Presne pre toto si myslím, že ľudia ktorí tu rozpútali kvôli páčke beef sú pokrytci. Dnes sa 99% takýchto vecí vyrába v Číne, práve kvôli nákladom a následne výnosom. Čiže tí výrobcovia im tie produkty sami dávajú a už im je viacmenej jedno, že sa to fejkuje, alebo že existuje nejaký sekundárny trh s nepodarkami.
Na páčku som natrafil náhodou, zháňal som páčku na 120€ teleskopku, čo je tiež iba obrandovaný tranzx. Natrafil som na toto, na fotkách to nemalo logá, nekupoval som to teda kvôli tomu logu. Môžem si dovoliť aj originál, ale pri tej cene by som si to nedokázal sám pred sebou obhájiť.
Nikdy som nekupoval fejkové veci. No tiež mi otvorilo oči, keď vidím koľko existuje značiek, ktoré sú iba obrandovaná Čína. Sám mám doma OEM katalógový
rám z Číny a niekto ten istý rám kúpil za 3 násobok a tvári sa, že je to super lokálna "značka".
Značiek je dnes ako maku, marže na cyklo veci sú pritom ajtak vysoké. Nemám v tomto výčitky, ak to komunite vadí, tak nech to tu admini zmažú. Ale nemyslím si, že realita sa zmení len kvôli cenzúre.