Ahojte bikeri,
Pred zaciatkom novej sezony by som si chcel obstarat nove 26" MTB kolesa. Potreboval by som kolesa pre diskove brzdy s uchytenim kotuca Center Lock. Moj cenovy strop je cca. 250 EUR. Oslovili ma tieto:
Napríklad moje. Lebo som si ich prepletal sám a bez tenzometra neviem kam ich až napnúť. Ale výplet sa povoľuje, alebo praskne, ale ráf isto nie. A aj to sa dejú tieto veci na dopadoch do hrán, alebo na skokoch bez dopadu, alebo proste na Taipane v plnke.
Alebo nemusíš ani skákať...už som to sem dával, lesná cesta s voľnými kameňmi,blbá náhoda. Keďže som mal náhradné kolesa vymenil som a jazdím ďalej. Keby som ich nemal tak....a o to ide.
Ja som takúto kombináciu podobnú videl rozflákanú u jedného kamaráta. Janči by vedel prezradiť. Našťastie kto nemá záložné kolesá z kamarátov tak ja mám pre neho záložné náhrady na požičanie. ?
Diky za odpovede všetkým!
Keďže plášte nemením a tie karbony by pri mojom jazdení a troche šťastia mohli vydržať 'večne', dám hliníkové kolesá ma predaj.
Ahojte, pozeram teraz nove kolesa na mtb ale je zaujimave, ze takmer vsetky maju sirku 30mm. Pritom som so svojimi 25mm v podstate spokojny a jadim 2.2" plaste. Ma vyznam kupovat 30mm kolesa a jazdit natom 2,2" plaste?
na zvazenie. pre 2.2" bohate staci 25mm. ak to je pre ram do ktoreho sirsie nedas tak to moc vyznam nema. 25mm koleso bude lahsie ako 30mm. ak ale by si chcel niekedy obut 2.35/2.4" plaste, tam je 30mm rafik citelne lepsi. no a ako pises - 30mm je teraz taky trend/standard a mas moznost vacsieho vyberu.
osobne mi pride na mtb 30mm raf pre 2.2" plast zbytocne moc. ale jazdit sa to bude dat.
Tak ako píše Gusto. Pre 2,4'plášť a viac má zmysel mať 30mm rafik. Citeľné lepšia jazda. Otázku ktoru si kladiem je prečo jazdis MTB na 2,2' plášťoch ?
Kupil som nove kolesa a su tuhsie ako povodne a pri jazdeni je to teraz tvrdsie a drnca to,ako sa to da kompenzovat lepsie znizit tlaky v tlmicoch,alebo plastoch?
Kupil som nove kolesa a su tuhsie ako povodne a pri jazdeni je to teraz tvrdsie a drnca to,ako sa to da kompenzovat lepsie znizit tlaky v tlmicoch,alebo plastoch?
Určite tlmiče. Kvalitnejšie kolesá sú tuhšie čo prispieva k lepšej ovládateľnosti aj celkovému pohodliu jazdy
Blatové kolesá ti pohodlie nevytvoria, akurát ťa dobre rozhádžu a zneistia. Na pohodlie na MTB slúži správne nastavené pruženie a správny tlak v pneu.
Ak to drncá, určite najprv znížiť tlak v plášťoch, tuhosť pruženia sa primárne nenastavuje podľa tuhosti kolies, pruženie nastavuješ podľa štýlu jazdy a váhy ktorú bike vozí.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ako vieš?
Podla tejto teórie by teda malo fungovať ze aj keď zapletiem mäkké hliníkové rafky na kvalitné špice tak získam odolné koleso... Oukej značím si...
Keďže plášte nemením a tie karbony by pri mojom jazdení a troche šťastia mohli vydržať 'večne', dám hliníkové kolesá ma predaj.
osobne mi pride na mtb 30mm raf pre 2.2" plast zbytocne moc. ale jazdit sa to bude dat.
Skús zvážiť v akom teréne sa nachádzaš najdlhšie. Ak je cestá iba presun tak 30mm je lepšia voľba
Určite tlmiče. Kvalitnejšie kolesá sú tuhšie čo prispieva k lepšej ovládateľnosti aj celkovému pohodliu jazdy
Ak to drncá, určite najprv znížiť tlak v plášťoch, tuhosť pruženia sa primárne nenastavuje podľa tuhosti kolies, pruženie nastavuješ podľa štýlu jazdy a váhy ktorú bike vozí.