Lokalizácia
Formulár sa odosiela

L'Etape Slovakia by Tour de France

24. 8. 2025
Cestný maratón
Bratislava (Slovensko)

Propozície, Pozvánka, Výsledky
Ahojte, skusim dat naraz sumarne odpovede k vsetkemu co odznelo zatial, aby sa veci riadne vysvetlili a zbytocne sa nesirili rozne vymysly a domienky:
1. ucast GVA nemala ziaden vplyv na vysku startovneho, je zbytocne o tom dalej spekulovat. Greg prisiel za velmi korektnych podmienok, ukazal sa nielen ako uzasny cyklista ktoremu to stale jazdi ale aj ako velka osobnost a mily clovek a som presvedceny, ze pre kazdeho kto sa dostal do jeho blizkosti to musel byt velky zazitok
2. startovne konci na 119Eur pri dlhej trati, ale zacina na 99Eur. Kazdy kto sa prihlasi v predstihu tak plati vyhodnejsie startovne a ten rozdiel je vyrazny. Tento rok sa nam 50% ucastnikov prihlasilo posledny mesiac, co nam paradoxne vobec nesposobuje radost z pohladu uhrady vyssieho startovneho (ako by sa to mnohym mohlo zdat), ale problemy s platovanim, doobjednavkami a dalsie organizacne veci s tym suvisiace
3. v startovom baliku boli nielen dve flase vody, ale aj cely set vsetkych potrebnych cisiel, boli tam uzitocne a pamatne nalepky, kazdy dostal Finisher tricko, damy naviac 4 produkty pre zeny. Naviac si treba k tomu priratat moznost skoreho ranneho obcerstvenia (ked uz nerieseme dalej servis na tratI a mechanicke zabezpecenie, ktore sme oproti minulosti vyrazne posilnili, pretoze mame za to, ze toto su presne veci, ktore maju priamy suvis s pretekmi)
4. ano urcity moment zhruba 30-40 min pri dojazde RACE dosli v cieli bagety, ale dovod nebol, ze by sme ich zabezpecili malo a chceli na vas "setrit", ale to, ze niektori si brali viac kusov a potom nam to nevyslo. Mali sme na ciel planovanych 1100 bagiet, akonahle sme zistili, ze dosli, priviezli sa dalsie z Eurovea, preto presne to "okno". Nechceli sme riesit cielove obcerstvenie formou nejakeho sackovania, kde budu aj veci co nezjete alebo nevypijete, preto kazdy mal na vyber co si chcel zobrat, bagety sa jeden moment "vyjedli" ale doplnali sme ich.

a ano je pravda, ze naklady na vsetko nam kazdorocne stupaju, ale startovne sme napriklad medzirocne nezvysovali, suma bola rovnaka ako v roku 2024, rozhodujuce je ozaj hlavne to kedy sa prihlasujete. Pravidelni ucastnici mali dokonca najvyhodnejsie startovne 59 a 69 Eur.

V diskusii bola aj zmienka o prepojeni s Dubajom a Polskom, kazdy z tychto 3 nasich eventov ma mierne ine zaklady, financovanie, strukturu nakladov atd, cize je nezmysel miesat to nejako dokopy a my skor vyuzivame vzajomne synergie. Neviem uplne presne kde ta poznamka smerovala, ak to upresnis, budem vediet mozno lepsie reagovat.

Kazdopadne ak by ste mali este nejake otazky, v klude sa pytajte, tak ako v minulosti ak budem vediet rad odpoviem a vyhneme sa zbytocnemu "fabulovaniu" reality

Dakujeme vam za ucast, z nasho pohladu to bol super vikend a kazdy kto ma zaujem, tesime sa na vas buduci rok, predbezne 23.08.2026, pripadne aj v Polsku ci Dubaji
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 15:27:23
65
Myslím, že všetko jasne a stručne vysvetlené priamo "spoza opony"
Zúčastnil som sa všetkých L'Etapov a preto som bol prekvapený tým štartovým balíčkom a jedlom na konci.
Viď len príklad z minulého roku, kedy bolo v tom balíčku presne to isté, čo tento rok, ale aj magnézko, gél a fľaša...
Ďalej to myslím nemusíme rozoberať, vysvetlil si všetko ako sa veci mali a ako som spomínal, viem aspoň zhruba, čo obnáša organizovanie eventu a koľko vecí musí do seba kliknúť, aby sa dosiahla úroveň... Možno keby som bol rýchlejší alebo pomalší, tak by som nebol hladný a nepíšem tu príspevok, viete ako to chodí, keď je človek hladný :D
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 15:41:02
01
My dakujeme, ze to nevzdavate aj napriek klasickemu slovenskemu frflaniu na vsetko - z jednej strany frflu ludia, ze "bratislavska elita" zatvara cesty na celom Zahori, na druhej strane je malo veci v startovacom balicku :)
Ja som si to uzil, uz len za ten zjazd z Baby na tej uzavretej ceste to stalo za tie peniaze:) je fakt skoda, ze to musia zachranovat zahranicni ucastnici, lebo pre Slovakov je to drahe, je to daleko - ale ked to nebude, budu zas frflat ze sa tu nic nedeje:)
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 16:12:10
01
inak, Jackob47 v Prahe bol hlavna cena v tombole "Van Rysel", tak mozno by to nebolo zle aj na SK:) Decathlon rozhodne od vyhlasovania daleko nebol:)
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 16:13:34
00
Všetci boli isto radi, že veľký Greg zavítal na pretek, hádam teda okrem asi dvoch, ten čo skončil za ním druhý a ten štvrtý. :-)
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 18:40:39
00
arrow_leftpetersa napísal:
Všetci boli isto radi, že veľký Greg zavítal na pretek, hádam teda okrem asi dvoch, ten čo skončil za ním druhý a ten štvrtý. :-)

