobný trend všímam už od skončenia COVIDu, no rozumiem tomu, resp. sa tomu minimálne nečudujem.
Ceny čohokoľvek výrazne rastú, sponzori si v tejto ekonomicky nie úplne najzdravšej dobe takisto trikrát rozmyslia, čo, komu a v akom množstve poskytnú a aj účasť býva stále typicky nižšia, než v období pred COVIDom.

Tohtoročná L'Étape mala síce len v hlavných dvoch súťažiach vyše 1 000 štartujúcich, čo je na slovenské pomery vynikajúce číslo a už len na štartovnom to spraví dosť zaujímavú sumu, na druhej strane len tá licencia a zabezpečenie trate museli stáť naozaj dosť peňazí, o celkových nákladoch na organizáciu ani nehovoriac. A orgnaizátori to asi holt tiež nechcú robiť úplne v štýle slovenských MTB maratónov ako hobby aktivitu popri "day joboch."

FWIIW, tiež mám z L'Étape Slovakia trochu pocit, že sa okolo toho robí možno až neúmerne veľký cirkus, no skutočná, "podkladová" Tour de France je v podstate presne to isté, akurát vo väčšej mierke :-)
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 11:47:47
00
Tak všetko je otázka dopytu a ponuky. Ak nebude záujem za danú cenu sa zúčastniť, tak tie preteky jednoducho nabudúce nebudú. Pre 1000+ ľudí však bola ponuka povoziť sa za 100+€ v Karpatoch na čas akceptovateľná.
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 12:57:25
00
keyboard_arrow_up