taká Smerácka klasika:
https://www.facebook.com/reagujemnaspodinu/posts/pfbid02LKMSNRLSFDMBiHV2oTomr6SewrHWNJQEMm127naCMWZygCbvpuNAhF4BGbUcGijRlNehoda šéfa SIS odhalila klamstvo. Priznal sa k autu, ktoré tajil, že vlastní a problémy malo aj s STK.
Dopravná nehoda riaditeľa Slovenskej informačnej služby Pavla Gašpara zo soboty pod Zoborom v Nitre odhalila podstatnú nezrovnalosť ohľadom jeho majetku.
Neďaleko kruhového objazdu a blízko vjazdu do bývalých vojenských kasární sa ráno zrazili dve vozidlá, jedno z nich šoféroval práve Gašpar mladší, syn podpredsedu parlamentu za Smer Tibora Gašpara.
Polícia informovala, že mieru zavinenia vyšetruje. Obaja vodiči sa podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Zrážka poškodila aj dopravnú značku a poškodený má byť stĺp verejného osvetlenia. Po nehode bolo ľahko zranené štrnásťročné
dievča z vozidla, s ktorým sa Gašpar zrazil.
Riaditeľ SIS šoféroval jedno z najvýkonnejších športových vozidiel, žltý Dodge Challenger SRT Hellcat s výkonom 706 koní, a zrýchlením z nuly na sto kilometrov za hodinu za menej než štyri sekundy.
Gašpar v sobotu k nehode vydal na svojom facebookovom účte stanovisko. Zverejnil v ňom aj skutočnosť, že je majiteľom tohto vozidla. "Auto, ktoré som šoféroval, som si kúpil pred viac ako piatimi rokmi za peniaze, ktoré som si zarobil. Stálo menej ako napríklad nová Škoda Superb," povedal Gašpar mladší.
Z týchto vyjadrení vyplýva, že Gašpar vlastníctvo vozidla doteraz pred verejnosťou tajil a zrejme porušil povinnosti, ktoré pre verejných funkcionárov vyplývajú z ústavného zákona o ochrane verejného záujmu.
V ani jednom z doterajších dvoch majetkových priznaní, ktoré sú verejne dostupné - za rok 2022 a 2023 - totiž vozidlo medzi svojim majetkom neuvádza. Z Gašparových slov pritom vyplýva, že je majiteľom auta najneskôr od roku 2020.