Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Heh...To video s tým 83% je pekné :) našťastie tento typ poruchy som ešte nezískal...tomu sa to nešťastníkovi pretáča aj dozadu aj dopredu 😎
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 08:40:24
00
Dnes bol chladný,slnečný deň,tak som bol zasa trochu pojazdiť-jazdil som len na 1. stupeň (max podpora motora 120W) a 2. stupeň (max 240 W)
Spolu s mojím "výkonom" cca 150 - 200 W je to spolu úplne postačujúce aj na strmšie stojky,aj vďaka najlahšiemu prevodu 32/52 relatívne v pohode.
Samozrejme to nebude do kopca taký frkot ako zo silným-ťažkým e-bikom,ale toto je o inom ;)
Je to úplne bezhlučná jazda hore aj dole kopcom,pocit akoby nohy dávali 2 násobný výkon,a spotreba? z 580Wh baterky som minul 34% ,odhadom to bolo cca 500 v.m. a cca 25 km lesom,trochu asfaltkami,šotolinky aj nejaký singel trochu.
Takže som spokojný a mám už jasno-z domu ide ťažký e-bike aj full bio bike,tento mi vyhovuje úplne vo všetkom-a to ani nepíšem,ako dolekopcom funguje vidlica aj tmič-to som ani nečakal ;)
Ešte k tomu odporu motora,keď je vypnutý-áno,je tam,ale skúsil som to,keď bolo len mierne stúpanie,a dá sa-ak by som chcel šetriť baterku na dlhšom výjazde.
Aj tak mám pocit,že ten odpor dávajú aj tie lepkavé plášte Bontrager Brevard Pro XR 29 × 2,50"
Uvidím,ako to pôjde potom-lahšie karbónové kolesá sú už objednané a rýchlejšie plášte mám doma:

https://www.mtbiker.sk/forum/post2137233.html#p2137233
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 18:18:20
02
Je rozdiel v odpore motora, ked je system vypnuty a zapnuty (bez podpory)?
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 09:28:12
00
Nie,keď prekročím aj pri zapnutom motore rýchlosť 25 km/h tak je krásne vidieť,ako podpora motora klesá až na 0 Watt-je to úplne plynulý,hladký prechod
Je úplne jedno,či je systém zapnutý alebo vypnutý
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 09:32:16
00
Podľa mňa sa pýta niečo iné.

Či je rozdiel v odpore keď je displej (systém) zapnutý, alebo vypnutý. To som ešte neskúšal.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 18:47:57
01
HPR50. Skusil som zhodit retaz a zatocit klukami so zapnutym a vypnutym systemom. Necitim ziadny rozdiel.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 19:02:41
01
....a ak niekto cíti rozdiel, a to na akomkolvek motore na ebajku ,tak je to len iluzia.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 19:50:15
01
arrow_leftLapaj napísal:
Je rozdiel v odpore motora, ked je system vypnuty a zapnuty (bez podpory)?

