Ahojte,
potrebujem poradit, lebo sa absolutne nevyznam.
Po dlhych rokoch som sa vratila k bicyklovaniu, nie som uz ani najmladsia a zatial jazdim prevazne jemny lesny teren. Velmi ma lakaju traily. Nechcem sutazit ani nic take, len tak pre seba, pre radost. Mam len stary hardtail bike a vsetci mi vravia ze s tym na traily radsej nie, jednak ze ma vckove
brzdy ale tiez je vraj tazky, nemotorny atd.
Chcem buduci rok skusit nejaku "mtb skolu" a naucit sa aspon zaklady ale co tak citam, tak aj tam sa od bikov vyzaduje nejaky stav, no neviem co presne.
Takze by som rada najst nieco na zaciatok v trailoch co by ma nestalo aj posledny cent ale bolo v pohode kym sa clovek nauci a ked budem chciet ist dalej (resp zistim ze nechcem vobec) tak sa bude dat aspon rozumne predat.
Neviem na ake
komponenty pozerat, ani ake znacky alebo aku vahu ci cenu (asi bike za 4tisicky mi je zbytocny ale neviem kolko by mal clovek investovat aby dobre bolo). Netusim co je nevyhnutne mat na trail a co uz je zbytocne.
Prosim viete mi dat nejake tipy? ci uz na to co pozerat, co hladat alebo aj konkretne modely?
Dakujem
Edit: este pridavam, ze som zena 167cm a momentalne okolo 80 kg ak to zohrava nejaku velku rolu