Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja by som ešte dodal, že zlinčovať a upáliť na hranici Haibike nie je úplne férové. To len na margo toho čo sa tu za lavínu spustilo. Myslím, že štatisticky vzato nie sú kvalitou horší ako hocikto iný z biznisu.
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 10:28:57
02
Nič by mi nevadilo keby mali nové rámy v ponuke
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 11:05:58
00
Turbi Ano mas pravdu. Sam som pisal ze to bude po 5000km skor nahoda, mozno nejaka vada. Ak by sa im po takom najazde vracal kazdy druhy ram tak uz asi bajky davno nepredavaju.
Faktom ale je ze v minulosti mali ohladom praskania neblahu povest ale stale je to pre mna osobne znacka do ktorej by som nesiel. Neviem preco ale nejak si tu povest v mojich ociach nenapravili. Mozno je to tym ze im praskali dlhodobo a tym ze praskli kazdemu koho som poznal. Neviem. Napriklad do Commencalu som v pohode isiel s Metou 2012, par rokov po tych nepodarenych rocnikoch co tiez hodne praskali. Proste vysvetlili s cim mali problem (nekvalitne trubky od dodavatela), povedali ze ten problem je uz fixnuty a skutocne odvtedy take vyrazne problemy nemali (mozno az neskor s v4 mali nejake dalsie problemy). Plus mozno zavazil i dobry marketing a vysledky v endure i zjazde.

Este k tomu praskajucemu hliniku co tu poniektori pisu - ono to nieje tak ze ked ten ram 5 rokov stoji tak degraduje a praska. Praska hlavne koli unave materialu a to bude skor problem v navrhu alebo vyrobe. Napriklad to moze pracovat viac ako bolo planovane alebo tam je v niektorom bode rozdielne pnutie ci uz koli navrhu alebo technologii vyroby, ... atd. Alebo fakt ma ten ram velky najazd, presiahnutu nosnost alebo fakt ze je uz za svojou zivotnostou. Dokonca niektore dozivotne zaruky su na zivotnost ramu ktora je udavana mozno 10 - 15 rokov. Nieje to tak ze kazdy hlinikovy ram praskne po 10 rokoch. Dobry hlinikovy ram by som nezatracoval ale ano ak chce clovek nieco co vydrzi co najdlhsie tak mozno titan. Ale zase sa stane ze po 20 rokoch bude mat titanovy ram na 26" kolesa, rovne stlpiky vidlice, zastaralu geo a podobne. A koho napada karbon ako riesenie tak ten tiez degraduje minimalne jazdenim.
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 11:46:07
01
Hajbajk stale este nevie, ako treba sedlovu trubku zahnut, aby sa toto nedialo (ako mali prve giant reigny - tie enduro). Ale i tak je to slabe miesto, ktore by potrebovalo 2x hrubsiu stenu, (alebo karbon) aj ked tato vyzera, ze uz tenka nie je. Nevyplati sa im asi robit na to vyrobny proces, naklady daleko prevysia cenu za par kusov reklamacii. Blbe ale je na ebakoch, ked clovek kupi nahradne baterky. Co s nim potom. Vsetko zahodit ? Hlinik sam o sebe casom nedegraduje, prave naopak. Degraduju len priamo namahane casti, kvoli namahaniu (pripadne zvary).

Inak toto sa opravit imho da, aby to vydrzalo. Ale najst niekoho, kto ma zvladnute vsetko co s tym treba spravit asi bude problem. Zvarania v tomto pripade nema moc zmysel, to nevydrzi. Musi sa dovnutra vlepit vyztuha (lepidlo na kov). Co uz samo o sebe bude dost. Zvaranie potom uz len skor ako kozmeticka vec na koniec. Alebo zavarit a vyztuhu olepit na to :D (ako bolo spomenute). Kazdopadne bez vyztuhy to nepojde.

Veci, ktore by sa dali este slusne a dlho pouzivat ked takto konci, je to smutne. Hlavne, ze vsade je plno kecov o ekologii a udrzatelnosti. Toto je jedna z prvych veci, kde sa to ma aplikovat. A nie nezmysly typu co2.
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 14:09:48
00
Hliník sa hádam dá recyklovať.
Keby zaviedli niečo ako záloha za plechovky?
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 14:23:14
00
Na bikeinn majú na jeho komponenty len veľkosť xl nemajú ?
Zobraziť komentár 19.09.2025 - 15:12:00
00
keyboard_arrow_up