Nie ;)
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 20:57:38
01
Ahojte jazdil niekto HPR50 a teraz HPR60, najlepsie na rovnakom, alebo podobnom biku? Ma vyznam teraz vyuzit zlavy a kupit LUMEN s hpr50, alebo pockat na novy s HPR60?Jazdim skor XC teren ako vyslovene trail. Predpokladam aj jazdenie bez asistencie kvoli dojazdu :)
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 09:30:31
00
Jasné, že to máme pojazdené. HPR50 som kupoval minulý rok v novembri, teraz v auguste som ho predával a neviem tuším 3800km som na tom urobil. Celkovo som minul po úspešných reklamáciách 3 motory. Pohodka. Posledný motor už vyzeral byť celkom dobrý, ale predával som len prišiel na trh FUEL+, ten už mal HPR60 a pýšili sa ako ho mega vylepšili. No..Po tých našich reklamáciách sa vôbec nečudujem :) :) Ja dokonca som na rozdiel od ostatných nereklamoval prehrievanie v 3. režime, lebo to jazdím výnimočne. Ale chalani čo jazdia väčšinou aj na ťažkých éčkach boost, tak mali celkom smútok z HPR50ky.
No...Lenže Scott Lumen je úplne iné trieda bicykla. To je v podstate najľahší ebike na trhu určený na úplne iné terény. Viem si ho predstaviť aj s HPR50kou. Treba zabudnúť na jazdenie na boost. Naopak viem si predstaviť jazdu bez asistencie motora. Plášte s nízkym odporom a nízka hmotnosť bicykla by mohli z toho urobiť čisto na mechanický režim porovnateľný bicykel s mechanickým Endurom na riadne nemotorných plášťoch. Myslím, že taký bicykel by vedel za svoje ísť aj v kopci. V podstate ako sme si písali vyššie ten odpor v motore robia guferá a pretáča sa časť tej valčekovej spojky, takže točíš extrémne krátke kľuky a extrémne ťažkú osku plus odpory z gufier. A zbytočne sa stráca sila jazdca. Doporučujem preštudovať aké sa na Lumen dodávajú kľuky a následne ich vymeniť za dlhšie a karbónové.
HPR60 má výrazne redizajnované vnútro a iný rozsah podporovanej kadencie. HPR50 pod 80 je prakticky mŕtvy, HPR60 cítiš kvalitne zaberať ešte pri kadencii 60.
Tu je ešte krátke videjko porovnania vnútorností HPR50/60 https://www.youtube.com/watch?v=8zpm7cuWDnA
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 09:50:00
00
Moj HPR50 uz asi pomaly umiera po 3500km a 2 rokoch, zacal vydavat zvuky ako raneny robot. Bike ale ako taky mam rad, takze asi vymenim motor a necham si ho.
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 15:00:10
00
Tak to je veľká bieda tá životnosť :(
Dúfam že HPR60 zvládne podstatne viac :^)
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 16:14:41
00
Braňo jazdil si aj SL Levo 2? Ak áno, vedel budú porovnať tie dva motory? Batérie neriešim, len prejav tých motorov. SL som skúšal, len ten Trek sa mi tiež pozdáva no vyskúšať TQ60 v teréne aspoň na hodinu nemám kde. FuelEX som mal kedysi a dosť mi vyhovoval. Špekulujem, že by som v zime poriešil jeden z tých dvoch. Len nepoznám nikoho, kto reálne jazdil oba modely.
Dik
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 16:35:00
00
Nazdar Fero. Myslíš LEVO SL 2 toto? https://www.specialized.com/sk/sk/s-works-turbo-levo-sl/p/4221298?color=5401508-4221298
Toto je akési novšie, ale jazdil som chvíľu na takom istom tvarom rámu, len ešte tam nebol tlmič Genie. Ale motor asi 50Nm a batéria 320W plus na tom bol extender. Vtedy som ešte jazdil čisto na mechanike a toto sa mi zdalo ako z vesmíru. Ale aktuálny FUEL+ s HPR60 je silnejší bicykel a aj tichší a celkovo príjemnejší na padnutie do ruky. Vyskúšať ak ho chceš, tak sa dá v ZA na predajni. Môžem sa opýtať či by to na deň požičali. Majú model EX a aktuálne sa LX na pružine tuším ako predvádzačky vo veľkosti L a EX aj XL tuším. Prinajhoršom ti viem požičať napr na Anakondu alebo Taipan, že to vybehnem s tebou.
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 17:45:10
00
Áno, to Levo. Práve ten Genie tlmič sa mi veľmi páčil.
Ak je u Vlada na predajni, skočím naň mrknúť. U mňa je problém vo veľkosti. Trek som mal pri mojich 180cm tak na medziveľkosť.
Ďakujem za ochotu dať sa mi zviezť, no momentálne sa akosi neviem dostať z narazených rebier a nejak bike nedávam. Neviem, ake budú možnosti jazdiť tak o mesiac veru…
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 18:44:06
00
keyboard_arrow_up