Zamyslal som sa prave nad tym ze mat na to vyhrat preteky v kat bez Grega vs byt na druhej priecke radsej bysom bol druhy kvoli vspomienke a spolocnej fotke na podiu. Plastove pochariky za amaterske preteky su bezvyznamne.
Zobraziť komentár 25.08.2025 - 23:00:54
01
JP26 vdaka za odpovede, uz len to, ze si niekto z organizatorov precita spatnu vazbu a odpovie nam si vazim. Ono su to len malickosti, tak ako kazdy spominal, samotne preteky boli skvele a planujem sa zucastnit aj buduci rok, ak zdravie dovoli. Neberte to prosim ako frflanie, mozno len par navrhov, ktore by mohli byt do dalsieho rocnika vylepsene, od ludi, co sa zucastuju pravidelne a preto porovnavaju tombolu a balicky, nastavili ste si vysoku latku :)
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 08:46:45
00
Ahojte, este zareagujem na par dalsich veci co ma napadlo a co ste pisali , len fakt zacnem tym, ze obzvlast tento rok sme mali pocit ze okolo akcie sa vytvorila velmi sudrzna komunita, fakt v cieli same usmevy a nastastie sme ani nejake zasadnejsie problemy nemali pocas akcie, takze aj vase komenty berieme uplne v pohode, obvzlast ked to vsetci pisete normalnou formou ako vase postrehy a podnety. Chapem ze niektore veci bez poznania suvislosti ktore castokrat ani nemate sancu vidiet a poznat, mozu vyzerat zvlastne, preto som to chcel hned vysvetlit, aby sa zbytocne nesirili nejake "fabulacie" reality ako je to u nas vseobecne rozsirene

cize este k par temam:

- navrat k baliku - mali sme magnezka podobne ako minuly rok ale rozhadzali sme to po skusenostiach s 2024 nie do balikov ale viac na trat na obcerstvovacky, zdravotakom a aj niektorym klucovym organizatorom / regulovcikom, napr. pod Kamzikom (a tam ze isli na dracku .-)

mali sme aj nejake on top bidony, ale dali sme ich radsej tiez na trat nielen na Babu na obc, ale aj na dalsie dve obcerstvovacky, to v minulosti nebolo (nemali sme ich v takom velkom pocte ako v 2024, mali sme s partnermi ine dohody o podpore)

- tombola - vzdy to je o tom co aj partner za tym vidi, ake ma moznosti atd. rad by som urcite na obranu Najsportu, lebo je to ozaj dobry partner povedal a mozno niektori neviete, ze tento rok sme mali tomboly az 3, nielen jednu ako v minulosti. Bola tombolka aj pre deti, aj pre ucastnikov Family ride a potom nedelna. Takze urcite ani z tejto strany nebola niekde snaha setrit, trosku sa to len proporcne rozlozilo. Napad s Decathlon je zaujimavy a dava zmysel obzvlast ked Decathlon ma centralnu predajnu hned vedla LEtape Village, je to len o tom ze sa musime dohodnut :-), co nie je uplne jednoduche

Ak aj do buducna budu nejake otazky, v klude piste, moj mail a mobil je dost znamy, obzvlast ked mame vypredane akcie :-), takze nie je problem vysvetlit veci ak je treba. Vzdy si radsej najdem cas na vymenu nazorov ako si citat vymyslaniny po socialnych sietach :-), kde sa samozrejme vzdy radi niektori jedinci vyjadria a pridaju, pricom ani netusia nic o akcii

drzte sa

Jozo
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 10:20:17
03
za to magnezium musim teda este raz podakovat, velmi dobre padlo, ked sm ani nemohol zosadnut z bicykla na bufete pod Javornikom:) navyse aj za neplanovany eskort riaditelskym vozom z Kamzika...
inak, mna osobne dost prekvapilo hodne vysoke tempo na zavadzacich 7km - som sa po starte zo zadneho koridoru trosku zakecal a nasledne to bola slusna fuska si dobehnut grupeto - a musim povedat, ze tam uz to zacinaloi byt trosku nebezpecne, ked sa zacali na trati objavovat auta okolo Lanfranconi... nastastie sme mali zelenu a nikto nas nesundal pri odboceni pri Riviere...
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 16:58:41
00
Ja som mal max. pulz už na 3 km slávnostného štartu, takže to sedí, tempo bolo vysoké. :-D Ale bolo to aj preto že som štartoval asi 450ty a veľa ľudí poňalo štart vlažne, takže som musel dobiehať.
Zobraziť komentár 27.08.2025 - 08:33:35
00
Mňa už len 5. rok mrzí to nešťastné prideľovanie ľudí do koridorov na štarte. Každý si môže povedať kde chce štartovať a keď prídeš neskoro ostane ti iba posledný koridor. Bol by som radšej, keby to bolo ako na etape v CR, kde ti podľa výsledkov pridelia číslo a podľa toho zaradia do koridoru. V roku 2022 som mal smolu a po štarte z posledného koridora som sa neprebojoval dopredu a skončil v hromadnom páde.
Zobraziť komentár 27.08.2025 - 09:26:53
00
keyboard_arrow_up